TARIM ARAZİLERİNİ DOLU VURDU

Okuduğunuz haber
KARANTİNA GÜNDEMDE!

YENİPAZAR’DA İLK TOPLANTI

Anasayfa   /    Güncel    /    KARANTİNA GÜNDEMDE!

KARANTİNA GÜNDEMDE!

Yozgat’ın “Vuhan”ı olarak nitelendirilen Boğazlıyan’da; maske kullanımı, sosyal mesafe ve izolasyona yeterince uyulmaması coronavirüsü hala gündemde tutuyor. Vaka sayısındaki artış halk arasında tedirginliğe yol açarken, kurallara uymayanlara yönelik uygulanan cezaların caydırıcı olmaması, yetkilileri karantina kararına zorluyor.

GÜNCEL      08 Haziran 2020 - 22:36     1

 KARANTİNA GÜNDEMDE!


Dünyada milyonlarca kişiyi etkileyen ve yüzbinlerce kişinin ölümüne sebep olan Coronavirüs salgını ile mücadele tüm hızıyla sürerken, alınan tedbirlere uymayan vatandaşlar, virüsün bulaş hızını artırıyor. 
Boğazlıyan’ın, Coronavirüs ile tanışan ilk ilçelerden birisi olmasına karşın İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi personelinin yürüttüğü takdire şayan çalışmaları meyvesini vermişken, bir ay içerisinde 5 bine yakın tarım işçisinin Boğazlıyan’a giriş yapması, coronavirüsü yeniden gündeme taşıdı.
YETKİLİLER DAHA NE YAPSIN!
İlçe Kaymakamlığı, Boğazlıyan Belediyesi, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve sağlık personelinin gece gündüz mücadele ettiği coronavirüs salgınının yeniden baş göstermesi yetkilileri yeni tedbirler almaya zorladı.
Maske kullanımı, sosyal mesafe ve izolasyona yeterince riayet edilmemesi sonucu ortaya çıkan yeni vakalar, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi personeli tarafından yeniden kontrol altına alınırken, vaka sayısında yaşanması muhtemel artış ilçe halkını tedirginliğe itiyor.
Geçtiğimiz gün Boğazlıyan’daki iki ana caddede maske kullanımı zorunlu hale getiren İl Hıfzısıhha Kurulu, Ovakent ve Bahariye köylerinde bulunan çadırlara karantina kararı aldı.
TARIM İŞÇİLERİ SÜREKLİ KONTROL ALTINDA
Boğazlıyan’a gelen 5 bin yakın tarım işçisini çadır çadır kontrol eden İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini ve kontrollerini sıklaştırırken, Boğazlıyan Kaymakamlığı’nın Bölge Trafik karşısında bulunan çadırkentin 2021 yılında oluşmayacağını ve tarım işçilerinin hangi tarlada çalışacaksa orada ikamet ettirilmesi kararı üzerinde durduğu öğrenildi.
Çadırlarda ikamet eden vatandaşların şehir merkezine giriş çıkışlarının kontrollünün sağlanması, coronavirüse karşı risk durumunu biraz hafifletirken, vatandaşların özellikle maske ve sosyal mesafeye uymaları isteniyor.
HASTANE GÜVEN VERİYOR
Yozgat il genelinde; coronavirüs ile mücadele kapsamında yapmış olduğu çalışmalarla en fazla dikkati üzerine çeken Boğazlıyan Devlet Hastanesi personelinin tedavi ettiği hasta sayısındaki artış büyük takdir topluyor.
KARANTİNA GÜNDEME GELEBİLİR
Halkın maske kullanımı, sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına uymaması İl Hıfzısıhha Kurulu’nu karantina kararı alma noktasına getirebileceği konuşuluyor.
Kurallara uymayan vatandaşlara kesilen ceza sıralamasında Boğazlıyan il genelinde ikinci sıraya gelmesi, İl Hıfzısıhha Kurulu’nu karantina kararı almasının önünü açıyor.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

Toplam 1 yorum yapılmış.

Mehmet Yozgatlı
Valla Boğazlıyan insanı hicbiseyden anlamaz cinsten karantina gelsin sokağa çıkma yasağı gelsin adamların umurunda değil normal günden daha kalabalık
4 Yıl önce

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ