Zorluarslan’dan anlamlı kutlama

Okuduğunuz haber
CHP’YE 4 BAŞVURU

Boğazlıyan İlçe Emniyet Müdürlüğü

Anasayfa   /    Siyaset    /    CHP’ye 4 başvuru

CHP’ye 4 başvuru

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimi’nde aday olacak isimlerin belirlenmesi için yasal müracaat süresini başlatan Cumhuriyet Halk Partisi’ne 4 isim Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurdu.

SİYASET      18 Ekim 2018 - 22:34     0

CHP’ye 4 başvuru

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimi’nde aday olacak isimlerin belirlenmesi için yasal müracaat süresini başlatan Cumhuriyet Halk Partisi’ne 4 isim Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurdu. Bugün mesai saati bitiminde sona erecek süreç sonrasında; ön seçim, temayül veya Genel Merkez yoklaması seçeneklerinden birisi işleyecek. Ali Ayık, Ömer Hokkaömeroğlu, Fatih Canagir ve Abdullah Karakoçluoğlu’nun aday adayı olduğu CHP’de, Belediye Başkanı Adayı Kasım ayının ilk haftasına kadar açıklanması bekleniyor.

Belediye Başkan Adayı’nı belirlemek üzere yasal müracaat süresini başlatan Cumhuriyet Halk Partisi’ne Ali Ayık, Ömer Hokkaömeroğlu, Abdullah Karakoçluoğlu Fatih Canagir,  İlçe Örgütü’ne giderek dilekçelerini teslim etti.
Boğazlıyan ortak paydasında buluşan, ilçeye hizmet getirme noktasında kararlılıklarını ortayan koyan aday adayları dilekçelerini İlçe Örgütü Başkanı Ahmet Peker’e sundu.
İlçe Örgütü Başkanı Peker, müracaat süresinin bugün mesai saatine kadar devam edeceğini belirterek, sürecin nasıl işleyeceği konusunda şu bilgileri verdi:
“Bugün Parti Meclis Üyeleri ve milletvekilleri Yozgat’a geliyor. Hem STK’lar, hem de aday adaylarıyla yerel seçim fikir alışverişi yapılacak. Aynı zamanda aday adayları mülakata alınacak. 
Burada yazılacak raporlar Genel Merkez’e gidecek. Genel Merkez’de bu raporlar değerlendirilecek. Daha sonra Genel Merkez, büyük bir ihtimalle İlçe Örgütü’ne adayın hangi yöntemle belirlemek istediğini soracak. 
Ön seçim var, temayül var, Genel Merkez ataması var. Bunların birisi olacak. Bunu da aday adaylık süreci bittikten sonra parti yönetimi genel merkezle istişare yapacak. Buna göre sürecin adını koyacak. 
Büyük bir ihtimalle bu ayın sonu veya önümüzdeki ayın başında adayın ismini her halükarda açıklayacağız. 
Genel Merkez bunların dışında bir atama yapmayacak. Yapacak olsa şimdiye kadar bizlere sorardı zaten. Normal şartlarda adayınızı belirleyin bize gelin diyor. Doğru bir adayı belirlemiş olsak dahi, bir hata olursa sıkıntı olur. İnsanlar kendileri karar verirse daha isabetli olur. Ön seçimde 700’e yakın üyemiz oy kullanacak.”
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ