TÜRKİYE’DEKİ İLK ÜRETİM YOZGAT’TA

Okuduğunuz haber
COŞAR, İŞ DÜNYASINA SESLENDİ

TÜM DUALAR ÜNALAR’A

Anasayfa   /    Güncel    /    COŞAR, İŞ DÜNYASINA SESLENDİ

COŞAR, İŞ DÜNYASINA SESLENDİ

Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Kayserili iş insanlarını Boğazlıyan’a davet etti

GÜNCEL      15 Subat 2022 - 00:55     0

COŞAR, İŞ DÜNYASINA SESLENDİ

Kayseri Yozgatlılar Federasyonu tarafından düzenen “İş Dünyası ile İstişare Toplantısı” her iki ilin ekonomiye yön veren kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi hakkında katılımcılara bilgiler aktararak, özellikle Kayserili iş insanlarına çağrıda bulundu. OSB’nin şimdiden yüzde 60 oranında dolduğunu hatırlatan Başkan Coşar, “Gelin sizlerde şimdiden yerinizi alın, yatırımlarınızı yapın” dedi.


Kayseri Yozgatlılar Federasyonu tarafından düzenen “İş Dünyası ile İstişare Toplantısı” her iki ilin ekonomiye yön veren kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Önümüzdeki sürece ilişkin karşılıklı olarak yapılacak olan çalışmaların konuşulduğu iş dünyası zirvesi gerek Kayseri gerekse de Yozgat’ta geniş yankı uyandırdı.

İŞ DÜNYASI VE STK TEMSİLCİLERİ BİRARAYA GELDİ
Kayseri Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda Kayseri Yozgatlılar Federasyonu tarafından düzenlenen, “iş dünyası ile istişare toplantısına”, Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Kayseri Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fahrettin Çalışkan, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus İmamoğlu, Mimar Sinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karabulut, İncesu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Baktır, Yozgat Sanayi Ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çelik, Yozgat Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli ile Yozgat Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Öcal Öcalan, Yozgatlılar Derneği Kurucu Onursal Başkanı Mustafa Çağan, İş İnsanları, Ayhan Köklü, Ali Cenk, Şaban Koçyiğit, Bayram Eroğlu, Feridun Kaya, Hacı Yusuf Şahin, Perihan Yorgun, Mehmet Çetin, Sedat Böyük, Şevket Uyar, Ali Alkan, Ekrem Sarar, Hüseyin Uyar, Yenifakılılar Dernek Başkanı Cengaver Dağ, Çandır İlçesi Kozan Köyü Dernek Başkanı Azmi Bütün, Özler Birlik Başkanı Abdulkadir Gemici, Yozgatlı Genç Girişimciler Dernek Başkanı Ferdi Köse, Ovakentliler Dernek Başkanı Ramazan Ergül, Başhorozlular Dernek Başkanı Bilal Ulusoy İle Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Gencer, Koray Can, Ersan Dağdeviren, Yusuf Korkmazyürek, Kazım Karagöz ve Emrullah Doğan ile davetliler katıldı. 

Konuşmalara geçmeden önce, Kayseri Yozgatlılar Federasyonu tarafından yapılan bazı çalışmaların konu edildiği kısa tanıtım filminin gösterimi gerçekleştirildi. 
DENİZ ÇAĞAN TEŞEKKÜR ETTİ
Toplantının açılışında konuşan Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Deniz Çağan, Kayseri Yozgatlılar Federasyonu olarak, Kayseri’de ilkini gerçekleştirdikleri, “İş Dünyası İle İstişare Toplantısına” katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür etti. 
Türkiye’nin birçok noktada kültür sanat bilim ve turizm merkezlerinden birisi olan, kadim şehrimiz Kayserimiz tarihin en eski zamanlarından beri pek çok uygarlığa ve medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır ve halen günümüzde o döneme ait eserleri Kayseri’de görmemiz mümkün. Kayserimiz Cumhuriyetle birlikte aslında sanayi noktasında ilk atılım yapan Türkiye’deki illerimizin başında geliyor. 
Öncelikle Kayserimizde Sümer Bez Fabrikası’nın kurulması, ardından ilk uçak fabrikasının Kayseri’de kurulması ve ardından da ilk sanayi sitesinin temellerinin Kayseri’de atılması aslında Kayseri’nin sanayide hangi noktada olduğunu gösteriyor. Bu anlamda Yozgat’ımızın ekonomisi daha farklı, sanayiden öte tarıma dayalı bir ekonomimiz mevcut. 
Son dönemlerde Yozgat’ımızda yapılan sanayi yatırımları, özellikle Yozgat’ta bulunan şeker fabrikamızın faaliyete geçmesiyle birlikte, daha sonra Boğazlıyan’da ki şeker fabrikamızın faaliyete geçmesiyle birlikte hem Yozgat OSB, alt yapı çalışmaları devam eden Bozok OSB ve en son Boğazlıyan Belediye Başkanı sayın Gökhan Coşar’ın emeklerinin olduğu Boğazlıyan ilçesine Fuat Oktay OSB’nin kazandırılmasıyla birlikte, Boğazlıyan ile Kayseri arasında bundan sonraki süreçte inşallah hem Gökhan başkanımız hem Sinan Çelik başkanımız Kayseri ile kurulacak ticaret köprüsü ile birlikte inşallah önümüzdeki süreçte Kayseri ile Yozgat’a ivme kazandırmayı hedefliyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte Boğazlıyan’da OSB konusunda alt yapı çalışmaları devam ediyor ve tahsis çalışmaları yapılacak. 
YOZGAT İLE KAYSERİ ARASINDA GÜÇLÜ BAĞ VAR
2023 yılında da fabrikaların dumanları tütmeye başlayacak. Kayseri ile Yozgat’ı birbirinden ayırmamız mümkün değil. Yıllarca iç içe yaşıyoruz ve birlikteyiz. Hem ticaretimiz hem aile yapılarımız, dostluğumuz bu güne kadar geldi. Aslında bundan sonraki süreçte ekonomik bağları da birbirine bağlayabilirsek, Yozgat’ımızın cazibe merkezi haline geleceğini düşünüyorum. 
Yozgatlılar Federasyonu olarak bizler bu organizasyonu neden yaptık? Bizler dernek başkanlığına seçildiğimizde STK’ları yönetmeye başladığımızda koltuk sevdasında olmadığımızı kağıt üzerinde bir STK olmadığımızı, tek taşla duvar olmaz, bir güllede yaz gelmez. Tüm yönetim kurulu arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Biz bu gün burada bu organizasyonu yapıyorsak, gurur ve mutlulukla önümüzdeki süreçte bunların temellerinin atılacağını düşünerek yapıyoruz. Kayseri’de yaşayan bir çok yozgatlı hemşehrimiz burada. Değişik sektörlerin iş adamları burada. Amacımız karşılıklı ticaret köprüsünü oluşturabilmek. Önümüzdeki süreçte bunu başarabilirsek, Kayserimiz Erciyes dağımızla birlikte Çamlığımızı birleştirmek. Gönül köprüsünü oluşturmanın çabası içerisindeyiz” dedi.
GÜLSOY: BİZİM AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ise, sözlerinin başında Yozgatlılar Derneği Onursal Başkanı Mustafa Çağan ve katılımcıları selamladı. Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Deniz Çağan ve yönetim kurulunu yaptıkları bu ve benzeri çalışmalardan dolayı tebrik eden Ömer Gülsoy, “Yozgat ile varolan gönül bağımızı daha da pekiştirmek için buradayız. Bizim ayrımız gayrımız yok. Bu vatanda yaşıyor ve hizmet ediyorsak, bu şehirden hizmet alıyorsak, ülkemizin hangi şehrinde olursa olsun oranın ekmeğini yiyorsak, orada çalışıyorsak iş gücüne hizmet ediyorsak hepimiz o memleketin insanıyız. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi ayırmasın” dedi. 
BAĞLAMIŞ: YOZGAT’I KENDİ İLİMİZ BİLİYORUZ
Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış da, Kayseri Yozgatlılar Federasyonu tarafından düzenlenen toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu. Kayseri olarak Yozgat’ı kendi illerinden ayırmadıklarının altını çizen Başkan Recep Bağlamış, “Bu kardeşliğimizin, ticari manada Kayseri-Yozgat ilişkilerini geliştirmek adına bir şeyler yapılması gerektiğini görmüş olduk. Yozgat ve Kayseri’nin hayvancılık ve tarımsal anlamda bir köprü oluşturması gerektiği kanaatindeyiz. Kayseri ve Yozgat ilimizde tarımsal alanda geliştirmemiz gereken çok büyük konular olduğuna inanıyorum. Bugün yapılan bu toplantıda tarımsal alanda gelişmeler sağlarsak hem iki ilimizin hem de ülkemizin gelişmesi adına katkı sağlamış oluruz. KTB olarak Yozgat’ta ki oda borsalarımızla her zaman istişare içerisindeyiz” şeklinde konuştu.
BÜYÜKSİMİTÇİ: BOĞAZLIYAN OSB İNANILMAZ DOĞRU PROJE
Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi’de sözlerinin başında, Yozgatlılar Derneği Onursal Başkanı Mustafa Çağan’dan övgüyle bahsederek, “kendisi ile birçok çalışları olduğunu ve bir iş adamının nasıl olması gerektiğini sözün arkasında nasıl durulacağını icraatıyla bizzat gösterdi” dedi.

Yozgat ile Kayseri arasında herhangi bir ayrı gayrı olmadığının altını çizen Başkan Büyüksimitçi, “Çok yakınlaşmamıza veya uzaklaşmamıza da gerek yok. sadece bunu daha fazla nasıl sanayileştiririz, birbirimizden daha fazla nasıl yararlanabiliriz anlamında çalışmamız gerekli. 
TOBB kapsamında sorumlu olduğum illerden birisi de Yozgat. Boğazlıyan OSB inanılmaz doğru bir proje. Kayseri sanayicileri içinde bence bir fırsat. Hem teşvik bölgesi olarak çok avantajlı konumda, hem de arsa fiyatları anlamında oldukça avantajlı. Bu durum Boğazlıyan’ımıza çok büyük değer katacak. Buradan inanıyorum ki buradan iş adamlarımız oraya gelecektir. Yalnız alt yapı sadece su, kanal, elektrik değildir. Altyapı insan. İnsan gücü de olacak. Bununla ilgili de nasıl çalışılması gerektiğini, Boğazlıyan’daki okullarımızda, Yozgat’taki okullarımızda buraya insan bulmamız lazım. Bizler buraya elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız. Kayseri’de sanayicilerimiz çok büyük gayretle çalışıyorlar ve Kayseri’de bulunan Yozgatlı ağabeyilerimiz de çalışıyor. Eminim ki aynı iklimi biz Yozgat’ta oluşturabiliriz. Bunun için ele ele vermek, bunun için daha çok görüşmemiz oldukça faydalı olacak” şeklinde konuştu

COŞAR KAYSERİLİ İŞ İNSANLARINI DAVET ETTİ
Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar ise toplantıyı düzenleyen ve Kayseri’de ki Yozgatlı hemşehrileri ve aynı zamanda oda borsa başkanları ile buluşturan Deniz Çağan’a teşekkür etti. Sanayi Odası, Ticaret Odası başkanım ve Deniz Çağan Bey’in bahsettiği gibi, Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde Fuat Oktay OSB’yi kurduk. Çok kısa sürede belirli bir noktaya getirdik. O noktaya değinmeden önce çok önemli olan b.ir konu var. Biz Boğazlıyan’da organize sanayi bölgesi kurmaya karar verdiğimizde Ticaret Odası Başkanı Öcal Öcalan ile birlikte TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na bizzat gittik. Buradan şahsım ve ilçem adına teşekkür ederim. Bizim her zaman en büyük destekçilerimizden birisi oldu. “Boğazlıyan Benim İlçem” dedi. 
Organize sanayi bölgesini kurarken yine Sanayi Bakanımız Mustafa Varank’a “Boğazlıyan benim ilçem. Buradaki OSB’yi Ben Çok Önemsiyorum. Her Türlü Desteğinizi de bekliyorum” diyerek bizleri onure etti. Birçok kapının açılmasına da katkısı oldu. Yine ilçemize çok yakın bir zamanda fen lisesi yapılacak. Bu da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılacak. Buradan Rıfat Hisarcıklıoğlu’na Boğazlıyan’a yapılacak olan fen lisesinden dolayı da şahsım, ilçem ve yozgatımız adına teşekkür ediyorum.
Boğazlıyan Fuat Oktay OSB, toplam 107 hektar alandan oluşmaktadır. 51 adet sanayi parseli vardır. 740 bin metrekare sanayi arsasına sahip. OSB’miz Boğazlıyan’ın 7 km kuzeyinde bulunuyor ve Kayseri’ye mesafemiz yaklaşık 74 km’dir. OSB’miz kalkınmada 5. Bölgedir. OSB’miz 6. Bölgenin yüzde 80 özelliklerinden faydalanmaktadır. Boğazlıyan OSB’nin lokasyon olarak Kayseri’ye yakın olması, iş gücü anlamında OSB’miz, Boğazlıyan, Sarıkaya, Çandır, Çayıralan Yenifakılı’nın tam göbeğinde olduğundan dolayı 120 bin nüfusa hükmetmekte. Yine Kayseri’de benim bildiğim kadarıyla sadece Boğazlıyanlı 60 bin kişi bulunuyor. Belki de daha fazla. Bu arkadaşlarımızın bir çoğu Kayseri OSB’de çalışmakta. Zaman zaman bize ulaşıyorlar ve Boğazlıyan’daki OSB açılınca biz yeniden dönmek istiyoruz” diye talepleri de mevcut. 
Hem ilçemizin nüfusunun artması, hem tekrar geri dönüşün olması hem Büyükşehirlerdeki yaşamın daha kolaylaşması anlamında da önemli olduğunu düşünüyorum. OSB yi yapmak yeterli değil. En büyük faktörlerden birisi insan ve bunların yaşam alanları. Biz OSB’yi yaparken Boğazlıyan’a gelecek beyaz yakanın, fabrika sahiplerinin her türlü yaşam konforunu sağlamak adına OSB’yi tüm yatırımlarımızın merkezine koyduk ve etrafına da diğer projelerimizi yerleştirdik. Şu anda Boğazlıyan’ımızda yüzme havuzlarımız, kreşlerimiz, yaşlı bakım merkezlerimiz, sinema salonlarımız, konferans merkezlerimiz şu anda faaliyette. Yine personel noktasında Konya Ticaret Odası ile protokol imzaladık. Bu protokol dahilinde Konya’da ki iş eğitim merkezimiz var. Boğazlıyan’dan oraya sürekli personel gönderiyoruz. Özellikle metal işleri üzerine. 
Geçtiğimiz günlerde de 33 çocuğumuzu gönderdik ve eğitim alıp geldiler. Yine Boğazlıyan METEM’de yeni bölümler açarak özellikle OSB de metal bölümü ve ağaç işleri bölümüne yeni makineler takviye ediyoruz ve oradaki çocuklarımızın eğitimlerini sürekli kılınabilir hale getiriyoruz ki Boğazlıyan’a gelecek olan fabrikalar eleman sıkıntı yaşamasın. Bizim için bu önemli. 
COŞAR: NİSAN AYINDA TEMELLERİ ATIYORUZ
Ben buradan Kayseri’deki tüm hemşehrilerimizi, Kayseri’de ki sanayicilerimizi Boğazlıyan’da yatırım yapmaya davet ediyorum. Şu anda OSB’mizin yaklaşık yüzde 60 civarı dolu. İnşallah 4. ay gibi Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay’ın talimatları ile temelini atacağız. Alt yapı ihalesi bitti müteahhit firma geldi. İşlerini tamamladı. Havaların düzelmesiyle çalışmaya başlayacağız. Birde OSB’mizin bir diğer özelliği maliyetleri düşük arazi fiyatları uygun. 
Türkiye’de ki çok kıymetli projeci arkadaşlarla çalıştık. Burada yaşayan büyük sanayici hemşehrilerimiz aracılığı ile Boğazlıyan’da bulunan Fuat Oktay OSB’ye yatırım yapmalarını istiyorum. Kayseri bizim kendi ilimiz gibi. Kendi yerimiz gibi. Burada kimse bizleri yadırgamıyor. Büyük yatırımcı hemşehrimiz var. Kayseri ile gönül bağımız olduğunu düşünüyorum. Toplantıyı düzenleyen Deniz Bey’e, bizi misafir eder Ömer başkanıma, toplantıya katılan tüm haziruna şahsım ve Boğazlıyan Belediyesi olarak teşekkür ediyorum. Bu tür toplantıların sık olmasını Deniz Bey’den rica ediyoruz” diye konuştu.

Toplantının ardından konuklara Yozgat’ın yöresel bir damak tadı olan Arabaşı ikramında bulunuldu.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ