KİMSEYİ YOLDA BIRAKMADIM

Okuduğunuz haber
GÖVDECİLİ İKİNCİ KEZ REDDETTİ

KOOPERATİF ŞAHA KALKTI

Anasayfa   /    Güncel    /    GÖVDECİLİ İKİNCİ KEZ REDDETTİ

GÖVDECİLİ İKİNCİ KEZ REDDETTİ

Yenipazar Beldesi’ne bağlı Gövdecili Köyü, haftasonu yapılan referandum oylamasında “Yenipazar”a bağlanmayı reddetti. Köy sakinlerinin ekseriyetinin talebi üzerine Köy Muhtarı tarafından önce Boğazlıyan Kaymakamlığı’na akabinde de Yozgat Valiliği’ne iletilen talep sonrası gerçekleşen referandum oylamasında köy halkı ikinci kez Yenipazar’ın mahallesi olmayı reddetti.

GÜNCEL      14 Ocak 2020 - 11:13     0

GÖVDECİLİ İKİNCİ KEZ REDDETTİ

Yenipazar Beldesi’ne 4 kilometre mesafede bulunan ve geçmiş dönemde; Yaraş, Eğlence, Ömerli ve Aşağı Sarıkaya Köyleri’nin mahalleliği kabul ettiği referandumda “Hayır” oyu veren Gövdecili Köyü sakinleri, hafta sonu bir kez daha sandık başına gitti.
Edinilen bilgiye göre; Köy halkının talebi doğrultusunda Yenipazar’a bağlanıp bağlanmayacakları konusunda imza kampanyası başlatan Köy Muhtarlığı, 75 köy halkının “Evet” yönündeki talepleri doğrultusunda konuyu önce İlçe Kaymakamlığı’na akabinde de Yozgat Valiliği’ne ileterek, Yenipazar’ın mahallesi olmak istediklerini belirtti.
Köy halkının istekleri doğrultusunda Yozgat Valiliği tarafından bir kez daha referandum kararı alınmasının ardından Pazar günü Gövdecili Köyü’nde referandum yapıldı.
105 nüfusun bulunduğu ve 64 kişinin oy kullandığı referandumda, 18 evet oyuna karşılık 46 kişi hayır tercihinde bulundu. Bu sonuca göre, Gövdecili, Yenipazar Belediyesi’nin mahallesi olmak yerine köy statüsünü korumuş oldu.
Referandum sonrası bilgisine başvurduğumuz Yenipazar Belediye Başkanı Menderes Baran, referandum talebinin Gövdecili halkından geldiğini, bunun için Köy Muhtarlığı tarafından imza kampanyası başlatıldığını ve 80’e yakın imzanın evet için atıldığını söyledi.
Daha önceden yapılan referandumda Aşağı Sarıkaya, Yaraş, Eğlence ve Aşağı Sarıkaya köylerinin Yenipazar’ın mahallesi olduğunu ve bu referandumda Gövdecili’nin bir kez daha hayır oyu kullandığını anımsatan Başkan Baran, “Kendi taleplerini kendilerinin reddetmesi bizleri şaşırttı. Oysa ki, Yenipazar’ın mahallesi olmaları durumunda köyün tüm eksikliklerinin Belediye tarafından giderilmesi yönünde çalışmalar başlatılacaktı. Dolayısıyla kazananı köy halkı olacaktı. Takdir kendilerinin, alınan karara saygı duyuyoruz.
Mahallemiz olması durumunda hizmet etmek boynumuzun borcu olacaktı. Yolundan, kaldırımından, suyundan tutun sosyal ve kültürel çalışmalardan Gövdecili halkı da nasibini alacaktı.
Bir hafta içinde köy halkının almış olduğu karar, bir hafta sonrası nasıl oldu da tersine döndü anlamış değilim. Köyün kaderiyle bir kez daha oynamış oldular.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ