Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürlüğü

Okuduğunuz haber
TOPLULAŞTIRMA MAĞDUR EDİYOR!

ÇEDAŞ’A DİLEKÇE VERİN

Anasayfa   /    Güncel    /    TOPLULAŞTIRMA MAĞDUR EDİYOR!

TOPLULAŞTIRMA MAĞDUR EDİYOR!

Boğazlıyan’ın büyük çiftçilerinden ve MHP Boğazlıyan Belediye Başkan Adaylarından İbrahim Tamer, ilçede başlatılan toplulaştırma çalışmalarının kendisi gibi birçok çiftçiyi mağdur ettiğini ileri sürdü. Verimli alanların yola çevrildiğini, büyük tarlaların bir çok parçaya ayrıldığını dile getiren Tamer, “Toplulaştırmayı harita üzerinden yapmışlar. Gelsinler tarlaların başında yapsınlar görsünler. İnsanların emeğini hiçe saymasınlar, tarıma elverişli arazi yapsınlar. Kare tarlalarımız üçgen olmuş” diye konuştu.

GÜNCEL      30 Eylül 2019 - 23:48     1

TOPLULAŞTIRMA MAĞDUR EDİYOR!

Boğazlıyan ve bağlı köylerinde; çeşitli nedenlerle ekonomik olarak tarımsal faaliyetleri yapmaya imkân vermeyecek biçimde parçalanmış, dağılmış, bozuk şekilli parsellerin modern tarım işletmeciliği esaslarına göre ve sulama hizmetlerinin geliştirilmesi için uygun biçimde birleştirilmesi, şekillendirilmesi ve yeniden düzenlenmesi amacıyla başlatılan arazi toplulaştırma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Yürütülen çalışmaların kendisi gibi bir çok çiftçiyi mağdur duruma düştüğünü ileri süren Boğazlıyanlı büyük çiftçilerden, MHP İlçe eski Başkanı ve MHP Boğazlıyan Belediye Başkan Adaylarından İbrahim Tamer, verimli bir çok alanın yola çevrildiğini iddia etti.
Kendisine ait ve kare olan büyük tarlasının hem parçalara ayrıldığını hem de bir çok parçaya bölündüğünü ifade eden İbrahim Tamer, konuyu Kayseri’deki yetkililere taşıdığını ancak şu ana kadar bir düzeltmenin yapılmadığını söyledi.
Arazi toplulaştırma çalışmalarının harita üzerinden yapıldığını anımsatan Tamer, “Oysaki arazi başlarında yapılmış olsa, belki de bu tür mağduriyetler yaşanmayacak” diye konuştu.
İbrahim Tamer, konuya ilişkin açıklamasını şöyle sürdürdü:
“ Boğazlıyan’da toplulaştırma yok, toplu yerleri dağıtma var. Bir tarlayı üçe dörde bölmüşler. 100 dekarlık tarladan 3-4 tane yol geçiyor. Verimli alanları yola çevirdiler. Tarlaların düzeni kaçtı. Birçoğu kare şeklinde değil. Her taraf bozuk. Arazileri tarıma elverişli hale getirmiyorlar. Bazı kişilerin iyi tarlalarını alıp kötülerini vermişler. Tarlaların yerlerini ve şekillerini değiştirmişler. Bu doğru değil. 
İnsanların mahsullerini, emeklerini hiçe sayıyorlar. Tarımın can çekiştiği şu yıllarda bir de bunlar çiftçiye mağduriyetler yaşatıyorlar. Çiftçinin başında bekliyorlar pancarı sök de greyderi tarlaya sokalım diye. İnsanlar mahsullerini kaldırmadan bu çalışmalar yapılmaz ki. 
Buna da hiçbir siyasi sesini çıkarmıyor. Boğazlıyan’da siyasi oluşum uyumakta. Dertlere, sıkıntılara derman olmuyorlar. Çiftçilerimizin sorununu dile getiren bir tane siyasi kesim yok. Biz tarımla ilgili zaten sıkıntı içerisindeyiz. Mazot, gübre, elektrik vs. hepsi pahalandı, girdi maliyetlerimiz arttı.
Ben bu şikayeti dile getirmek üzere Kayseri’ye gittim. Toplulaştırmayı harita üzerinden yapmışlar. Gelsinler tarlaların başında yapsınlar görsünler dedim. İnsanların emeğini hiçe saymasınlar, tarıma elverişli arazi yapsınlar. Kare tarlalarımız üçgen olmuş. Çoğundan yol geçmiş. Benim toplulaşmış arazim var. Bir tarlam 7 parçaya ayrılmış. Aralarında 200-300 metre var. Mağduriyetimizin giderilmesi lazım. 240 dekar tarlamı 6’ya, 7’ye bölmüşler. Bu toplulaştırma değil, adeta dağıtma. 
Barajda zaten su yok. Bu sıkıntıyı herkes biliyor. Toplulaştırma önemli bir konu ancak bu şekilde yapılmaması lazım.  
Muhataplarına ulaşamıyoruz, ulaştığımız kişiler de verdiğimiz dilekçeleri dikkate almıyor. Hiçbir şey değişmiyor.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

Toplam 1 yorum yapılmış.

Habip bahran
Sayìn ibrahim tamere bu topllulaştırma konusunda ne kadar haklì olduguna bende bir çiftçi olarak katılıyorum benimde bu konuda çok magdur oldugumu belirtmek istedim gerçekten benimde kendi imkanlarımla toplulaştırdıgım tarlalarımı nasıl parçalara ayrıldıgını görmenizi isterim bunun adı tolaşma degil ayrışma biz bahariye köyū olarak bu projenin durdurulması iptali için dsi toplulaştıma mūdürlügüne bütün koylü olarak imza kampanyasi başlttık ilgili kuruma verdik ve sonuç ret geldi biz kõylü olarak kimse bu projeden memmun degil buprjeyi hazırlayan mühendise diyeceksinki şu traktõte bin her yıl bu üçgen tarlayi sür ek bakaĺım nasıl oluyormuş gõrelim
5 Yıl önce

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ