MHP’Lİ BAŞKANLARDAN ZİYARET

Okuduğunuz haber
TÜRKİYE’DEKİ İLK ÜRETİM YOZGAT’TA

COŞAR, İŞ DÜNYASINA SESLENDİ

Anasayfa   /    Güncel    /    TÜRKİYE’DEKİ İLK ÜRETİM YOZGAT’TA

TÜRKİYE’DEKİ İLK ÜRETİM YOZGAT’TA

ESK Süt Ünitesinde tereyağ üretimine geçilmesini Milletvekili Başer, sosyal medya hesabından paylaştı.

GÜNCEL      15 Subat 2022 - 00:53     0

TÜRKİYE’DEKİ İLK ÜRETİM YOZGAT’TA

AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Et ve Süt Kurumu bünyesinde kurulan Süt Ünitesi'nde ilk üretim yapıldığını duyurdu. Milletvekili Başer, “Haydi Bismillah! Büyük emek verdik, başardık Et ve Süt Kurumu bünyesinde kurduğumuz süt ünitesinde üretime başladık. İlk ürünümüz TEREYAĞ. Sırada diğer ürünlerimiz var. Yozgatımıza hayırlı olsun” dedi.


Yozgat Et ve Süt Kurumu bünyesinde kurulan Süt Ünitesi’nde ilk üretim gerçekleştirildi. Süt ve süt ürünlerinin üretiminin yapılacağı tesiste ilk ürün olarak Tereyağ yapıldı. 
AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Et ve Süt Kurumu bünyesinde Süt Ünitesi’nin kurulması noktasında oldukça yoğun çalışmalar içerisinde bulundu.
Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık bölgeleri arasında bulunan Yozgat’ta tarımsal üretime yönelik yapılan her çalışmaya katkı ve destek noktasında girişimlerde bulunan Milletvekili Başer, Bakanlıklar arasında da mekik dokudu. Her Tarım ve Orman Bakanı ile Süt Ünitesi konusunda özel görüşmeler halinde bulunan Başer ayrıca ödenek noktasında da ilgili kurumları da boş bırakmadı.
Pandemi nedeniyle Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik yapıda istikrarsızlığa rağmen Milletvekili Başer, tasarruf tedbirlerinin uygulanmasına, birçok yatırımın askıda alınması karşısında süt ünitesi yatırımını Yozgat’a kazandırmasında mücadelesini devam ettirdi.
ÜRETİM BAŞLADI
Et ve Süt Kurumu tarafından ilk defa Yozgat'a kurulan süt tesisinde üretime geçildi. Uzun bir süreden montaj çalışmalarının yapıldığı tesiste üretime yönelik ilk adımlar atılmaya başlandı. İlk olarak tereyağ üretimi yapılırken, Mart ayında Kaşar ve Beyaz Peynir, Nisan ayında ise tüm ürünlerde deneme üretimlerine geçilecek.
MİLLETVEKİLİ BAŞER PAYLAŞTI
ESK Süt Ünitesinde tereyağ üretimine geçilmesini Milletvekili Başer, sosyal medya hesabından paylaştı.
Milletvekili Başer, “Haydi Bismillah!.. Büyük emek verdik, başardık Et ve Süt Kurumu bünyesinde kurduğumuz süt ünitesinde üretime başladık. İlk ürünümüz TEREYAĞ. Sırada diğer ürünlerimiz var. Yozgatımıza hayırlı olsun” dedi.
TÜRKİYE’DE İLK
Et ve Süt Kurumu bünyesinde Türkiye’de hiçbir yerde bulunmayan Süt Ünitesi yatırımının Türkiye’de ilk olma özelliği taşıdığını belirten Milletvekili Başer, yatırımın Yozgat istihdamına, ekonomisine ve hayvancılığına büyük katkı sunacağını açıkladı.
Milletvekili Başer, tesisin üreticilerden toplayacağı süt ile ilde süt sığırcılığının gelişmesine katkı sağlayacağını vurgulayarak, tesiste kaşar, lor ve beyaz peynir üretileceğini ifade etti.
Milletvekili Başer, “Yaklaşık 45 milyon liraya mal edilen tesis, günlük 98 ton süt işleyecek. Tesiste ilk olarak terayağı üretimi yapılırken, peynir çeşitlerinin de üretimi gerçekleştirilecek. Veteriner hekimlerin kontrolünde kasaplık hayvan alım ve kesimlerini yaparak, hijyenik şartlarda kaliteli üretim için et kombinalarını faaliyete geçiren kurum, Yozgat'ta kurduğu işleme tesisi ile de süt ürünleri üretmeye başladı” diye konuştu. 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ