İlk ziyaret Koç’tan

Okuduğunuz haber
FEN LİSESİ’Nİ UNUTUN!

MEM başarıya endeksli

Anasayfa   /    Güncel    /    Fen Lisesi’ni unutun!

Fen Lisesi’ni unutun!

Öncelikle, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiamıza ve öğrencilerimize hayırlı-uğurlu olmasını temenni ediyorum.

GÜNCEL      17 Eylül 2018 - 22:21     0

Fen Lisesi’ni unutun!

Öncelikle, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiamıza ve öğrencilerimize hayırlı-uğurlu olmasını temenni ediyorum.
430 öğretmen ve 60 sözleşmeli branş öğretmeni, yaklaşık 6 bin öğrencimizi eğitecek, öğretecek. Yeni dönem yeni hedefler demek, yeni başarılar, yeni rekorlara imza atmak demek. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Mustafa Şimşek’in liderliğinde bu dönem oldukça ümitliyim. Biliyorum ki, direksiyonda usta şoför var. İşin mutfağından gelen bir isim var. Herkesten fazla hedefi, herkesten fazla ideali var.
Eğitim hem uzun bir maraton, hem de ekip işidir. Eğitim camiamızın moral ve motivesi ne kadar yüksekse başarı o kadar yüksek demektir.
Bugün ilçemizin Fen Lisesi beklentisi var(dı). Yıllardır geleceği söylenilen ancak bir türlü açılamayan Fen Lisesi artık hayal oldu diyebiliriz.
Edindiğim bilgiye göre; Milli Eğitim Bakanlığı, yeni Fen Lisesi açılması için bir takım kriterler istiyor. Ya 50 bin nüfusa sahip olacaksınız, ya da bir hayırsever bulup “Ben bu binayı yaptım ve Fen Lisesi olmak kaydıyla bağışlıyorum” diyecek. 
Her ikisi de şimdilik mümkün gözükmüyor. Oysa ki, bundan birkaç yıl öncesine kadar Fen Lisesi açmak daha kolaydı, sadece istemek ve takip etmek yetiyordu. Bu kısacık dönemde dahi 5-6 seçimi geride bıraktık ve fen lisesi beklentisini Bakan’ımızdan, milletvekillerimizden talep edip gerçekle buluşturmadık.
Çekerek ilçesi bizden daha mı büyük. Boğazlıyan’daki başarılı ortaokul öğrencilerinin ekseriyeti Çekerek ilçesindeki Fen Lisesi’ni gidiyor. Bu beyin göçü hem ilçemiz açısından hem de öğrenci velileri açısından büyük bir kayıp değil mi?
Hep ismiyle oyalandık ve yeni hedefte artık Fen Lisesi maalesef yok. 
Bozok Üniversitesi’nin ilk Meslek Yüksekokulu’nu Boğazlıyan’a açtığını bilmeyeniz yoktur. Yeni açılan bölümlerle birlikte yaklaşık 200 öğrenci ilçemizde eğitim görüyor. Kız öğrencileri mağdur olmasın diye uğraşılan ve nihayetinde ilçeye kazandırılan 70 yataklı Kredili Yurtlar Kurumu tarafından açılan yurt, kapasitesi 100’ün altında olduğu için Kanun Hükmünde Kararname ile kapatıldı. 
Peki, bu kız öğrencileri şimdi ne yapacak, nerede kalacaklar. Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. sayın Mustafa Kocakaya dışında hiç gayretine düşen var mı?
İki İmam Hatip Okulu düşünün. Bir tanesi kapasite dolduğu için yeni kayıt alamıyor, diğeri kapasitesi büyük ve içerisinde yurdu olduğu halde talep görmüyor. Bu iki okulun yerleri değiştirilse ilçe eğitimi daha hızlı mesafe almaz mı?
Diyeceğim o ki, “tek taştan duvar olmuyor”. Hep birlikte, el birliğiyle Boğazlıyan’ı kalkındırmak istiyorsak eğer, öncelikle eğitime sahip çıkmak ve eğitime destek olmamız gerekiyor. Gerisi laf-ı güzaf.
*****
TEBRİKLER KOÇ’A
Bir Belediye Başkanı düşünün ki, seçildiği bölgedeki hiçbir etkinliği kaçırmasın! İşte “sosyal belediye başkanı” diye buna denir. Nerde bir hasta varsa, nerde bir düğün varsa, nerde bir cenaze varsa bilin ki Belediye Başkanı sayın Turan Koç orada. Belediye’nin yapmış olduğu sosyal ve kültürel çalışmaları saymıyorum bile. 
Geçtiğimiz gün annesini rahmet-i rahmana uğurlayan Recep Erdoğan’a taziye dilemek üzere Uzunlu Beldesi’ne gittim. Sabahın erken saatleri olmasına karşın Belediye Başkanı sayın Koç da oradaydı. “Acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalırmış” sözünü bir kez daha anımsadım.
Sayın Koç, eğitim-öğretimin açılmasıyla birlikte bu kez okullarda boy gösterdi. Öğrencileri hediyeye boğmanın yanında okul idareci ve öğretmenlere de hayırlı uğurlu olsun diyerek en güzel mesajı verdi. 
Biz de sizi tebrik ediyoruz sayın Koç, helal olsun.
*****
KİM KİMDİR?
•    8 ay öncesinde aday değilim diyerek paylaşım yapıp şimdilerde aday edilmesi için paylaşımlar yapan Seçilmiş?
•    Fatih İlkokulu’nda düzenlenen Trafik Haftası etkinliğine katılarak yaptıkları konuşmada verdikleri şarjlı araba sözünü 2 yıldır yerine getirmeyen Seçilmişler?
•    Araçla seyir halindeyken kırmızı ışıkta yanlarında duran araç içerisindekilerin resmini çekip, watsapp üzerinden atarak, “Mesleğinizi elinizden alacağım” diyen Müdür?
•    Ayın 15’ince çok güzel şeyler olacak diyen Eski Seçilmiş?

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ