TAMER’DEN GÖVDE GÖSTERİSİ

Okuduğunuz haber
REİS MÜJDELERLE GELDİ

BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ

Anasayfa   /    Siyaset    /    REİS MÜJDELERLE GELDİ

REİS MÜJDELERLE GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat mitinginde vatandaşlara, yeni kurulacak askeri eğitim birliklerinden ilkinin Yozgat’a kurulacağı müjdesini verdi.

SİYASET      26 Subat 2019 - 00:18     0

REİS MÜJDELERLE GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet meydanında düzenlenen seçim mitinginde partililerle bir araya geldi. Yozgatlıları, Bozoklular ve Yozgat'ı ise Çapanoğlu'nun memleketi olarak nitelendiren Erdoğan, Yozgat'ta yapılan hizmetlerden bahsetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara - Sivas arasında yapımı devam eden hızlı tren projesinin Yozgat Yerköy ayrımından Kayseri'ye bağlanacağını belirterek, “Ankara Sivas Yüksek Tiren Hattı aynı zamanda Yozgat'ın projesidir. Bu hat ile Yozgat- Sivas 1 saate, Yozgat-İstanbul 5 saat 15 dakikaya düşecek. Bu hattın inşası coğrafi zorluklar nedeniyle epey uzadı. İnşallah bu işin sonuna da geliyoruz. Ayrıca Yerköy bağlantısından itibaren bu hattı Kayseri'ye uzatacağız. Senelik 2 milyon yolcu kapasiteli hava limanı inşaatımız sürüyor. İnşallah 2022 yılında hizmete sunmayı planlıyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca kurulması planlanan askeri eğitim birliklerinden ilkinin Yozgat'a kurulacağı müjdesini verdi.
Tarihi Roma hamamı turizme kazandırılacak
Yeni yatırımlarla Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde bulunan 2 bin yıllık Roma hamamının turizme kazandırılacağını kaydeden Erdoğan, “Yozgat'ın pek çok ilçesinde termal suyumuz var. Yapılan tesisler ile turizm alt yapısı giderek değişiyor. Sorgun, Sarıkaya, Yerköy, Boğazlayan ve Sarayken'ten sonra Akdağmadeni'ni de termal turizm kapsamına alıyoruz. Sarıkaya'daki 2 bin yıllık Roma hamamı olan Basilica termal hamamını için çok önemli görkemli bir proje hazırlıyoruz. Burası UNESCO dünya mirası geçici listesine de dahil edildi. Termal suyun ülkemizin önemli bir ihtiyacı olan meyve sebze arzının dengelenmesi için termal seralarda kullanılabilmesi imkanları da devreye almalıyız” dedi.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ