ÇEDAŞ’A DİLEKÇE VERİN

Okuduğunuz haber
COŞAR: GENÇLER GELECEĞİMİZ

EMANET İŞİNİN EHLİNDE

Anasayfa   /    Güncel    /    COŞAR: GENÇLER GELECEĞİMİZ

COŞAR: GENÇLER GELECEĞİMİZ

Uyuşturucu ile etkin mücadeleye Boğazlıyan Belediyesi de büyük destek veriyor

GÜNCEL      30 Eylül 2019 - 23:50     0

COŞAR: GENÇLER GELECEĞİMİZ

Göreve seçildiği günden itibaren; Boğazlıyan’ın gelişip büyümesi, insanların huzur ve refahı için gece gündüz çalışan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Sosyal Belediyecilik anlayışıyla da ilçeyi zirveye taşıma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Belediye bünyesine kattığı sosyal tesislerle Yozgat genelinde istihdama en büyük katkıyı sağlayan Başkan Coşar, şimdi de “Onlar bizim geleceğim” dediği gençliğin kötü alışkanlıklardan korunması ve Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu toplantısına ev sahipliği yaptı.

Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, toplumu olumsuz yönde etkileyen uyuşturucu ve her türlü etkin mücadeleye Belediye olarak katkı sağlamaya her zaman hazır olduklarını söyledi.

Bağımlıların umudu olan ALO 191 hattının etkin bir şekilde kullanılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla Başkan Coşar’ın ev sahipliğinde düzenlenen Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu Toplantısı’na; İlçe Kaymakamı Ahmet Okumuş, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahin, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Teğmen Kamil Çaylı, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek, Denetimli Serbestlik Müdürü Murat Önalan, İlçe Müftüsü Atıf Akşit, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlmiye Çelik Saygın katıldı.

Toplantı hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Gökhan Coşar, amaçlarının uyuşturucu konusunda bilgilendirmek olduğunu söyleyerek, “Vatandaşların Alo 191 Hattı’nı kullanmalarını istedi.
 ALO 191 hattının, uyuşturucu ile ilgili kişiye uygun yönlendirmelerin yapıldığı danışma ve destek hattı olduğunu belirten Başkan Coşar, “Alo 191, sabit hatlardan ücretsiz aranabiliyor. Bakanlıkça, uyuşturucu kullanan bireyler ve ailelerinin doğru bilgilenmelerini sağlamak amacıyla kurulan kurulmuştur. Psikolog ve sosyologlardan oluşan ekip, 7–24 esaslı hizmet veriyor. Kendisi veya yakını için arayanlardan, hastane hizmeti istenmesi halinde kayıt için iletişim bilgileri alınıyor” dedi.
KAYMAKAM OKUMUŞ: SONUNA KADAR MÜCADELE
Başkan Coşar sözlerini daha sonra şöyle sürdürdü:
“Sayın Kaymakamımız Ahmet Okumuş, Cumhuriyet Başsavcımız Murat Şahin başta olmak üzere diğer kurum müdürlerimize, amirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. 
Buradaki amacımız vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, ALO 191 Hattı’nı insanlarımızın aklına kazımak. İnsanlarımız anında kolluk kuvvetlerimizle iletişime geçsinler diye. Cep telefonlarında bu hattın uygulamaları mevcut. Vatandaşlarımız bu uygulamayı telefonlarına indirerek olumsuz bir olay olduğu zaman uyuşturucu ile mücadele anlamında anında kolluk kuvvetleri ile irtibata geçebilecekler.
İlçemizde uyuşturucu hiç kullanılmasın istiyoruz. Bunun için gerek Kaymakamım, gerek Cumhuriyet Başsavcım ve gerekse kolluk kuvvetlerimiz, diğer kurum müdürlerimiz uyum içerisinde çalışıyoruz. Önümüzdeki dönem içerisinde yine uyuşturucu ile mücadele konusunda çalışmalarımız olacak. Halkımızı bilinçlendirmek istiyoruz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. İnşallah ilçemizde uyuşturucu kullanımını sıfıra indireceğiz diye düşünüyorum.”
ALO 191 HATTI’NDAN İSTİFADE EDİLMELİ
Boğazlıyan Kaymakamı Ahmet Okumuş, Alo 191’in cep telefonlarına kolayca indirilebileceğini ve vatandaşların anonim bir şekilde uyuşturucu kullanan ve uyuşturucu kullandığı yeri konum olarak Emniyet ve Jandarma’ya bildirileceğini söyledi.
Kaymakam Okumuş, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü:
“Boğazlıyan Belediye Başkanımızın daveti üzerine Belediyemize geldik. Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu ve Alo 191 telefon hatları var. Bu programlar vatandaşlarımız tarafından Android ve İOS uygulamalardan da indirilebilir. Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu çok basit ve kullanışlı bir program. Anonim bir şekilde vatandaş uyuşturucu kullanan ve uyuşturucu kullandığı yeri konumu nokta atışı emniyetimize ve jandarmamıza bildirebilir, bu konuda bize yardımcı olabilir. 
Alo 191’de zaten bildirim, ihbar, uyuşturucuya bulaşmış vatandaşın tekrardan normal sosyal hayata rehabilite bir şekilde katılmasını sağlayan bir hat. Vatandaşlarımız bu hattan da istifade edebilir. 
Türk Milleti’nin nemelazımcılığı bırakması lazım. Ya da bana dokunmayan yılan bin yaşar. Biz millet olarak başımızı ellerimizin arasına alıp sağduyuyla, aklıselimle düşünmeliyiz. Bu bela, bu illet bugün komşumuzda, arkadaşımızda yarın çoluğumuzda çocuğumuzda hatta kendimize de sirayet edebilecek bir illettir, bir beladır.
21’nci yüzyılın belası uyuşturucudur. Bununla adli olarak, kolluk olarak, sosyal olarak, belediye mahalli hizmetler olarak, ilahiyatçılarımız iştimai bazı müesseselerin akil insanları olarak bu uyuşturucuya karşı toplu bir şekilde karşı durmalı, bütün tedbirleri, sosyal tedbirler, bireysel tedbirler, adli tedbirler her türlü tedbirleri koordineli ve uyumlu bir şekilde bu illete uygulanarak memleketimizden uyuşturucuyu tamamen kazımak istiyoruz.
Bu doğrultuda Belediye Başkanımızın özellikle yaptıkları çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum, bu toplantıya katılan her bir arkadaşımıza da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”
BAŞSAVCI ŞAHİN: FARKINDALIK OLUŞTURULMALI
Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahin yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde uyuşturucudan kaynaklanan toplam suç oranı yaklaşık yüzde 25 oranında olduğunu ve her geçen gün nesildeki meydana gelen gerek dini dejenerasyon, gerekse kültür ve örf adetlerimize olan bağlılığın kopmasıyla maalesef bu sayı daha da yükselişe geçebileceğine dikkati çekti.
Bunun önüne geçebilmenin en kolay yolunun ailelerin bilinçlendirilmesi ve daha çocuk yaştan itibaren çocukların bu uyuşturuculara, illete bulaşmamasını sağlamak olduğunu belirten Başsavcı Şahin, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bunun için de tabii ki ailelerin bilinçlenmesi ve farkındalığın oluşturulması adına özellikle başkanımızın, sosyal belediyeciliğin farkını ortaya koyması da bizim için önem arz ediyor. 
Bizim teşkilat olarak, Adliye olarak, önleyici faaliyetler kapsamında bir görevimiz olmamakla birlikte biz ancak olaylara müdahale edip sonuçlarla ilgilenmekteyiz. Yargısal faaliyetimizin raporunda da görüleceği gibi burası esas itibariyle suç oranı az olan bir şehir. Uyuşturucu anlamında da çok fazla olmamakla birlikte bir tane dahi olsa fazla, bir tane de olsa bulaşma ve çoğalma ihtimali olan bir illet. Dolayısıyla bunun daha şimdiden önüne geçebilecek çalışmaları, hem bu organizasyonu, toplantıyı dizayn etmiş olması, bizleri davet edip bilgilendirmiş olmasından dolayı sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de bunun faydalarını meyvelerini toplarız diye düşünüyorum.”
Toplantıda, metruk binaların yıkımıyla ilgili belediye, kamu kurumları, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğinin devam ederek çalışmaların artırılmasına, vatandaşların bilinçlendirilmesi noktasında seminerler, konferanslar düzenlenmesine, konuyla ilgili bilbord, broşür ve afişlerler farkındalığın oluşturulması yönünde çalışmaların artırılması kararlaştırıldı.


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ