BOĞAZLIYAN’IN MİHENG TAŞI

Okuduğunuz haber
ELBAŞI ÖRNEK OLSUN

SARIERİKLİ VEDA ETTİ

Anasayfa   /    Güncel    /    ELBAŞI ÖRNEK OLSUN

SON DAKİKA ! ELBAŞI ÖRNEK OLSUN

Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, Türkiye’ye örnek olacak işçi sözleşmesine imza attı

GÜNCEL      25 Temmuz 2019 - 01:27     0

ELBAŞI ÖRNEK OLSUN

Göreve seçildiği günden itibaren yapmış olduğu çalışmalarla işçinin, emekçinin takdirini toplayan Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, Hizmet İş Sendikası ile yaptığı sözleşmede farkını bir kez daha ortaya koydu. Belediye’nin bütçesi dahilinde Sendika’nın işçilere talep ettiği zammın üzerinde bir artış yapan ve işçilere aylık 6 saat çarşı izni hakkı veren Başkan’ı ilk alkışlayan Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız oldu. Önceki dönemlerde Belediye Başkanları’yla ancak Hakem Heyeti’ne giderek anlaşabildiklerini söyleyen Zararsız, “Sayın Başkanımız, işçinin alın terine pazarlık yaptırmam diyerek bizim talebimizin çok üzerine çıktı” dedi.

Bir çok Belediye ile işçi zamlarını ancak Hakem Heyeti’ne giderek alabilen Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, görev yaptığı süre içerisinde en rahat ve en mutlu sözleşmesini Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı ile yaptı.
İşçi zamları için taslak hazırlayan ve bu taslağı Başkan Elbaşı’ya sunan Zararsız, Elbaşı’nın sürpriz çıkışıyla karşılaştı. “Ben işçimin alın teri üzerinden pazarlık yapmak” diyen Başkan Elbaşı, imkanları dahilinde bölgenin en büyük zammını önerdi.
Başkan Elbaşı’nın bu tavrı karşısında mutluluğu gözlerinden okunan Sendika Başkanı Zararsız, “Allah sizden razı olsun. Sizin eski sendikacılardan olduğunuzu biliyorduk. Bir çok Belediye Başkanı işçi maaş artışlarında zorluk çıkartırken, siz Türkiye’ye örnek olacak bir teklifle geldiniz. Sizi kutluyor ve tebrik ediyorum” dedi.
İşçinin, çiftçinin emekçinin hakkını her zaman savunduğunu, her zaman onların hakkını savunduğunu ve alın terleri üzerinden hiçbir pazarlığın yapılamayacağını söyleyen Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız’ı yapmış olduğu jestlerle şaşırttı.
Sendikanın istediği teklifin üzerinde bir artış sağlayan Başkan Elbaşı, “Çünkü işçinin alın terinin, emeğini vermekten yanaydık. Sosyal demokrat belediyeciliğin gereği de budur. Biz bu ahlak ve kültürle yetiştik. 
İŞÇİ MAAŞLARINDA BÜYÜK ARTIŞ
Bundan önceki sözleşmelerde memur endeksi olan yüzde 4 oranında zam alan işçilerimize 2019 yılı için yüzde 7,5 ilk altı ay, ikinci altı ay yüzde 7,5 olmak üzere yüzde 15 zam olarak öngördüm. Taslağa bu şekilde de geçmesini sendikamızdan rica ettim ve bu şekilde de imza altına aldık. İkinci yıl yüzde 8+8 olmak üzere 16’ya çıkardık zamlarını.
KURBAN YARDIMI 350’DEN 700’E ÇIKTI
Personellerimize Ramazan Bayramlarında aldıkları yardımı 250 TL’den 300 TL’ye, Kurban Bayramı’nda eskiden aldıkları 350 TL’yi 700 TL’ye çıkardık. Öğrenim yardımı olarak ortaöğretim için lise anlamındaki aldıkları yardım eskiden 200 TL idi şimdi 350 TL’ye çıkardık. Üniversitede aldıkları 250 TL’yi şimdi 500 TL’ye çıkardık. Bunlara ek olarak taslakta bulunmayan ve sendikaya önerdiğimiz personelin çarşıya çıkabilmeleri için aylık 6 saat izin verdim. Doğum yardımı olarak hastane masraflarına göre yardım yapacağız” dedi.
SENDİKAMIZA VE İŞÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN
Yapılan sözleşmenin sendikaya da işçilere hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunan Başkan Elbaşı, “Ben vicdanen hak ettiklerini verdiğimizi düşünüyorum. Eski bir sendikacı olarak işçinin alın terinin, emeğin ne olduğunu çok iyi bilirim. Ve bu anlamda gereken hassasiyetimin olduğunu düşünüyorum. 
Biz sosyal belediyeciler bu kültür bu hamurla yoğrulduk. O yüzden hak geçmesin, hak bizden fazla gitsin anlayışı var bende. Adil olmak, adaleti inşa etmek zorundayız. Buna da belediyemiz personeli ile başlayacağız. Az sayıda işçimiz var. Kadrolu işçi sayımız 7 ama biz bu insanlardan 14 tane işçi çalışmasını sağlıyoruz. Hepsi özveriyle çalışıyorlar. Bundan sonra da çalışmaya devam edecekler. Kendilerinden daha fazla performans bekliyorum” şeklinde konuştu.
Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, açıklamasını daha sonra şöyle sürdürdü:

İŞÇİLER HAK ETTİĞİNİ ALMALIDIR
“Türkiye’de benim görmüş olduğum en onurlu sınıf işçi ve çiftçi sınıfıdır. İşçiler her zaman hak ettikleri haklarını sonuna kadar almalıdırlar. Buna en başından bizim gibi belde belediyelerine kadar herkesin hassasiyetle yaklaşmasını bütün ilçe genelinden rica ediyorum. Bu benim buradan bir haykırışım olsun. Herkesin hakkı herkese sonuna kadar teslim edilsin. 
Sonuçta o insanlar alın teriyle emekle, beden gücüyle çalışıyorlar. Masa başında oturup kalemle, bilgisayarla çalışmıyorlar. Hak ettiklerini düşünüyorum. İmkanlarım, bütçem dahilinde verebileceğim en yüksek rakamları verdim. Keşke bütçemiz daha iyi şartlarda olsa idi daha fazla rakamlar verebilseydik. Ki insanların cebindeki parası olsun, evine giderken kafası rahat gitsin. 
Sendikamıza da teşekkür ediyorum. İşçi arkadaşlarıma hayırlı uğurlu olsun. Alın terleridir, emeklerinin karşılığıdır sonuna kadar hak ediyorlar. Güle güle çoluk çocuklarıyla beraber huzurlu bir şekilde yesinler.”
ZARARSIZ: SAYIN BAŞKAN BİZİ ŞAŞIRTTI
Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı’nın yapmış olduğu jestler karşısında duygulandığını söyleyen Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, “Belediye Başkanımızı biz sendikacı olarak bildiğimiz için bize şunu dedi; işçinin alın terine pazarlık yapma. Ciddi manada biz taslakta ne hazırladıysak pazarlıksız, bütçesinin üzerinde diğer belediyeler yüzde 5-6 verirken bizim işçimiz enflasyonun altında kaldığı şeklinde gördüğü halde enflasyona ezdirmedi. Bu konuda kendisini tebrik ediyorum. Çünkü işçi sınıfından belediye başkanı olduğu için anlaşmamız daha kolaydı. Çünkü aynı şeyleri paylaşıyoruz, aynı kulvarda koşturuyoruz” dedi.
UZUNLU BELEDİYESİ İŞÇİLERİ ÇOK ŞANSLI
İşçi haklarının ve emeklerinin karşılığının verilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Zararsız, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şu bizim için çok önemli. İşçi, çiftçi gece gündüz çalışan bu memlekete emek veren birileri. Emekçinin yanında olan insanlar her zaman için emeğinin karşılığını alır. Hem öbür dünyada hem bu dünyada alır. Ama birileri eğer emeklerin hakkını vermiyorsa onun hesabı sorulur. 
İŞÇİLERE AYLIK 6 SAAT ÇARŞI İZNİ
Gerçekten sayın belediye başkanımı tebrik ediyorum. İşçi sınıfına kendisini koyduğu için. Şu bizim için önemli özellikle çarşı iznini inşallah diğer belediyelere de bu örnek olur. Yozgat’ta ilk defa çarşı izni olarak sayın başkanım işçinin halinden anladığı için çarşı izni yapmış bu çalışanlar açısından çok önemli. İnşallah biz bunu başkanımız sayesinde Türkiye’ye yayacağız.
İşçinin alın terine pazarlık yapmam dediği andan itibaren olay bitmiştir zaten. Bizim talep ettiğimiz oranın üzerinde bir zam verdi. Yüzde 15 sadece yevmiyeye verilen oran, yüzde 2’de diğer sosyal yardımlardan gelen fark var. Başkanım şu an itibariyle yüzde 18 zam verdi. Sosyal yardımlarla birlikte ikinci yıl için de yüzde 20’ye denk geliyor. 
Sizi tebrik ediyorum, gittim her yerde bunu işleyeceğim. Biz masanın iki tarafındayız. Başkanım hayırlı uğurlu olsun, bir kez daha tebrik ediyorum.”
Uzunlu Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası Yozgat Şubesi arasında yapılan sözleşmeden son derece mutlu olan Belediye İşçileri de duygularını şu şekilde aktardı:
İŞÇİLER: TEŞEKKÜRLER BAŞKAN’IM
FERHAT AKSOYAK: Allah razı olsun kendilerinden. Memnun olduk, başkanımıza sonsuz teşekkür ederiz. Bizim için çok güzel düşünmüşler. İşi rast gelsin.
HALİL İBRAHİM NURVER: Başkanımızdan Allah razı olsun diyorum. Teşekkür ederim.
ENES EKİCİ: İlk defa böyle bir sözleşme imzalıyoruz. Başkanım bizimle istişare etti, görüştü. Bizler de taleplerimizi sunduk. O da bizi kırmadı. Sendikayı araya sokmadan kendi aramızda anlaştık. 
MEVLÜT KÜÇÜK: Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Biz bu zamana kadar çalıştığımız başkanlardan böylesini görmemiştik. Sayın başkanımız bizlere jest yaptı. Hepsi vaat veriyorlardı ama hiç birisini yerine getirmiyorlardı. Demekki böyle oluyor. Başkanımız diğerlerinden farkını bir kez daha gösterdi. Allah kendisinden razı olsun. 
RESUL YILDIRIM: 20senedir belediyede çalışıyorum. Yaklaşık 10 yıldır da Hizmet İş Sendikasına bağlıyız. Bundan önceki sözleşmelerde yüzde 3-4 zam alırken şu anki belediye başkanımız yıl içinde yüzde 15 oranında zam verdi. Biz bundan sonraki çalışmalarımızda daha özverili ve gayretli olacağız.
HACI BEKİR BECERİK: Allah başkanımızdan razı olsun. Bizleri fazlasıyla mutlu etti. Sayın Başkanım Belediye imkanlarını zorlayarak bizlerden yana tavrını ortaya koydu. Ne kadar teşekkür etsek azdır.


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ