SAHTE İÇKİ OPERASYONU

Okuduğunuz haber
DEMİRER’LE GURURLANDIK

ELBAŞI, İZLEYENLERİ DUYGULANDIRDI

Anasayfa   /    Güncel    /    DEMİRER’LE GURURLANDIK

DEMİRER’LE GURURLANDIK

Bilim dünyasının öncü isimlerinden hemşehrimiz Prof. Dr. Taner Demirer; hematoloji, tıbbi onkoloji ve kök hücre alanındaki çalışmaları ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Aziz Sancar Bilim Ödülü’ne layık görüldü. Ödülünü, Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan ve daha önce de TÜBİTAK Bilim Ödülü, TBMM Onur Ödülü’ne layık görülen Demirer, bu başarısıyla bizleri bir kez daha gururlandırdı.

GÜNCEL      02 Kasim 2020 - 22:45     0

 DEMİRER’LE GURURLANDIK

Nobel Ödüllü bilim insanımız Prof. Aziz Sancar adına düzenlenen ödül, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi hemşehrimiz Prof. Dr. Taner Demirer'e verildi.
2002 yılında TÜBİTAK Bilim ödülü, 2014 yılında TBMM Onur ödülü sahibi olan hemşehrimiz Prof. Dr. Taner Demirer’in yeni bir ödüle layık görülmesi Yozgat’ta sevinçle karşılandı. 
Ödülü’nü kök hücrenin kansere karşı kullanımı konusunda yaptığı uluslararası üstün nitelikli çalışmaları ve yayınları nedeniyle kazanan Prof. Dr. Demirer, ülkemizi yurt dışında da bilimsel platformlarda temsili nedeniyle ‘Yaşam Boyu Bilime Katkı’ ödülü ile ödüllendirildi. 
Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan, hematoloji, tıbbi onkoloji ve kök hücre alanındaki çalışmalarıyla Aziz Sancar Bilim Ödülü'ne layık görülen hemşehrimiz Prof. Dr. Taner Demirer'i tebrik etti. Erdoğan törende yaptığı konuşmada, pek çok bilim platformunda da görev alan Demirer'in, daha önce de kendisine başka ödülleri de tevdi ettikleri, kanser alanındaki çalışmalarını yakından bildiklerini, ülkenin gururu bilim insanlarından biri olduğunu aktardı. 
Erdoğan, ‘’Aziz Sancar Mardin'den çıkıp Amerika'da bilim basamaklarını tırmanmıştı. Taner Hocamız da Yozgat'tan çıkıp ülkemizdeki eğitiminin ardından kendini yurt dışında yetiştirmiş, 33 yıldır da hizmetlerine ülkemizde devam eden bir değerimizdir. Hocamızın birikiminden daha çok faydalanacağız’’ şeklinde konuştu. 


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ