GÖVDECİLİ İKİNCİ KEZ REDDETTİ

Okuduğunuz haber
KOOPERATİF ŞAHA KALKTI

KAÇAK MAKHUM VARİLDEN ÇIKTI

Anasayfa   /    Güncel    /    KOOPERATİF ŞAHA KALKTI

KOOPERATİF ŞAHA KALKTI

Başkan Kılıçaslan, borçla devraldığı Kooperatif’i üyelere kar dağıtır duruma getirdi

GÜNCEL      21 Ocak 2020 - 19:03     0

KOOPERATİF ŞAHA KALKTI

İç Anadolu Bölgesi’nin en güçlü nakliyecilerinin oluşturduğu Boğazlıyan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kılıçaslan döneminde adeta şaha kalktı. Başkan Kılıçaslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin 9 aylık görev süresinde; akılcı, tutumlu, tutarlı, paylaşımcı ve adil yönetimi sayesinde borçları ve bir yığın sorunlarla devraldıkları Kooperatifi, üyelerine 1 milyon TL:’lik kar payı dağıtır hale getirerek bir ilke daha imza attı.

 Boğazlıyan ekonomisinin lokomotiflerinden, İç Anadolu Bölgesi’nin en güçlü Kooperatif’ler arasında yerini alan Boğazlıyan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Başkan Köksal Kılıçaslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin ortaya koyduğu başarılı çalışmalarla şaha kalktı.
7 ay önce borç ve bir yığın sorunlarıyla Kooperatif’in başına geçen Başkan Kılıçaslan’ın; adaletli, tutarlı, kararlı, istikrarlı ve israftan uzak yönetim anlayışıyla tüm sorunların üstesinden gelerek Kooperatif’i üyelerine kar dağıtır konuma getirdi.
BOĞAZLIYAN’IN LOKOMOTİFİ
İlçenin ekonomisi başta olmak üzere istihdamına büyük katkıları olan, 162 üyesi ve yaklaşık 300 aracın bulunduğu Kooperatif’e sihirli dokunuşlar yapan Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kılıçaslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, pancar sezonu öncesi aldıkları radikal kararlar sonrasında Kooperatif’i borç ve sıkıntılardan kurtardı.
İşe, Petrol istasyonunun sözleşmesini yenileyerek başlayan ve petrol firmasından hibe desteği koparan Başkan Kılıçaslan, yaklaşan pancar sezonu öncesinde Kooperatif bünyesinde bulunan mause ve pancar söküm makinalarının tamir ve bakımını yaptırarak Kooperatif’i sezona hazır hale getirdi.
Göreve başladığı günden itibaren 10 bin dekar pancar sökümünü hedefe koyan ve bu hedefi yüzde 90 oranında gerçekleştiren Boğazlıyan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kılıçaslan, sezonda herhangi bir aksamanın ve sıkıntının yaşanmaması için kampanya süresince adeta seferberlik ilan etti.
Boğazlıyan’ın milyonlarca ton yükünü taşımanın yanında üyelerin birlik ve beraberliğine büyük önem veren, onların dertleriyle dertlenip sevinçleriyle mutlu olan Başkan Kılıçaslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kooperatif’in kara geçmesiyle birlikte üyelere kar payı dağıtma kararı alarak onların ekmeklerine bir katık oldu.
BAŞARILI BİR SEZON YAŞADIK
7 aylık süreyi Gazetemiz’e değerlendiren Boğazlıyan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kılıçaslan şöyle konuştu:
“Biz göreve başlayalı 7 ay oldu. Önümüzde bir kampanya süreci vardı. Çok güzel bir kampanya süreci geçirdiğimize inanıyoruz. 
Göreve geldiğimizde Kooperatif’in ufak tefek sorunlar ve borçları vardı. Çok şükür onları hallettik. Elbette ki elimizde sihirli bir değneğimiz yok. Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızla birlikte inançlı, kararlı ve tutarlı yönetim anlayışımızla geçmişteki sıkıntıları kısa sürede toparladık ve gelecek için kampanya döneminde güzel bir sistematik çalışma yaptık. 
Petrol istasyonunun anlaşmasını tazeledik, petrolden hibe desteği aldık. Söküm makinalarımızın başına eleman görevlendirerek hepsini söküme hazır hale getirdik. Biz dedik ki, sezonda arızalardan dolayı yatmayalım, ara vermeyelim. Yapılması gerekenleri yaptık ve hepsini faaliyete geçirdik. Ve bunun da semeresini aldık. Bugün kar payı veriyorsak bu imkanlar dolayısıyladır. Göreve geldiğimiz günde de söylediğimiz gibi 10 bin dekar alanı sökme hedefini yüzde 90 yakaladık. Mauslarımızdan, söküm makinalarımızdan para kazandık. Sezonda hiçbir aksama yaşanmadı. 7 aylık süre içerisinde kooperatifin borçlarını ödemenin yanı sıra kara geçirdik. 
ÜYELERE 1 MİLYON TL’LİK KATKI
Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla birlikte 7 aylık dönemi ve şu anki kooperatifin durumunu değerlendirdik. Üyelerimiz her zaman kurumumuzun yükünü çekiyorsa kısmen de olsa karından sebeplensin düşüncesiyle üyelerimize kar payı adı altında bir milyon TL.’lik bir katkıda bulunduk. 
Kampanya döneminde çok güzel bir çalışmamız oldu. Radikal kararlar sayesinde adilane bir şekilde yapılması gerekeni yaptık. Gerek kurumdaki üye ve gerekse çalışan arkadaşlarımızın yüzde 90’ı memnun. Kooperatifin çok güzel bir şekilde idare edildiğine inanıyorlar ve bizlere teşekkür ediyorlar. 
BİRLİK VE BERABERLİKLER DAHA DA PEKİŞTİ
Ortaya konulan paylaşımcı, adaletli, kararlı ve tutarlı yönetim anlayışı üyelerimiz başta olmak üzere çalışanlarımız ve şoförlerimizin birlik ve beraberliğini daha da artırıyor. 
İlerleyen zamanda yeni yatırımlar için programlar yapıyoruz. Elimizden geldiği kadar üyelerimizin menfaatini korumaya çalışacağız. Herşeyin daha güzel olacağına inanıyoruz. Üyemizin ekmeğine ne katık sunabilirsek bizler de daha fazla mutlu olacağız. 
NAKLİYECİLERİMİZİN SORUNLARINI MECLİS’E TAŞIDIK
Nakliyecinin geçmişten gelen sıkıntıları var. Sıkıntılarımız yukarıda pek dile getirilemiyor. 
1 Ocak’ta yürürlüğe giren ve nakliyeci esnafını yıpratacak ve çalışamaz hale getireceğini, bunlarla birlikte yük değil sıkıntısının artacağını çeşitli platformlarda dile getirdik. 
Biz, Türkiye genelindeki Koopetifler Birliği olarak, başkanı olarak sosyal medya üzerinden bir site kurduk, bilgi alışverişinde bulunduk, bölgesel toplantılar yaptık ve hala da yapıyoruz. Sıkıntılarımızı sayın Cumhurbaşkanımıza kadar ilettik. Kısa sürede bir yol kat ettik ve daha da iyi olacak inşallah.
Dijital takograf dediğimiz biliyorsunuz olması gereken fakat altyapının yetersiz olduğunu dile getiriyoruz. Yük bildirimlerinde veri akışlarında sıkıntı alacağını, aracın yatması gerekirken yatacak yer sıkıntısının yaşanacağını, bunların alt yapısının henüz tamamlamadığını, aracın yürümesi durumunda cezai durumla karşı karşıya kalacağını bildiğimiz için yaşanacak bu sorunları Ulaştırma Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm yerlere ilettik.
K belgesinde devir hakkının olmasını, plaka tahdidinin olmasını, ton/km uygulanmasını, şu anki sistemle şoförlerin çalışamayacağını, yeni yükümlülüklerle yedek şoför istenildiğini buna benzer bir takım sorunlarımızı dosya halinde sunduk. 
Çabalarımız devam ediyor, az da olsa mesafe katettik. İnşallah ilerleyen günlerde daha iyi olacak.”
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ