Şeker değer katıyor

Okuduğunuz haber
VEKİLLER MAZBATASINI ALDI

Boğazlıyan T Tipi Açık ve Kapalı Cezaevi Müdürlüğü

Anasayfa   /    Siyaset    /    Vekiller mazbatasını aldı

Vekiller mazbatasını aldı

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti Yozgat Milletvekili seçilen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ve Ak Parti Yozgat Milletvekili Av. Yusuf Başer mazbatasını aldı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ve AK Parti’den Yozgat Milletvekili seçilen Yusuf Başer’e mazbatalarını Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgay Çorak verdi. 

SİYASET      05 Temmuz 2018 - 23:35     0

Vekiller mazbatasını aldı


24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti Yozgat Milletvekili seçilen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ve Ak Parti Yozgat Milletvekili Av. Yusuf Başer mazbatasını aldı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ve AK Parti’den Yozgat Milletvekili seçilen Yusuf Başer’e mazbatalarını Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgay Çorak verdi. 

Adliye çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulunan Bozdağ, 24 Haziran seçimlerinin ülkeye hayır getirmesini dileyerek yeni dönemde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’ye çok şey kazandıracağını söyledi. 
Bozdağ, “Yüksek Seçim Kurulu’nun kesinleşen seçim sonuçlarını açıklaması üzerine biz de bugün Yozgat İl Seçim Kurulundan mazbatalarımızı aldık. Parlamento Cumartesi günü yeminle yeni döneme başlayacaktır. Cumhurbaşkanı yeminiyle beraber de Türkiye yeni hükümet sistemiyle yeni bir döneme başlayacaktır. Öncelikle yeni hükümet sistemimizin ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Türkiye’nin meseleleri çok. Parlamentomuz ve cumhurbaşkanımız bu meseleleri aşacak güce sahiptir. İnşallah önümüzdeki dönemde Türkiye güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir” dedi. 
Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçmiş olmanın rahatlığını yaşadığını açıklayan Bozdağ, “Bildiğiniz gibi 7 Haziran seçimleri sonucunda AK Parti parlamentoda tek başına çoğunlukla iktidar kurma imkanını elde edemeyince Türkiye’de çok büyük sorunlar yaşanmıştı. Sıkıntılar olmuştu. Koalisyon olacak mı olacaksa kimlerle olacak. Hangi parti hangi bakanlığı alacak bunlar tartışıldı ve Türkiye bununla çok uzun bir zaman kaybetti. Büyük belirsizlikler, tedirginlikler yaşandı. Ama dikkat ederseniz 24 Haziran seçimleri sonrasında sonuçlar açıklandığında AK Parti bu kez parlamentoda salt çoğunluğu elde edemedi. Ama Türkiye’de bir sıkıtı var mı yok, kriz var mı yok. Bir belirsizlik var mı yok. Hükümet kim olacak kiminle kim koalisyon kuracak diye bir tartışma yok. Çünkü yeni hükümet sistemi, siyasi istikrarı güçlü iktidarı kalıcı bir şekilde sistem gereği sandıklara tayin ediyor ve bundan da ülkemiz kazanıyor. Şu anda yeni hükümet sistemimizin ilk ortaya koyduğu kazanım bu güçlü istikrar ve güçlü iktidar ve bunun doğurduğu güvendir. Bu güven nedeniyle herkes seçim sonuçlarından memnundur. O nedenle de yeni dönemde de inşallah bu sistem ülkemize daha çok şey kazandıracaktır. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

İLK MAZBATAYI KEVEN ALDI
24 Haziran'da gerçekleştirilen seçimler neticesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nden Yozgat Milletvekili seçilen Ali Keven, mazbatasını CHP Yozgat İl Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri kalabalık bir partili grubu ile İl Seçim Kurulundan aldı.
CHP Milletvekili Ali Keven, İl başkanı Abdullah Yaşar ve partililer Yozgat İl Seçim Kurulu Başkanı, Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgay Çolak’ın makamına geçerek bir süre sohbet ettikten sonra mazbatasını aldı.
Mazbata takdim törenine seçim kurulu Hakimleri Gülizar Altındal Kaya ve Bilal Köksal’da katıldı. Mazbata takdimi öncesi konuşan CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar, “Onurlu ve bir o kadarda sorumluluk isteyen bir görev. Umarım bu göreve layık oluruz. Yozgatlının güvenini boşa çıkarmayız. Biz size layık olmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Allah utandırmasın” dedi.
CHP Milletvekili Ali Keven ise, “Yozgat adına bana önemli görevler düşüyor. Bana ciddi bir görev ve sorumluluk verildi. Görevimi hakkıyla yapacağıma inanıyorum. Ülkemiz sıkıntılı bir süreçte, Yozgat'ın ciddi sorunları var. Bu sorunları mecliste takip edeceğim. Yozgatlıya borcumu ödemek istiyorum. 40 yıldır mücadele veriyorum ve bugün mücadelemi taçlandırdım. Bana destek verenlere, vermeyenlere teşekkür ediyorum. Bu başarı Yozgatlının eseri” diye konuştu.
Konuşma sonrasında hatıra fotoğrafı çekildi. 

MHP MİLLETVEKİLİ SEDEF, MAZBATASINI ALDI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, beraberinde partili üyelerinde katılımı ile Yozgat İl Seçim Kuruluna giderek Milletvekilliği Mazbatasını aldı.
Milletvekili Ethem Sedef, İl Seçim Kurulu Başkanı Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgay Çolak’ın makamına geçerek bir süre sohbet etti.  Daha sonra mazbatasını alan Sedef, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Yozgat’a hizmet için çalışacağını söyledi.
Milletvekili Sedef, “Bugün mazbatamızı aldık. Bu Yozgat’ın mazbatasıdır. Yozgat bu mazbatayı bize kazandırdı ve verdi. Bunların emanetini yerine getireceğiz. Yozgat hizmete ihtiyacı olan bir şehrimiz. Bizler, Yozgat’ı çok seviyoruz ve Yozgat için çalışacağız. Bugünden itibaren parti rozetimizle milletvekilliği yeminini ettikten sonra Yozgat milletvekilliği rozetimizi takıp Yozgat halkının arkasında ve destekçisi olacağız. Yozgat’a gelecek bütün hizmetlerde partilerle, STK’lar ile bir araya gelmede hiç sıkıntımız olmayacak. 4 milletvekili ile eğer Yozgat için birlikte bir şey yapmamız gerekiyor ise onlarda bu taşın altına ellerini koyacaklarsa parti rozetlerini bir kenara bırakıp onlarla da çalışırız. Yozgat’ın bütün dertlerini ve sıkıntılarını biliyoruz. İnşallah bu sıkıntı ve dertleri de elbirliği ile tüm Yozgat olarak asarız. Biz birlikte olursak Yozgat’ı kalkındırmaya çalışırız. Ama biz birlikte olmazsak, Yozgat için bir şeyler yapmazsak Urfa’dan Adıyaman’dan gelen milletvekili zaten hizmet getirecekler diye söz konusu olamaz. Ben hazırım. Yozgat ve partim için hazırım.”diye konuştu.
Milletvekili Ethem Sedef’e mazbata töreninde  MHP İl Başkanı Ferhat Altan, Merkez İlçe Başkanı Tekin Irgatoğlu, Kadın Kolları İl Başkanı Gülseren Sarıoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi Ümit Şahbaz,  Nuri Kahraman ve partili üyeler de eşlik etti.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ