YOZGAT’IN TEK BAYAN GAZİSİ’NE BERAATI VERİLDİ

Okuduğunuz haber
YENİPAZAR’DA JEOTERMAL SEVİNCİ

TOKİ OVAKENT’TE YÜKSELECEK

Anasayfa   /    Güncel    /    YENİPAZAR’DA JEOTERMAL SEVİNCİ

YENİPAZAR’DA JEOTERMAL SEVİNCİ

Yenipazar Belediye Başkanı Menderes Baran, Belediye olarak jeotermal kaynak suyu arayacaklarını söyledi.

GÜNCEL      29 Ocak 2020 - 22:56     0

YENİPAZAR’DA JEOTERMAL SEVİNCİ

Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından, Yenipazar Belediyesi'nin başvurusu üzerine çıkan karar doğrultusunda, koordinatları belirlenen 3 noktada jeotermal kaynak, doğal mineral su ve jeotermal kökenli gaz araması yapılması konusunda 3 yıl süreli arama ruhsatı verildiğini müjdeleyen Başkan Baran, arama ruhsatı verilen alanın 4 bin 273 hektar alan olduğunu, projenin gerçekleşmesi durumunda Yenipazar Belediyesi'ne önemli katkı sağlayacağını söyledi. 

Göreve seçildiği günden itibaren Yenipazar Beldesi’nin her alanda cazibe merkezi haline gelmesi noktasında gece - gündüz demeden çalışan Belediye Başkanı Menderes Baran, Belde’nin çehresini değiştirecek önemli bir çalışmaya daha imza attı.
Yenipazar ve bölge halkının yaşam seviyesini yükseltmek için Belediye’nin imkanlarını seferber eden Başkan Baran, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne yapmış olduğu jeotermal kaynak su arama müracaatı kabul edilerek, 3 yıl süreli jeotermal su ve jeotermal kökenli gaz arama ruhsatı aldı. 
Müjdeli haberi, Gazetemiz ile paylaşan Yenipazar Belediye Başkanı Menderes Baran, arama çalışmalarının en kısa sürede başlatılacağını ve netice alınması durumunda Belde’nin cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.
Jeotermal su kaynaklarının bulunduğu yörelerin her zaman geliştiğine dikkat çeken Başkan Baran, "Bizim beldemizde de jeotermal su kaynağı var.  Yenipazar Belediyesi olarak, bizler de Yozgat İl Özel İdaremize yapmış olduğumuz jeotermal kaynak, doğal mineral su ve jeotermal kökenli gaz araması ile ilgili arama ruhsat izni verilmesi bizleri mutlu etmiştir. 
Bu konudaki çalışmamıza kısa sürede başlayacağız. Çünkü bu proje beldemizin kaderini değiştirecek bir çalışma olacaktır. Umut ediyoruz ki, belediyemizin izin verilen bu 3 noktada yapacağı çalışmada sıcak su kaynağı bulunmasını arzuluyoruz" dedi. 
Bu çalışmayı çok önemsediklerini söyleyen Başkan Baran, "Göreve seçildiğimiz günden itibaren bu çalışma üzerinde duruyoruz. Gerekli iznimizi aldık. Bundan sonra ise, belirtilen bu 3 noktada 3 yıl içerisinde gerekli çalışmalarımızı yapacağız
Jeotermal kaynağa ulaşılması durumunda çıkacak olan su; Yenipazar Belediyesi tarafından seracılık, tarım, ısınma ve enerji vb. amaçlar için kullanılacak. Çıkacak olan suyun hangi amaçlar için kullanılacağını çıkan suyun sıcaklık değeri belirleyecek" diye konuştu.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ