Biçerdöverlere sıkı takip

Okuduğunuz haber
"BİZE HER YER YOZGAT DEMELİYİZ"

Şehir Hastanesi’ne birincilik ödülü

Anasayfa   /    Ekonomi    /    "Bize her yer Yozgat demeliyiz"

"Bize her yer Yozgat demeliyiz"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul Esenler Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yozgat Konfederasyonu 1. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

EKONOMİ      02 Mayis 2018 - 23:49     0

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul Esenler Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yozgat Konfederasyonu 1. Olağan Genel Kuruluna katıldı.
Kongreye AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hurşit Yıldırım, Halis Dalkılıç ve MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgatlı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.
Yozgat kütüğüne kayıtlı yeryüzündeki insan sayısının yaklaşık bir buçuk milyonu bulduğunu dile getiren Bozdağ, şunları kaydetti:
"HER ALANDA BAŞARILI OLANLAR ARASINDA 
YOZGATLILARI 
GÖRÜYORUZ"
"Yani 418 bin Yozgat’ta Yozgatlı var ama İstanbul dahil diğer yerlerdekine baktığınızda az da bir sayımız yok, bir buçuk milyonu aşmış hemşehrimiz var. Bunun yaklaşık 500 binini yurt dışındaki Yozgatlılar oluşturmaktadır. İstanbul’da da, Ankara’da da, Kayseri’de de, Kırıkkale’de, Bursa’da, Kocaeli’nde ve ülkemizin değişik illerinde, ilçelerinde çok sayıda Yozgatlı hemşehrimiz yaşıyor ve oralarda hem ekmeğini kazanıyor, hem de yaşadıkları şehirlerin gelişmesine, değişmesine çok büyük katkılarda bulunuyorlar. Ben, Rabbime sonsuz kereler hamd ve şükrediyorum ki, bizi Yozgat’ta bir Yozgatlı ana-babanın evladı veya Yozgat’ın dışında yine Yozgatlı bir ana-babanın evladı olarak ona şükürler olsun hamdolsun. Neden diyeceksiniz? Bunu da benden önceki konuşmacı kardeşlerimin ifadelerinde vardı ama ben de farklı bir pencere açmak isterim. Türkiye’nin neresinde olursa olsun gittiğim her vakit Yozgat ve Yozgatlılardan bahis açılınca, hemşehrilerimizin ahlakından, liyakatinden, sadakatinden emin kişiliğinden vatana, millete, bayrağa, devlete sadakatinden ve bağlılığından herkesin övgüyle bahsetmiş olmasıdır. Kötülüğe ve kötülere önderlik eden Yozgatlıları bize şikayet edeni hemen hemen hiç görmedim. Neden? Çünkü Allah’a şükür bizim insanımız içinde kötülüklerde yarışanlar neredeyse yok denecek kadardır. Bununla iftihar ediyorum. Her ilde başarılı olanların arasında Yozgatlıları görüyoruz. Her alanda, demin gördük Rıza’yı, onun gibi niceleri var, üniversitelerimizde var, başka alanlarımızda var, iş hayatımızda var. Onun için bütün Yozgatlılarla nerede yaşarlarsa yaşasınlar her daim gurur duyduk, onur duyduk, bundan sonra da gurur duymaya, onur sahibi olmaya Allah’ın izniyle devam edeceğiz. Ben inanıyorum ki İstanbul’daki Yozgatlılar ve Türkiye’nin diğer yerlerindeki hemşehrilerimiz dünyanın ülkelerindeki hemşehrilerimizin her bireri bulundukları yerde kendilerini alın terlerinden, ahlaklarıyla, liyakatleriyle fark ettireceklerdir ve fark ettiriyorlar da."
"BİZE HER YER YOZGAT DEMELİYİZ"
Bozdağ, doğdukları yere olan veya atalarının doğduğu yere olan bağlılıklarını, minnet ve şükrünü ödemek için gayret içerisinde olunması gerekliliğine dikkati çekerek şöyle devam etti:
"Bulunduğumuz yerin, İstanbul’sa, İstanbul’un, Almanya’ysa, Almanya’nın en iyilerinden, çalışkanlarından, en dürüstlerinden, en liyakatlilerinden, en cesurlarından, en samimilerinden, en çok koşanlarından olmak için hayırda ve her türlü güzellikte daima yarış içerisinde olmalıyız. Bulunduğumuz yerlere de kök salmalıyız. İstanbul’daki Yozgatlılar, İstanbul’un Esenler’inde ve diğer ilçelerinde varlıklarıyla farklılıklarını ortaya koydukları gibi sosyal hayatın her alanında da başarılarıyla kendilerini hissettirebiliyorlar. Siz bulunduğunuz yerde çok başarılı olursanız emin olun ailenize de doğduğunuz topraklara da atalarınızın doğduğu topraklara da faydanız çok ama çok fazla olur. Ama siz başarılı olmak için alın terini az yaparsanız kendinize de, ailenize de, yaşadığınız yere de faydanız az olur. Onun için ben bütün hemşehrilerimden, nerede olurlarsa olsunlar, ‘Bizim için her yer Trabzon’ dediği gibi, ‘Her yer Yozgat’ demeliyiz ve o anlayış içerisinde büyük bir gayretle yolumuza devam etmeliyiz."
"YOZGAT TÜRKİYE’NİN EĞİTİM ÜSLERİNDEN BİRİ OLDU"
Türkiye değişirken Yozgat’ın da değiştiğini ve değişmeye de devam edeceğini söyleyen Bozdağ, ülkenin içinde olduğu şartların bundan 15 yıl önce çok farklı olduğunu ve bundan 15 yıl sonra da çok farklı olacağını belirtti.
Yozgat’ın kendi içinde büyük bir değişimi, büyük bir dönüşümü yaşadığını ve yaşamaya da devam edeceğini anlatan Bozdağ, şunları kaydetti:
"Üniversitemiz yoktu, 3 bin civarında öğrencisi olan fakülteler vardı Erciyes’e bağlı, şimdi 18 bin 500 öğrencisi olan Bozok Üniversitemiz var. Hamdolsun. Yozgat’ta, Adalet Akademimiz var, yeni kuruluyor, devam ediyor çalışmalar. Diyanet Akademisi var, din görevlilerinin meslek öncesi ve meslek içi eğitimlerini verecek. Polis Meslek Eğitim Merkezimiz var ve bin kişilik o da güvenlik gücü olan polislerimizin meslek öncesi ve meslek içi eğitimlerini veriyor. Yozgat, bugün üniversitesiyle, Diyanet Eğitim Merkezi, Adalet Eğitim Merkezi, Polis Meslek Eğitim Merkezi ile beraber Türkiye’nin eğitim üslerinden birisi haline gelmiştir. Tabi bunlar yeni şeyler. Meyvaları hemen birden görülemeyebilir daha yeni filizler emin olun bunlar gelecekte Yozgat için, ülkemiz için herkesi memnun edecek meyveler üretmeye devam edecektir. Eğitim alanındaki bu yatırımlardan Yozgat’taki kültürün, ilme, irfana, ahlaka olan yaklaşımın olumlu anlamda daha da ileriye doğru gelişmesine çok büyük katkı sağlayacaktır. Büyük bir dönüşüm, eğitim ve ilim alanındaki çalışmalarla Yozgat’ımıza sağlanacak ve Türkiye’ye de büyük katkı verecektir."
"2020 YILINDA BOZOK HAVAALANI FAALİYETTE OLACAK"
Yozgat’ta ulaşımda büyük adımlar atıldığını aktaran Bozdağ, "Bizim sanayi konusunda sıkıntılarımız var, biz bunu biliyoruz. Çünkü Yozgat’ın ekonomik kaynakları yerin altında yok. Yerin üstünde olanların imkanları da başka yerlerdeki gibi fazla değil. Biz, azımızı çoğa çevirmek, çoğumuzu da birlikte paylaşmak için uğraşıyor, gayret ediyoruz ve adım adım da sanayileşme konusunda ilerleme sağlıyoruz. MÜSİAD’ın şubelerinden birini geçtiğimiz Cuma günü Yozgat’ımızda daha yeni açabildik. MÜSİAD da biz de geç kaldık. Başkana da söyledim, ‘geç kaldınız ama aradaki mesafeyi hızlı ve çok çalışarak inşallah kapatacağız’ dedik. Şimdi Yozgat’ımızın sanayileşmesi konusundaki sıkıntıları var biz de biliyoruz. Nasıl aşacağız bunu? Onun üzerine kafa yormamız lazım. 
Bunun yolu, önce alt yapımızı sanayici ve iş adamları için cazibeli hale getirmek, çekici hale getirmektir. Yozgat’ın ulaşımında sıkıntı vardı. Şimdi hamdolsun bölünmüş yollar, Yozgat’ın yollarını otobana çevirdi. Önümüzdeki yıl BSK asfaltı bütün yolların bitecek. Hem Kayseri’ye, hem Çorum’a, hem Sivas’a hem Ankara’ya hem de Tokat’a Yozgat bölünmüş yollarla bağlanmış oluyor. Bu, büyük bir alt yapı reformudur. Yüksek Hızlı Trenin 2009’da temelini attık 13 Mart’ta. Şimdi son noktaya geldik. Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanımız ve Milli Eğitim Bakanımızla ilk rayın döşenme törenini yaptık. İnşallah 2019 yılının Haziran ayında ilk test sürüşüne başlayacaktır. Eğer bu sürüşler, başarılı geçer bir aksaklık çıkmazsa 2019 yılının sonunda İstanbul’daki Yozgatlılar, Yozgat’takiler de İstanbul’a Yüksek Hızlı Trenle seyahat etme imkanı bulacaktır. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Yüksek Hızlı Trenin Yozgat kısmının maliyeti 9 buçuk milyar. Büyük bir rakam. Eski rakamla yanılmıyorsam katrilyonları ifade ediyor. Yozgat’ın devlete bir yılda verdiği toplam vergi, 277 milyon. Ama bir proje karşılığı 9 buçuk milyar. İnşallah 2019’da hayata geçiriyoruz. Üçüncü ulaşımdaki adım, Bozok Havaalanıdır. 
Bozok Havaalanın alt yapı temeli hazırlanıyor, firma şu anda çalışmaya başladı ihalesi yapıldı. Üst yapısının da ihalesi yakında yapılacak 350 milyon TL’lik bir yatırıma tekabül ediyor, Allah nasip eder bir aksama olmazsa 2020 yılında Bozok Havaalanı Yozgat’ta faaliyete geçmiş olacaktır. Bir İstanbul çalışacak, bir de Avrupa çalışacak. Çünkü bizim yurt dışındaki hemşehrilerimizin bizden en önemli isteği havaalanıydı onlara bunu sağlamış olacağız. Böylelikle ulaşımda hem hızlı trenle, hem kara yoluyla hem de havaalanıyla Yozgat’ın diğer şehirlerimizle eşit hale gelmesini alt yapıda sağlamış olacağız." ifadelerine yer verdi.
YOZGAT’A BİLİM MERKEZİ MÜJDESİ
Yozgat’a bilim merkezi kurulacağı müjdesini veren Bozdağ, "Üniversitemiz de var, TEKNOPARK da var, şimdi Yozgat’a bir de bilim merkezi kuruyoruz. Bunun da kararını aldık. Ne yapacak bilim merkezi? Tarihteki hem Türk bilim adamlarının hem de yabancı bilim adamlarının hayat hikayeleri, icatları, kitapları, keşifleri orada adeta bir müze gibi sergilenecek hem de gelecek yüz yıllarda bilim ve teknolojide meydana gelecek yeni değişme ve gelişmeleri görebilecek çocuklarımız. Oraya gidince hem geçmişi hem de geleceği okuyacak ve bu bizim Yozgat’taki öğrencilerimizin ve çocuklarımızın ufkunu geliştirme konusunda çok büyük fayda sağlayacak. Şuanda yanılmıyorsam, Türkiye’de dört yerde var, birisi de Yozgat’ta olacaktır bunlardan. Bunun da adımını attık."
"İSTANBUL’DAKİ İŞ 
ADAMI YÜRÜYEREK 
YOZGAT’TAKİ
 FABRİKASINA GİDECEK"
Yozgat’ta alt yapı konusunda bir adım daha attıklarını onun da yeni bir organize sanayi bölgesi kurulduğu bilgisini veren Bozdağ, şöyle devam etti: "Mevcut organize sanayi bölgemiz var, bir tane özel organize sanayi bölgemiz var şimdi Yozgat’a üçüncü organize sanayi bölgesini kuruyoruz tam da yeni havaalanımızın yanında iki kilometre mesafede. Havaalanından inip yürüyerek iş adamları Yozgat’taki fabrikasına gidebilecek. 
Çok net söylüyorum, İstanbul’daki bir iş adamı İstanbul’daki fabrikasına gidene kadar Yozgat’taki fabrikasına gidebilme imkanına havaalanıyla beraber kavuşmuş olacaktır."
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ