Yozgat'a hayırlı olsun

Okuduğunuz haber
YOZGAT'A HAYIRLI OLSUN

Kütüphaneler arı gibi

Anasayfa   /    Güncel    /    Yozgat'a hayırlı olsun

Yozgat'a hayırlı olsun

24 Haziran'da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde seçime girecek olan partiler, milletvekili listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ettiler.

GÜNCEL      22 Mayis 2018 - 01:30     0

Yozgat'a hayırlı olsun

24 Haziran'da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde seçime girecek olan partiler, milletvekili listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ettiler.
Milliyetçi Hareket Partisi'nin Cuma günü teslim ettiği ve kamuoyu ile paylaştığı milletvekilleri listesinde İ. İbrahim Sadef'in ilk sırada yer alması teşkilatlar ve partililerce sevinçle karşılandı. 
Genç, dinamik, çalışkan, tutarlı ve kararlı tavırlarıyla camiada sevilen Sadef'i, yine yıllarca partisinin emektarlığını yapmış bir isim olan Yusuf Mertoğlu takip etti. Sarıkayalı İşadamı Osman Gözan'ın 3'üncü listede, Ahmet Özbek 4'üncü sırada yer buldu.
Dün saat 17'ye kadar bir sır gibi saklanan AK Parti listesi ise Genel Merkez'in isimleri Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etmesi sonrası kamuoyu ile paylaşıldı. Başbakan Yardımcısı sayın Bekir Bozdağ'ın listede yer almayacağı ve dışarıdan Bakan olarak atanacağı konuşulurken, Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül'ün ve Ertuğrul Soysal'ın listede yer alacağına kesin gözüyle bakılıyordu. 
AK Parti Genel Merkezi'nde saygın bir yeri olan, yurt içi ve yurt dışı çalışmalarında AK Parti'yi temsil eden Yozgat Milletvekili sayın Yusuf Başer'in ilk sırada yer alması beklenirken, listenin ilk sırasında Bozdağ sürprizi yaşandı. Sibel Yıldırım'ın 3'üncü, İskender Minar'ın ise 4'üncü sırada yer bulması ise Boğazlıyan bölgesi adaylarının beklentisini bir sonraki seçime erteledi.
Listede yer almasına kesin gözüyle bakılan ve Belediye Başkanları Ahmet Şimşek ve Suphi Daştan'ın liste dışı kalması yine partililerce sürpriz olarak nitelendirildi. 
1 Kasım seçimlerinde 4'te 4 milletvekili çıkaran AK Parti, 24 Haziran seçimleri için de şimdiden çalışmalara başladı. Teşkilatların listeler netleştikten sonraki plan ve programları ise bu inançlarını daha da diri tuttuğu gözlendi.
Cumhuriyet Halk Partisi, 12 Haziran 2011 yılında yapılan milletvekilliği seçimlerinde ilk sıraya Boğazlıyanlı ismi aday gösterirken, 24 Haziran seçimlerinde ise bu kez tercihini Yozgat Merkez'den yana kullandı.
Yıllardır partinin emektarlığını yapan, partililerin Ağabeyi olarak bilinen Ali Keven'in birinci sıra adayı olarak gösterilmesi, CHP bu kez Yozgat'tan bir milletvekilini çıkartacak söylemlerini de beraberinde getirdi.
Yozgat'ta Boğazlıyan bölgesinden ilk sırayı ise İYİ Parti'li Seyit Yücel kaptı. Parti'nin kurucular kurulunda yer alan ve Türkiye Şeker Fabrikaları eski Genel Müdürlüğü görevini yürüten Yücel'in seçim çalışmalarında Boğazlıyan ve bölgesine ağırlık vermesi bekleniyor.
Tüm adaylara şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyor, kim kazanırsa kazansın kazananın Yozgat olmasını temenni ediyorum.

* * * * *
KİM KİMDİR?

* Cami avlusunda tavuk beslemesi tepkilere yol açan İmam?
* Maaş alamadığı gerekçesiyle İta Amiri'ni Başbakan'a şikayet eden Mağdur?
* Kendi yapamadığı hizmetleri, başkasının yapmasıyla mutlu olan ve yüksek sesle Teşekkürlerini sunan Seçilmiş?
* Milletvekili listelerinin açıklanması sonrasında sigara tüttürmeye yeniden başlayan Eski Tiryaki?

* * * * *
ÖMÜRLÜ'K PAYLAŞIMLAR
Akşam olduğunda karnını doyurabiliyorsan, iki milyar insandan daha şanslısın demektir. Şükret.

Etiketler

#24 Haziran

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ