TEK TEK BİR BÜTÜN OLMA VAKTİNDEYİZ!

Okuduğunuz haber
UZUNLU’NUN KÜLTÜR ELÇİSİ

EĞİTİM SORUNSUZ BAŞLADI

Anasayfa   /    Güncel    /    UZUNLU’NUN KÜLTÜR ELÇİSİ

UZUNLU’NUN KÜLTÜR ELÇİSİ

Tatilini baba ocağı Uzunlu Beldesi’ne geçiren Girne Amerikan Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi, Emekli Albay Dr. Ersoy Önder, Uzunlu’ya dair önemli saptamalarda bulundu. Uzunlu’nun bölgenin vahası olduğunu dile getiren Önder, “Yeşiliyle, parkıyla, barajıyla, verimli topraklarıyla çok güzel değerlendirilmesi gereken bir yer. Daha çok tanınırsa insanların buraya gelmesi, buraları görmesi, yerel ürün satışlarıyla buranın ekonomisinin canlandırılması sağlanabilir” diye konuştu.

GÜNCEL      06 Eylül 2019 - 14:17     0

UZUNLU’NUN KÜLTÜR ELÇİSİ

Tatilini baba ocağı Uzunlu Beldesi’nde geçirmek üzere sıla-i rahim yapan Girne Amerikan Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi, Emekli Albay Dr. Ersoy Önder, bir yandan akrabaları ve hemşerileriyle buluşurken, diğer yandan kültür elçiliğine soyundu.
Uzunlu Atatürk Parkı’nda, Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı’ın misafiri olan Önder, Uzunlu’nun geleceğinin nasıl şekilleneceği noktasında yapmış olduğu tespitleri anlattı.
Uzunlu’nun, İç Anadolu Bölgesi’nin vahası konumunda olduğunu; yeşiliyle, parkıyla, barajıyla, verimli topraklarıyla eşsiz bir mekanı bünyesinde barındırdığını dile getiren Dr. Ersoy Önder, tanıtıma ağırlık verilmesi gerektiğinin altına çizerek, kendisinin de bu konuda her türlü yardıma hazır bulunduğunu söyledi.
Akrabalarıyla birlikte Uzunlu Parkı’nın her köşesini gezerek, geçmiş günleri yad eden Dr. Ersoy Önder, Başkan Okan Yaşar Elbaşı’nın samimi gayretlerini bildiğini dile getirerek, “Okan Bey’in de Belediye Başkanı olması bizim için çok iyi oldu diye düşünüyorum. 
Bundan önceki Başkan’ın yapmış olduğu çalışmalar da gayet güzel. Okan Başkan da bu işe çok daha güzel bir şekilde el atacaktır, çok güzel hizmetler yapacaktır diye ümit ediyoruz, güveniyoruz, destekliyoruz” dedi.
Girne Amerikan Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi, Emekli Albay Dr. Ersoy Önder, sözlerini daha sonra şöyle sürdürdü:
“Şu anda Girne Amerikan Üniversitesi’nde Siyasal Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyesiyim. Uzunlu’luyum ve bütün akrabalarımla birlikte buraya geldik. Okan Başkan ile de 2002-2003 yıllarında beraber askerlik hizmetimizi yaptık. Ben Subay’dım o zamanlar, Okan Bey erbaş olarak yapmıştı. Burada da tekrar karşılaştık görüştük. 
Uzunlumuz çok güzel bir yer. Burayı nasıl tanıtabiliriz, insanlara nasıl anlatabiliriz, bu güzellikleri insanlarla nasıl paylaşabiliriz onları konuşuyoruz. Okan Bey’in de Belediye Başkanı olması bizim için çok iyi oldu diye düşünüyorum. 
Bundan önceki Başkan’ın yapmış olduğu çalışmalar da gayet güzel. Okan Başkan da bu işe çok daha güzel bir şekilde el atacaktır, çok güzel hizmetler yapacaktır diye ümit ediyoruz, güveniyoruz, destekliyoruz.
Umarım bir daha geldiğimizde çok daha güzel şeyleri göreceğiz. Ümidimiz o. 
Benim bir aylık bir tatil sezonum var. Diğer zamanlar okuldayım derslerim var. Akrabalarım sürekli olarak Uzunlu’ya gelmem için çağırıyorlar. İnşallah her sene gelmeye çalışacağız.
Buraya gelmeden önce Ayvalık’ta daha sonra Berlin’de idim. Oralarla ilgili sosyal medya üzerinden bazı paylaşımlarda bulundum. Batı’daki gelişmeleri görünce bizdeki yaşananların çok daha iyi seviyelere çıkmasını bekliyoruz. Umarım o seviyelere ulaşırız. 
Uzunlu, bölgedeki bir vaha gibidir. Yeşiliyle, parkıyla, barajıyla, verimli topraklarıyla çok güzel değerlendirilmesi gereken bir yer. İnşallah ileride bu değerlendirmeler de yapılır. Daha çok tanınırsa insanların buraya gelmesi, buraları görmesi, yerel ürün satışlarıyla buranın ekonomisinin canlandırılması sağlanabilir. Özellikle Ege Bölgesi’nde bu çok yapılıyor ama İç Anadolu Bölgesi’nde biraz daha sıkıntılı.”
UZUNLU’NUN DÜNYADA BENZERİ YOK
Ömrünü gurbette çalışarak geçiren ve her fırsatta doğup büyüdüğü Uzunlu Beldesi’ne gelerek eş, dost, akraba ve hemşerileriyle hasret gideren Mustafa Önder de, bu güzide memleketin tanıtımına dikkat çekti.
Uzunlu’nun dünyada eşi benzeri bulunmadığını anımsatan Mustafa Önder, “Ben dünyada, Türkiye’de çok yer gezdim ama Uzunlu gibi bir yer görmedim. Tabiat güzelliği olsun, insanların sıcak kanlılığı, misafirperverliğiyle çok güzel bir yer. İnşallah bulunduğu seviyeden daha iyi yerlere gelir diye düşünüyorum” diye konuştu.
Önder, duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:
“Başbakanlık’tan emekliyim. 20 yıl oldu emekli olalı. Emekli olduktan sonra Ayvalık’a yerleştim ve orada yaşıyorum. İmkanlarım ölçüsünde Uzunlu’muza gelmeye çalışıyorum. Buralar doğup büyüdüğüm yerler. Akbalarımız, toprağımız hepsi buradalar. 
Askerlikten önce iki yıl Uzunlu Belediyesi’nde çalıştım. İnşallah Uzunlu’yu daha iyi yerlerde görürüz. Ben dünyada, Türkiye’de çok yer gezdim ama Uzunlu gibi bir yer görmedim. Tabiat güzelliği olsun, insanların sıcak kanlılığı, misafirperverliğiyle çok güzel bir yer. İnşallah bulunduğu seviyeden daha iyi yerlere gelir diye düşünüyorum. 
Bizler de gurbetteki Uzunlulular olarak elimizden gelen desteği veririz.”
TATİLİN TADI UZUNLU’DA ÇIKAR
Necati Önder de, tatilini yapmak üzere geldiği Uzunlu Beldesi’nde, tatilin gerçek manada tadını aldığını, Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı’nın yürüteceği çalışmalarla turizm şehri haline geleceğini söyledi.
Uzunlu’nun tanıtımının yapılması durumunda Türkiye’nin her köşesinden ziyaretçilerin geleceğini kaydeden Necati Önder, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Uzunlu doğumluyum, Ankara’da ikamet ediyorum. İşçi emeklisiyim. Uzunlu’ya imkanlarım ölçüsünde her yıl gelmeye çalışıyorum. Uzunlu’yu her gelişimde biraz daha farklı görüyorum. Uzunlu bu bölgedeki güzel yerlerden birisi.
Dışarı bölgelerden gelecek insanların rahat ve huzurlu bir ortamda piknik yapabileceği bir yer. İnşallah Okan Başkan, beldemizi daha güzelleştirecek ve tanıtımını en iyi şekilde yapacaktır.”
Gurbetten gelen misafirlerini ve askerlikte Komutan’ı olan Emekli Albay Ersoy Önder’i ağırlayan Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, “Buraya gelmenizden dolayı çok mutlu oldum. Onur verdiniz, şeref verdiniz” dedi.
UZUNLU ORTAK PAYDAMIZ
Uzunlu’nun gelişimi ve değişimi yakalamasındaki en büyük rolü ortak aklın hakim kılınması olarak özetleyen Başkan Elbaşı, “Gurbette ne kadar hemşehrimiz varsa, biliyoruz ki kalbi burası için atıyor. Onların Belde’ye gelişlerde daha rahat ve huzurlu bir ortamda vakit geçirebilmeleri amacıyla Uzunlu’muzun kültürel açıdan geliştirmeye çalışıyoruz.
Bu konuda ortak akılla, istişareyle hareket ediyor ve akılcı, tutarlı hizmet ve yatırımlar yapıyoruz. İnşallah, sevgili Komutanım sayın Dr. Ersoy Önder de, bizlere bu konuda yol gösterici oluyor, bizlere ışık tutuyor.
İnşallah, hep birlikte, el birliğiyle Uzunlu Beldesi’nin tanıtımını en iyi şekilde yapacak, Bölge’nin Mezopotamya konumunda bulunan bu güzide mekanlarımızda Türkiye’nin her yerinden misafirlerimizi ağırlayacağız.
Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, misafirleriyle tek tek ilgilenerek Uzunlu Atatürk Parkı’nı gezdirerek fikir alışverişinde bulundu.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ