GÖNÜL SOFRASINDA BULUŞTULAR

Okuduğunuz haber
ÖZGÜRLÜK ATEŞİ UZUNLU’DA YAKILDI

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE ÖZEL İFTAR

Anasayfa   /    Güncel    /    ÖZGÜRLÜK ATEŞİ UZUNLU’DA YAKILDI

ÖZGÜRLÜK ATEŞİ UZUNLU’DA YAKILDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde program tertipleyen Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, Özgürlük Ateşi’ni İnkaya Tepesi’nde yaktı. Yüzlerce gencin katıldığı programda konuşan Başkan Elbaşı, “Atatürk Samsun’a ayak bastığında milli mücadelemizin fitilini ateşlemiştir. Bu anlamlı günde hep birlikte yeryüzü sofrasında buluştuk. Aziz şehitlerimizin anısına bu günde onları yad ettik ve dualar gönderdik” dedi.

GÜNCEL      23 Mayis 2019 - 00:52     0

 ÖZGÜRLÜK ATEŞİ UZUNLU’DA YAKILDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’ncü yıl kutlama etkinlikleri kapsamında program tertipleyen Uzunlu Belde Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, 7’sindan 70’ine belde ve çevre ilçe halkının İnkaya Tepesi’ne akın ettiği gecede, 100’üncü Yıl Özgürlük Ateşi’ni yaktı.
Asırlık anma sebebiyle kutlamaların daha coşkulu ve daha anlamlı yapılması için hazırlanan programa, Çayıralan Belediye Başkanı Ömer Codar, CHP Boğazlıyan İlçe Başkanı Ahmet Peker, Şefaatli İlçe Başkanı Ali Bektaş, CHP Çayıralan İlçe Başkanı Mutlu Üstün, CHP Yozgat İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Selçuk ve Yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Belde’de yapılan iftar sonrasında ellerinde meşaleler ile Uzunlu İnkayalar Tepesi’ne çıkan hazirun, 100’üncü yıl Özgürlük Ateşini yaktı.
Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı yaptığı konuşmada, “Büyük Türk Milleti'nin bağımsızlığı ve kendi istikbalini tayin etme konusunda yegane söz sahibi olabilmesi için 19 Mayıs 1919'da Atatürk tarafından Samsun'da yakılan özgürlük ateşi Aziz Milletimizin azim, inanç ve kararlılık içerinde gösterdiği şanlı mücadele sonunda başarıya ulaşmış ve Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır. 
Tarih boyunca esarete asla boyun eğmemiş her ne pahasına olursa olsun özgürlüğü ve bağımsızlığı için mücadele etmiş Milletimizin 100 yıl önce Atatürk öncülüğünde Samsun'da başlattığı bağımsızlık hareketi tüm yurtta dalga dalga yayılmış Yüce Türk Milleti'nin çelikten iradesini ve azmini tüm dünyaya göstermiştir. Büyük Zafer'in ardından  ilelebet payidar kalacak Devlet'imizin geleceğinin gençlerimiz olduğu bilincinden hareketle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmiştir. Gençlerimiz bilim ve teknoloji ışığında sosyal ve kültürel değerlerine sahip çıkarak kendilerini yetiştirecek Atalarından kalan kutlu mirasa dün olduğu gibi bugün ve yarın da sahip çıkacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
İnkaya Tepesi’ndeki programa müteakip, Çayıralan ilçesinde Belediye Başkanlığı’nca tertiplenen Gençlik Şöleni’ne geçildi.


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ