Huzurumuz Emniyet’te

Okuduğunuz haber
BELEDİYE BAŞKANI KİM OLSUN?

Karadavut rakipsiz

Anasayfa   /    Siyaset    /    Belediye başkanı kim olsun?

Belediye başkanı kim olsun?

Mart 2019’da yapılacak Mahalli İdareler Seçimi öncesinde aday belirleme yöntemleri dün itibariyle devreye sokuldu.

SİYASET      11 Eylül 2018 - 22:27     0

Belediye başkanı kim olsun?

Mart 2019’da yapılacak Mahalli İdareler Seçimi öncesinde aday belirleme yöntemleri dün itibariyle devreye sokuldu.
İkameti Boğazlıyan’da bulunan ve cep telefonuna sahip her bireye 8720’den gönderilen mesajda, “Boğazlıyan ilçemizde kimi Belediye Başkanı olarak görmek istersiniz?” sorusu yöneltildi. Bir çok kafa karışıklığına yol açan, hatta kendi aralarında dahi “Bunu kim yaptırıyor yaw” diye serzenişlerini dile getirenler dahi kısa mesaja saat 21:00’i göstermezden evvel isim yazdı.
Bence, anketin kim ya da kimler tarafından yaptırıldığı önemli değil. Böylesi bir ankete tepki varsa ya da kafaları karıştırıyorsa eğer, bilinmelidir ki, “Anketler kafaları karıştırmaz, karışık olan kafaları ortaya çıkarır.” 
Yani, “Neyse halim çıksın falim” deyiminde olduğu gibi “Takke düşüp kel görünecek” bir anlamda. “Ne ekildiyse o biçilecek”. 
Dünkü gönderilen mesajla ilgili hiç kimsenin arayışa girmesine gerek yok. Çünkü, burada parti belirtilmiyor. Bir çokları rahat olmalı, hatta üstüne alınmamalı. Bu mesaj ne kadar AK Partililere gönderildiyse, o kadar CHP’liye ve MHP’liye de gönderildi. Böylesi bir ankete bir tek pencereden bakmak, ancak o pencere kadar alanı görmemizi sağlar. Oysa ki, CHP’liler kadar, AK Partililer de, MHP’liler de, İYİ Partililer de bu anketi oylayacak. Hiçbir partili demeyecek ki, bu anketi falanca partili yaptırıyor. Herkes kendi partisinde görmek istediği adayı oylayacak.
Zira bu anketi diyelim ki (X) Partisi yaptırdı. (X) Partisi öncelikle Boğazlıyan halkının kimi Başkan olarak görmek istediğini bilecek. Bu isim ilçenin ortak paydaşı olacak. Diğer taraftan kendi partililerden aday adayı olan isimlerin sıralanış şeklini öğrenecek. Birinci çıkan isim üzerinde İlçe Teşkilatı ile yapılacak istişare sonrasında birinci gelen isim, eline büyük bir koz almış olacak.
Bu sebeple, telaşlanmaya ya da kimin yaptırdığını araştırmaya hiç gerek yok. Çünkü, Türkiye genelinde yapılan bir uygulama. Elbette ki, bu anketi yaptıran parti çıkıp ben yaptırıyorum demez. Bir yerde demiş olsa, diğer yerlerde yapılan anketlerde hep tek taraflı ve organizeli bir şekilde sonuç ortaya çıkar. 
Şu bilinmelidir ki, hangi isim aranıyorsa bilin ki, ankette o isim ya da isimler birinci çıkmıştır. Sonucu merak edenler Ankara’dan gelecek telefonu beklesinler lütfen. Benden söylemesi.
*****
KARADAVUT RAKİPSİZ!
Bölgemizde en fazla haberi çıkan, yapmış olduğu icraatları Türkiye gündemine taşınan Belediye Başkanı kim diye sorarsanız eğer, kuşkusuz Yenifakılı Belediye Başkanı sayın Yalçın Karadavut derdim. 
Boğazlıyan’ın 8’de 1’i, Çayıralan’ın 4’te 1’i, Sarıkaya’nın 11’de 1’i kadar nüfusa sahip ilçede yapılan hizmet ve yatırımları 4’le, 8’le, 11’le çarparsanız bana hak verirsiniz.
Karadavut’u takdir etmek için, Hızlı Tren’i Yenifakılı ilçesinden geçirmek dahi tek başına yeterli bir sebep. En azından ilçenin yatırım alabilmesi için önü açık. Büyük Ova Projesi kapsamı dışında. Binlerce Kırgız’ı ilçeye naklederek, sosyal ve kültürel yatırımların yanında ciddi bir nüfusu da kazandırdı Karadavut. Yol, su, kaldırım gibi rutin işlemleri saymıyorum bile. Çünkü, bunlar zaten belediyeciliğin asli görevi.
5 yıldız ayarında Emniyet Binası, okullar, lojmanlar, diğer kamu kurum ve kuruluşların aldığı mesafeyi görmeniz gerekir.
İşte böylesi küçük bir ilçede Belediye Başkanlığı yapmak ve halkın gönlünde taht kurmak kolay değil. Görünen o ki, Belediye Başkanı Yalçın Karadavut, Mart 2019 seçimlerine rakipsiz bir şekilde girecek. Halk da biliyor ki, aklın yolu bir. Nasılsa “At binenin, kılıç kuşananın”. Tebrikler “Karadavut Başkan, kim tutar seni.”
*****
KİM KİMDİR?
•    Dün yapılan anket sonrasında çevresindekilere benim ismimi yaz diye ricada bulunanlar?
•    Koskoca Boğazlıyan’da hiç yer yokmuş gibi aracını Büyük Cami’nin önüne park eden eski Seçilmiş?
•    AK Parti ile MHP’nin ittifak kararı durumunda kendisini şimdiden aday olarak gören Aday Adayı? 
•    Cep telefonuna yüklediği uygulamayla anlık Dolar ve Euro’yu takip eden Paracı?


 

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ