Şeker Sofrası'nda buluştular

Okuduğunuz haber
19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

Yozgat'a hayırlı olsun

Anasayfa   /    Eğitim    /    19 Mayıs coşkuyla kutlandı

19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Atatürk’ün İstiklal Savaşı mücadelesini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 99’ncu yılı törenle kutlandı.

EĞİTİM      22 Mayis 2018 - 01:28     0

 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Atatürk’ün İstiklal Savaşı mücadelesini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 99’ncu yılı törenle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk büstüne Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ilçemizde coşkuyla kutlandı. Çelenk sunumunun ardından programa Boğazlıyan Kaymakam Kemal bey Anadolu Lisesi’nde devam edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ömer Aynalı, programda yaptığı konuşmada “Bugün milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan, kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan, 19 Mayıs’ın 99. yıldönümü. Unutmayınız ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta, milli duygular içerisinde, Samsun’da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. İşte bu yüzden, Türk milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 99. yıldönümüne ulaşmanın, mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmekteyiz” dedi.

Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlere aktarabilen toplumların ilelebet yaşama hakkına sahip olacağını belirten Aynalı, “Bu bilinçle, 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı’nı ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için, gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü gençlerimize armağan etmiştir. Gelecekte, ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler ,her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan, sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde, tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi, daha güçlü bir hale getireceksiniz” diye konuştu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ