YENİPAZAR BELEDİYESİ

Okuduğunuz haber
KİM TUTAR BOĞAZLIYAN’I

SERACILIK GELİŞECEK

Anasayfa   /    Güncel    /    KİM TUTAR BOĞAZLIYAN’I

KİM TUTAR BOĞAZLIYAN’I

Boğazlıyan ilçesi son 1 yılda nüfusunu 989 kişi artırdı

GÜNCEL      05 Subat 2020 - 23:43     0

KİM TUTAR BOĞAZLIYAN’I

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TUİK) verilerine göre Boğazlıyan ilçesinin nüfusu bir önceki yıla göre yüzde 11.2’lik artışla 18 bin 263’e ulaştı. Yozgat il merkezi ve bazı ilçelerde nüfus azalırken, Boğazlıyan’ın 989 kişilik artış gösterdi. Nüfus artışında Boğazlıyan Belediyesi başta olmak üzere, kurum ve kuruluşların yatırımları ilçeyi cazibe merkezi haline getirirken, OSB başta olmak üzere projesi hazır yatırımların gerçekleşmesi durumunda 2020 yılı nüfus artışının daha yoğun yaşanacağını gözler önüne serdi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan nüfus sayımı verilerine göre Yozgat’ta nüfus artışıyla dikkatleri üzerine çeken Boğazlıyan ilçesi, son bir yıl içerisinde nüfusunu yüzde 11,2’lik oranda artırarak, 17 bin 277’den 18 bin 263’e çıkardı.
BOĞAZLIYAN GÖÇÜ TERSİNE ÇEVİRDİ
Son yıllarda almış olduğu yatırımlarla Yozgat’ın cazip ilçeleri arasında yer alan Boğazlıyan, Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ın hizmet ve istihdam odaklı yatırımları sonrasında gelişim ve değişim trendini yaşadı.
Belediye bünyesinde istihdam ettiği yüzlerce gencin yanı sıra, Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere irili ufaklı onlarca projeyi devreye sokacak olması Boğazlıyan’daki göçü tersine çevirdi.
İlçeye yapılacak hizmet ve yatırımlarla beraber hızla kentleşme yoluna giren Boğazlıyan’daki konut sayısındaki artışlar büyümenin bir işareti olarak değerlendirildi.
Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nın amiral gemi görevi üstlendiği Boğazlıyan’da istihdama yönelik yatırımların artması ilçe göçü tersine çeviren en büyük etken oldu.

BOĞAZLIYAN     18.263
OVAKENT        2.369
SIRÇALI        1.537
UZUNLU        1.421
YAMAÇLI        2.617
YENİPAZAR    1.980
 

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ