Yurt sorunu çözüldü

Okuduğunuz haber
ÜYELERE ZORUNLU BİLDİRİM

Çiftçiye 8 bin ton motorin avansı

Anasayfa   /    Güncel    /    Üyelere zorunlu bildirim

Üyelere zorunlu bildirim

Dernek, derneklerin kurduğu federasyon ile  konfederasyonları ilgilendiren ve derneklere üyelik bilgilerini düzenleyen Dernekler Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik resmi gazetenin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

GÜNCEL      01 Ekim 2018 - 21:05     0

Üyelere zorunlu bildirim

Dernek, derneklerin kurduğu federasyon ile  konfederasyonları ilgilendiren ve derneklere üyelik bilgilerini düzenleyen Dernekler Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik resmi gazetenin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yapılan bu yeni düzenlemeyle, derneğe üyeliği kabul edilen gerçek veya tüzel kişinin üyelik bilgilerinin, 30 gün içerisinde mülki idare amirliğine bildirilmesi zorunlu hale getirildi.
Yozgat İl Sivil Toplumla ilişkiler Müdürü Hakkı Yurtlu konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada “ Bilindiği üzere, dernek yönetim kurulu, yapılan yazılı başvuru üzerine gerçek veya tüzel kişinin derneğe üyeliğine karar vermektedir. İşte bu tarihten itibaren yapılan üyelik işlemleri üye kayıt defterine işlenmekte ve yıl sonu itibarı ile üye sayıları beyanname bildiriminde yazılmak suretiyle mülki idare amirliklerine bildirilmekte idi. Diğer yandan DERBİS sistemi üzerinde, dernek üyelerinin,  üyeliğe giriş ve çıkış tarihleri dernek başkanı tarafından  elektironik ortamda işlenmekte idi. Ancak zorunluluk bulunmuyordu. Yapılan yeni düzenlemeyle;  üyeliğe kabul işlemlerinin yazılı veya elektironik ortamda 30 gün içerisinde bildirilmesi zorunlu hale getirildi” dedi.
Yeni düzenlemeyle, DERBİS üzerindeki sorgulamada üyeliğe giriş ve çıkış tarihlerinin güncel olarak görülebileceğini vurgulayan  İl Müdürü Yurtlu bu değişiklikle, dernek üyeliği sorgulama işlemlerinde hem bürokrasinin azaltıldığını hem de  sonuca hızlı ve güncel biçimde erişim sağlanacağını söyledi.
Yurtlu açıklamasında “Daha önce, derneğin üyelerine dair üyelik giriş-çıkış ve toplam üye bilgilerinin sadece denetim esnasında görülebildiğini, ayrıca  genel kurul toplantıları ile  yıl sonunda beyanname bildiriminde üye toplam sayılarına yer verilmekteydi.  Yapılan bu değişiklikle, derneğe üyeliği kabul edilen gerçek veya tüzel kişinin üyeliğe kabulü ile üyelikten ayrılma, çıkartılma veya  üyeliğin sona erme tarihi, 30 gün içerisinde mülki idare amirliklerine bildirilecektir.” İlimizdeki her dernek başkanı ile ve federasyon başkanına DERBİS kullanıcı şifresi verilmiş olup söz konusu bildirim elektironik ortamda veya teknik arıza gibi aksi  durumlarda ise valiliğe veya kaymakamlıklara yazılı olarak yapılabilecektir” diyerek uyarlarda bulundu.


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ