KİM TUTAR BOĞAZLIYAN’I

Okuduğunuz haber
SERACILIK GELİŞECEK

VİTRİNLER ÇİÇEK AÇTI

Anasayfa   /    Güncel    /    SERACILIK GELİŞECEK

SERACILIK GELİŞECEK

Antalya Valisi Münir Karaloğlu önderliğinde Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce hayata geçirilen, “Gelin Kardeş Olalım Projesi” kapsamında Boğazlıyan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile kardeş olan Demre İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekibi ilçemize gelerek, örtü altı sebze yetiştiriciliği konusunda bilgi ve birikimlerini aktardı. 10 gün süren seminer sonrasında katılımcılara sertifika verildi.

GÜNCEL      11 Subat 2020 - 20:20     0

SERACILIK GELİŞECEK

Yaş sebze ve meyve üretiminde ülkenin lideri konumundaki Antalya’nın tarımdaki başarısının diğer kentlerde de sağlanması için Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce “Gelin kardeş Olalım” projesi kapsamında Demre ilçesi ile kardeş olan Boğazlıyan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü 10 gün süren seminer düzenledi.
Demre İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisleri Mustafa Katırlı ve Elif Akkaya, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda Boğazlıyanlı çiftçilere seracılık konusunda bilgi ve birikimlerini aktardı.
Pazartesi günü başlayıp Cuma günü sertifika töreni ile son bulan programa bay ve bayan çiftçilerden oluşan 50’ye yakın çiftçi katıldı.
Demre İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görev yapan Ziraat Mühendisi Mustafa Katırlı ve Elif Akkaya’nın slayt ve sinevizyon gösterimiyle çiftçilere örtü altı sebze üreticiliğin teknik bilgileri anlatıldı.
 Boğazlıyanlı çiftçilere bilgi ve birikimleri aktaran Mustafa Katırlı, seminer sonrasında yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:
BOĞAZLIYAN’DA SERACILIK GELİŞECEK
“Demre İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde ziraat mühendisi olarak çalışıyorum. 9 yıldır Demre’de bu hizmeti yerine getiriyorum. 2019 yılı Ocak ayında Gelin Kardeş Olalım Projesi kapsamında Yozgat ili Boğazlıyan ilçesi ile kardeş ilan edildik. Amacımız ilçemizin seracılık konusundaki tecrübelerini Boğazlıyan ilçesinde bu işi yapmak isteyen üreticilerimize anlatmaktı, aktarabilmekti. Bu maksatla Boğazlıyan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde çalışan arkadaşlarımız on gün süreyle eğitim planladılar. Bu bölgede seracılık yapılacağından bahsettiler. 
7 tane üreticimize sera kurulacak. Biz de kurulacak olan tesiste kurulumundan, file dikimine, hasada ve sökümüne varıncaya kadar yapılacak her şeyi slaytlarla, sinevizyon gösterileriyle üreticilerimize anlatmaya çalıştık. Umarım nisan ayında da ilk fidelerimizi toprakla buluşturacağız. Mayıs haziran aylarında da inşallah ilk hasadı gerçekleştireceğimizi umuyoruz. Üreticilerimize şimdiden hayırlı mübarek olsun.”
AKKAYA: KATKI SAĞLADIYSA NE MUTLU BİZE
Demre İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Elif Akkaya da seminer sonrasında duygu ve düşüncelerini şu şekilde aktardı:
“2010 yılından beri Antalya’nın Demre ilçesinde Ziraat Mühendisi olarak görev yapıyorum. Kardeş ilçemiz olan Boğazlıyan “Sebzeyi KOP ile topla” isimli proje yaptıklarını teknik destek almak istediklerini söylediler. Biz de ziraat mühendisi arkadaşımla seve seve geldik ve üreticilerimizle buluştuk. 
10 gün süreyle örtüaltı sebze yetiştiriciliği konusunda bilgi ve birikimlerimizi paylaştık. Umarım faydalı olmuşuzdur. Eğer bir katkı yapabildiysek ne mutlu bize.”
“Sebzeyi KOP ile topla” projesi kapsamında düzenlenen seminere katılan Boğazlıyanlı çiftçiler, hobi olarak yaptıkları örtü altı sebze yetiştiriciliği konusunda edindikleri bilgi ve birikimlerden dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.
Ziraat Mühendisleri tarafından aktarılan bilgiler sonrasında seracılığa iyice merak saldıklarını ve en kısa sürede biber, domates, çilek başta olmak üzere ilçe ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla yatırım yapmayı düşündüklerini ifade ettiler.
YILMAZ: PROJEDE YER ALMAK İSTİYORUM
Semineri ilk günden son güne kadar takip eden Boğazlıyan çiftçilerinden Gülşane Yılmaz, hobi bahçesi ile üretim yaptığını Sebzeyi KOP ile topla projesi kapsamında düzenlenen seminere bilgi ve birikimlerini artırmak üzere takip ettiğini söyledi.
Yılmaz konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü:
“Hobi bahçesi yapıyorum. Projeyi duydum ve heveslendim geldim. İnşallah elimden geldiği kadar bu projede yer almak istiyorum. Ben seramda biber yetiştirmeyi düşünüyorum. İnşallah muvaffak olurum. Çok güzel eğitim aldım ve çok güzel bilgiler edindim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
DEMİROĞLU: BİR ÇİFTÇİ OLARAK GURUR DUYDUM
Boğazlıyanlı çiftçilerden Erkan Demiroğlu da yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
“İlçe Tarım Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan gelin kardeş olalım projesinden Boğazlıyanlı bir çiftçi olarak gurur duydum. İlk defa böylesi bir uygulama yaptılar. Bu tür projelerin ve eğitimlerin ilerleyen zamanlarda da devam etmesini dilerim. Misafir ettiğimiz ziraat mühendisleri tecrübelerini ve bilgilerini bizlere aktardılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun.”
YURTTAŞ: BİLGİ VE BİRİKİMLERİMİZ ARTTI
Boğazlıyanlı bayan çiftçilerinden Sevgi Yurttaş, Demre İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından verilen seminerde çok güzel bir eğitim desteği aldıklarını belirtti.
Hedefinde domates yetiştirmek olduğunu ifade eden Yurttaş, daha sonra şöyle konuştu:
“Boğazlıyan çiftçisi olarak burada çok güzel bir eğitim desteği aldık. Çok faydalı bilgiler aldık. İnşallah hedefimize ulaşabilirsek domates yetiştirmek isterim. Sağolsun “Gelin kardeş olalım” projesi kapsamında Antalya’dan ziraat mühendisleri gelerek bizlere çok faydalı bilgiler verdi. İnşallah Boğazlıyan’ımız daha çok kalkınır, daha faydalı olur.”
KATILIMCILARA SERTİFİKA VERİLDİ
“Gelin Kardeş Olalım” projesi kapsamında KOP-TEYAP programında “SEBZEYİ KOP İLE TOPLA” projesi doğrultusunda 50 saat 10 gün boyunca Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Kursu sonrasında Sertifika Töreni gerçekleşti. 
Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene; Boğazlıyan Kaymakamı Fatih Okumuş, Boğazlıyan Belediye Başkan Yardımcısı Feramuz Bozoğlu, Sırçalı Belediye Başkanı Ferit Koçyiğit, Yenipazar Belediye Başkanı Menderes Baran, Ovakent Belediye Başkanı Yusuf Büyük , İl Genel Meclis Üyeleri Mikayil Demir ve Emin Mustafa Baran, Ziraat Odası Genel Sekreteri Rifat Güleç, Ziraat Mühendisi Coşkun Babayiğit ve çok sayıdan Boğazlıyan çiftçisi katıldı.
Törende seminere katılan çiftçilere, katılımcılar tarafından sertifikaları verildi.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ