Üyelere zorunlu bildirim

Okuduğunuz haber
ÇİFTÇİYE 8 BİN TON MOTORİN AVANSI

Akay nerede, Çiftçi orada…

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Çiftçiye 8 bin ton motorin avansı

Çiftçiye 8 bin ton motorin avansı

Kayseri Şeker ile sözleşmeli pancar ekimi yapan pancar çiftçisinin ihtiyacına motorin avansı ile destekleri  devam ediyor.

EKONOMİ      01 Ekim 2018 - 21:05     0

Çiftçiye 8 bin ton motorin avansı

Kayseri Şeker ile sözleşmeli pancar ekimi yapan pancar çiftçisinin ihtiyacına motorin avansı ile destekleri  devam ediyor.
2018-2019 Şeker Pancarı kampanyasının başladığı Nisan-Mayıs aylarında ekim için, Temmuz ayında çapa ve sulama için, Ekim ayında ise pancar sökümü  için Kayseri, Yozgat, Sivas ve Nevşehir illerindeki  12 bölge ve 230 köyde Kayseri Pancar Kooperatifi tarafından motorin tevzi edilmekte olduğu belirtildi.
Kampanya dönemin içerisinde Nisan-Mayıs ve  Temmuz dönemlerinde çiftçiye dağıtılan toplam yaklaşık 4.5 Milyon litre motorine ilave olarak Ekim ayında Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikalarının toplam kotası olan 2 Milyon 235 bin ton şeker pancarı için  sözleşme yapılan 9.417 çiftçiye ton başına 1.5 litre motorin olmak üzere yaklaşık 3 Milyon 500 bin litre daha motorinin   dağıtımına başlandı.
2018-2019 kampanya döneminde ton başına bir buçuk  litre  mazot desteğinin  kampanya süresince toplam üç aşamada olmak üzere yaklaşık 8 Milyon litre motorin dağıtılmış olacak. Kayseri Şeker’in motorin avans desteği, sözleşmeli pancar ekimi yapan pancar çiftçileri  tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ