BİLİM’İN KALBİ YENİFAKILI’DA ATTI

Okuduğunuz haber
ŞEKER'DEN MİLYONLUK YATIRIM

ALTINTAŞ YOLLARA DÜŞTÜ

Anasayfa   /    Ekonomi    /    ŞEKER'DEN MİLYONLUK YATIRIM

ŞEKER'DEN MİLYONLUK YATIRIM

Kayseri Şeker; yatırımlarıyla ülke ekonomisi ve tarıma can suyu vermeye devam ediyor

EKONOMİ      30 Nisan 2019 - 00:10     0

ŞEKER'DEN MİLYONLUK YATIRIM

Kayseri Şeker’e ait Sivas-Gemerek’te Etçi Damızlık Sığır Yetiştirme Çiftliği hizmete açılışında Sivas Valisi  Salih Ayhan; “Türkiye’ye ekonomik saldırıların olduğu bir dönemde onlara verilebilecek  en güzel cevabın Kayseri şeker gibi yatırımcı şirketlerin yeni  tesisler kurmak suretiyle  birliğimizi beraberliğimizi kuvvetlendirerek üretim yapmak” olduğunu söyledi. 
Kayseri Şeker’e ait Pandoğa şirketi tarafından Sivas-Gemerek’te Etçi Damızlık Sığır Yetiştirme Çiftliği hizmete açılması törenine ; Sivas Valisi Salih Ayhan, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Gemerek Kaymakamı Cengiz Nayman, Sivas İl ve İlçe Protokolü, Belediye Başkanları, Siyasi Parti ve STK temsilcileri, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri,  Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez, Genel Müdür yardımcıları, Bölge Müdürleri, Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı ve diğer yetkililer  ile Bölge çiftçileri katıldılar.
Gemerek Etçi Damızlık Sığır Yetiştirme Çiftliği’nin açılışında konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan; Bizleri en çok mutlu eden, bu şekilde üretim odaklı, herkesin yüzünün güldüğü, gülümsediği, heyecan duyduğu programlardır, açılışlardır. Burada ocaklar tütecek, bereketli işler yapılacak, herkesin yüzü gülecek.” dedi. Kayseri Şeker’in tarımda model olduğunu dile getiren Ayhan, İş doğru ve emin insanların elinde olduğu zaman da güzel işler ortaya çıkmaktadır. Kayseri Şeker, hem çiftçisine güven veriyor, çiftçisinden emin bir şekilde ürününü alıyor hem de ürün aldığı bölgede bu şekilde projeler geliştiriyor. 
Türkiye’ye ekonomik saldırıların olduğu bir dönemde onlara verilebilecek  en güzel cevap bu şekilde tesisler kurmak, birliğimizi beraberliğimizi kuvvetlendirerek üretim yapmaktır. Bizim ülkemizin buna ihtiyacı var. Geniş bir coğrafyada hizmet veren Kayseri Şeker’in, objektif, eşit, adil bir şekilde bütün çiftçilerini kucaklaması da yönetimin bir hassasiyetinin, birlikteliğinin, beraberliğin, bu anlayışın ürünüdür. Bu bağlamda  Gemerek’e kurduğu bu tesis yaklaşık 20 Milyon TL’ ye mal olmuştur. Bu bölgeye gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum dedi. 
AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş da yaptığı konuşmada; Kayseri Şeker Fabrikasının yaptığı yatırımların ülke ve bölge  ekonomisine sağladığı katkıları gördükçe çok gurur duymaktayım. Çünkü bu şirketin 80 bin ortağı, 22 bin civarında aktif pancar ekicisine verdiği emekleri görmek bizleri heyecanlandırıyor. Kayseri Şeker’in bütün faaliyetlerini yakından takip ediyorum. Çünkü burası çiftçinin malı, çiftçinin alın teri emeği ürünüdür. 80 bin çiftçi Kayseri Pancar Kooperatifi dolayısıyla bu tesislerin tamamına ortaktır. Bu tesislere gözümüz gibi bakmalı ve muhafaza etmeliyiz. Kayseri Şeker ,Kayseri, pancar Kooperatifi üyelerinin bulunduğu Kayseri, Yozgat ve Sivas bölgelerine de katma değer üretebilecek yatırımlar yapmaya gayret ediyor. Fabrikalarında 400 bin ton civarında şeker üretebilen bir tesis İç Anadolu’nun güzide kuruluşlarından bir tanesidir. Aynı zamanda Hayvancılıkla ilgili yaptığı faaliyetler de bir öncülük göstergesidir. Bu sayede pancar ekilen tarlaların münavebe yıllarında da yem bitkisi ekimi konusunda bir rehberlik yapacağına inanmaktayız dedi.
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Kayseri Şeker’e bağlı Pandoğa Şirketinin Üçüncü çiftliğinin  yedi ayda tamamlanarak Gemerek’te  hizmete açıldığını belirtti. 
Başkan Akay Gemerek- Etçi Damızlık Sığır Yetiştirme Çiftliği Projesinin 174 bin metrekarelik alana sahip olduğunu ve tesisin 42 Bin metrekarelik alanına çiftlik,  geri kalan bölümüne ise çiftlikteki hayvanlar için yem bitkisi ekimi yapılacağını belirtti.
Başkan Akay sözlerini şöyle sürdürdü; İlk etapta Tesisin ihtiyacı için bölge çiftçilerinden;  sap balyası, silajlık mısır  alımı yapıldı. Hizmete açılan tesisimiz, Gemerek  ve çevresi için önemli bir yatırım olması yanında  aynı zamanda rol model bir yatırım da olma özelliğini de taşımaktadır. Bir taraftan çiftçilerimizden alınacak yem bitkileri  ile onların üretimlerine katkı sağlanırken  diğer taraftan hayvancılık konusundaki modern uygulamalar da çiftçilerimize örnek  teşkil edecektir. Zamanla, öncelik Bölge çiftçilerimizde olmak üzere damızlık besi  talepleri de karşılanacaktır. Böylece  Gemerek bölgesine önemli katkı sağlaması beklenmektedir.Kayseri Şeker- Pandoğa şirketi 2017 yılı aralık ayında Pınarbaşı besi çiftliğinin hizmete girmesinden 16 ay sonra böyle bir tesisi de işletmeye açarak büyük bir başarı gerçekleştirmiştir. Pandoğa şirketimizin şu an itibariyle 50 Milyon TL olan sermayesinin tamamı Kayseri Şeker’e ait olup Gemerek Etçi Damızlık Sığır Yetiştirme Çiftliğinde 795, Pınarbaşı-Pazarören Besi Çiftliği, İncesu Gebe düve   çiftliği olmak üzere üç çiftlikte toplam 4.037 Büyükbaş hayvan bulunmaktadır.
Bilindiği üzere, 2018 yılı Temmuz ayından itibaren ülkemiz önemli bir ekonomik saldırının etkisindedir ve bu sebeple genel ekonomide olduğu gibi Tarım ve Hayvancılık sektöründe  ve özelinde Şeker sektöründe  de pek çok problemler yaşanmasına rağmen  Kayseri Şeker, 2018 yılında Turhal Şeker Fabrikasını  bünyesine katma başarısı göstermenin yanında gücünü ortaya koyarak, ülkemizin geleceğine olan inançla, sektöre çiftçilerimize moral olacak bu yatırımları yapmaya devam etmektedir. Pek çok kuruluşun yatırımlardan kaçındığı bir ortamda Kayseri Şeker’in bu çabası ve başarısı umuyorum örnek alınacak ve takdir görecektir.
Biz Büyük Kayseri Şeker ailesinin  emanetçileri olarak yüksek bir sorumluluk duygusu ile büyük bir gayret içerisinde, ciddiyetle, disiplinle, cesaretle, çiftçinin emaneti olan her bir kuruşu dikkatlice harcayarak  işlerimizi başarıyoruz. En büyük hedefimiz Türk çiftçisinin gelirini artırmak, işini kolaylaştırmak ve geliştirmek, ileri tarım uygulamalarını yapma ve başarma konusunda dünya ile yarışır hale getirmektir.Bu güne kadar yaptığımız pek çok uygulama ve başardıklarımızla  Kayseri Şeker, Şeker sektöründe  ve Kooperatifçilikte Türkiye’de örnek noktaya gelmiştir. Başarılarımız dostlarımız tarafından gıpta ile takip edilmektedir dedi.
Tören esnasında Gemerek Taşıyıcılar Kooperatifi  Başkanı Dursun Şahin ve Gemerek Ziraat Odası Başkanı Ferman Çilkaya tarafından Sivas Valisi Salih Ayhan ve Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’a bölge tarım ve hayvancılığına katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Yapılan konuşmalar sonrasında Müftü Harun Kılıç’ın yaptığı dualar eşliğinde kurban kesildi ve tesis hizmete açıldı.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ