TOPLULAŞTIRMA MAĞDUR EDİYOR!

Okuduğunuz haber
ÇEDAŞ’A DİLEKÇE VERİN

COŞAR: GENÇLER GELECEĞİMİZ

Anasayfa   /    Güncel    /    ÇEDAŞ’A DİLEKÇE VERİN

ÇEDAŞ’A DİLEKÇE VERİN

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, çiftçileri elektrik faturası için uyardı.

GÜNCEL      30 Eylül 2019 - 23:49     0

ÇEDAŞ’A DİLEKÇE VERİN


Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere ilçemize gelen Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, tarımsal sulamanın yoğun bir şekilde yapıldığı Boğazlıyan’da çiftçilerin iki ayda bir gelen elektrik faturası sebebiyle mağdur olduğunu ifade ederek, “Enerji Bakanlığı’nın ÇEDAŞ’a gönderdiği genelge var. Genelge doğrultusunda çiftçi ne zaman ödemeyi taahhüt ederse, fatura da o zaman çıkacak. Çiftçi iki ayda bir fatura ödemek yerine yılda bir kez ödeme yapacak” dedi.

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, çiftçileri elektrik faturası konusunda uyardı. Bir dizi ziyaret için Boğazlıyan’a gelen Başkan Açıkgöz, çiftçilerin yoğun bir şekilde elektrikle sulama yaptığını ve iki ayda bir gelen elektrik faturası sebebiyle mağdur duruma düştüğünü söyledi.
Yozgat’ın bir çok ilçesine bu konuyla ilgili şikayetler geldiğini anımsatan Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, konuyu Enerji Bakanı Fatih Dönmez’e Yozgat ziyaretlerinde aktardığını dile getirdi.
Sanayici, işadamları ve STK Temsilcileriyle yapılan toplantıda çiftçinin sıkıntısını Bakan Yılmaz’a aktardığını ifade eden Başkan Açıkgöz, Bakan’ın da konuyla alakalı ÇEDAŞ’a bir genelge gönderdiğini ve genelge doğrultusunda ÇEDAŞ Bölge Müdürü’nün kendisini arayarak, çiftçilerin ödeme yapacağı dönemi ve tarihi dilekçe ile bildirmeleri durumunda yılda bir kez faturanın çıkacağını anımsattığını belirtti.
Başkan Açıkgöz, çiftçilere ödeme durumlarına göre ÇEDAŞ’a dilekçe vermeleri gerektiğini kaydederek, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Enerji Bakanımız sayın Fatih Dönmez, Yozgat’a geldiğinde hasat döneminde elektik faturalarının ödenmesi gerekir. Çiftçi her iki ayda sulama elektriğini ödeyemediği için büyük sıkıntı çektiğini Bakan’a bizzat ilettik. Bakanımız da bu doğrultuda ÇEDAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü’ne genelge gönderdi. Bölge Müdürü de beni arayarak çiftçileriniz müracaat ettiği takdirde hangi tarihte ödemek istiyorsa o tarihte elektrik faturası çıkacağını beyan etti.
Belki bu sene için geçmiş olabilir ama bu 2020 için de geçerli. Çiftçimizin mağduriyetini önleyebilmek için yılda bir kez yani hasat zamanı ödeyebilecek. 
Çiftçi faturasını her iki ayda bir ödeyemediği için elektriği kesiliyor. Elektriği kesildiğinden dolayı verim düşüyor. Bunun önlenmesi lazım. 
Çitçi ÇEDAŞ’a müracaat edecek, diyecek ki ben 11’inci ayda ödeyeceğim. Faturada bu tarihe göre çıkacak.”


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ