19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Okuduğunuz haber
YOZGAT'A HAYIRLI OLSUN

Yozgat'a hayırlı olsun

Anasayfa   /    Siyaset    /    Yozgat'a hayırlı olsun

SON DAKİKA ! Yozgat'a hayırlı olsun

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde partiler, milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. AK Parti'de Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın liste başı olduğu listede  Yusuf Başer ikinci, Sibel Yıldırım üçüncü, İskender Minar ise 4'üncü sırada yer aldı. Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Ertuğrul Soysal ise listeye giremedi. CHP'den Ali Keven, MHP'den İbrahim Ethem Sadef, İYİ Parti'den Seyit Yücel ve Saadet Partisi'nden ise Mehmet Demirel listenin 1'inci sırasında yer aldı.

SİYASET      22 Mayis 2018 - 01:29     0

Yozgat'a hayırlı olsun

24 Haziran 2018'de gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri'nde, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi, milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na sundu.
AK PARTİ'DE 2 VEKİL YOK
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Yozgat Birinci sırada Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yer alırken, bir önceki seçimde 4'üncü sırada bulunan ve Yozgat Milletvekili seçilen Yusuf Başer, 24 Haziran seçimlerinde ikinci sırada yer aldı. Abdulkadir Akgül ve Ertuğrul Soysal'ın liste dışı kaldığı sıralamada, Sibel Yıldırım 3'üncü, İskender Minar ise 4'üncü sırada yer aldı.
Belediye Başkanlığı görevlerinden istifa eden Suphi Daştan ve Ahmet Şimşek'in sıralamada yer almaması sürpriz olarak nitelendirilirken; Sarıkaya, Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan ve Yenifakılı bölgesinden aday adayı olan isimlerden hiç birisi listede yer almadı.
KEVEN BU KEZ İDDİALI
Cumhuriyet Halk Partisi, 24 Haziran seçimlerinde partinin emektar ismi olan Ali Keven'i ilk sırada gösterdi. Keven ismi teşkilatlar ve partililerce olumlu karşılanırken, Boğazlıyanlı Aday Adayı Nadir Ünal listenin ikinci sırasında yer aldı. Yine, Çayıralan bölgesinden Özgür Karslıoğlu 3'üncü, Şahin Bozdemir ise listenin 4'üncü sırasında yer buldu.
MHP'NİN İLK SIRASI SADEF'İN
Yozgat İl Başkanlığı görevinden istifa eden Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat Milletvekili Aday Adayı İ. Ethem Sadef, listenin ilk sırasında yer aldı. Sadef'in liste başı olması teşkilatlar ve partililerce son derece olumlu karşılanırken, Yusuf Mertoğlu ikinci, Sarıkayalı İşadamı Osman Gözan 3'üncü ve Ahmet Özbek 4'üncü sıradan listede yer aldı.
YÜCEL İYİ'DE İLK SIRADA
İYİ Parti'nin YSK'ya teslim ettiği listede, partinin Yozgat Milletvekili adayları da belli oldu. 
Buna göre  İYİ Parti'nin Yozgat'ta birinci sırasında eski Şeker Fabrikaları Genel Müdürü hemşerimiz Seyit Yücel yer aldı. İYİ Parti listesi şu şekilde oluştu: 1-Seyit Yücel 2-Derviş Vural 3-Gökhan Gençaslan 4- Akın Uyar

SAADET'TE DEMİREL 
YSK'ya listesini sunan Saadet Partisinin Yozgat Milletvekili adayları da belli oldu. Saadet Partisi tarafından YSK'ya sunulan listeye göre, Saadet Partisi'nin Yozgat Milletvekili adayları şu isimlerden oluştu. 1- Mehmet Delirel, 2 - Ziya Koçak, 3 - Ali Yurt, 4- İrfan Taşkın.
Partiler, Yozgat Milletvekili adaylarının belirlenmesiyle birlikte, İl, ilçe ve belde teşkilatlarıyla yapacakları planlamalar sonrasında seçim çalışmalarına başlayacak.


AK PARTİ
1- BEKİR BOZDAĞ
2- YUSUF BAŞER
3- SİBEL YILDIRIM
4- İSKENDER MİNAR

CHP
YOZGAT
1- ALİ KEVEN
2- NADİR ÜNAL
3- RAKİBE ÖZGÜR KARSLIOĞLU
4- ŞAHİN BOZDEMİR

MHP
YOZGAT
1 - İBRAHİM ETHEM SADEF
2 - YUSUF MERTOĞLU
3 - OSMAN GÖZAN
4 - AHMET ÖZBEK

İYİ PARTİ
YOZGAT
SEYİT YÜCEL
DERVİŞ VURAL
GÖKHAN GENÇASLAN
AKIN UYAR


SAADET
1 - MEHMET DEMİREL    
2 - ZİYA KOÇAK    
3 - ALİ    YURT    
4 - İRFAN TAŞKIN

Etiketler

#Yozgat

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ