Ayık daha güçlü geliyor

Okuduğunuz haber
ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZ

Hizmetkarlığa talibim

Anasayfa   /    Güncel    /    Çocuklar geleceğimiz

Çocuklar geleceğimiz

Boğazlıyan’da Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı

GÜNCEL      20 Kasim 2018 - 19:09     0

Çocuklar geleceğimiz

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü dolayısıyla Boğazlıyan Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa bir kutlama programı düzenlendi. 
METEM Konferans Salonunda düzünlenen programa Boğazlıyan Kaymakama Davut Sinanoğlu, Belediye Başkanı Hamdi Erdal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Sevda Şahin ve çok sayıda öğrenci katıldı. 
Katılımcılarla birlikte pankartlarla yürüyüş yapan öğrenciler gökyüzüne balon bıraktılar. 
Boğazlıyan Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Sevda Şahin, yaptığı açıklamada Bakanlık ve ilçe müdürlüğü olarak çocukların iyi yaşam şartlarında hayatlarını sürdürmeleri için çalıştığını söyleyerek “Eğitim, sağlık ve barınma sorunu olmayan, her türlü istismardan korunmuş, üreten, özgüveni olan, düşünen, çevresi ile olumlu iletişim kuran, kendini geliştirmiş, geçmişini unutmayan ve geleceğe ümitle bakan çocuklar yetiştirmek için yerel ve ulusal politikalarla çalışmalarını sürdürmektedir” dedi. 
İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Sevda Şahin konuşmasında şunlara yer verdi: “ Sayın Kaymakamım ve değerli misafirler ülkemizin gelişmişliği sadece ekonomik gücü yahut zenginliği ile izah edilemez aynı zamanda  mutlu birey ve güçlü aile yapısıyla müreffef bir toplum yapısına da sahip olmamız gerekmektedir. Müreffef bir toplum olabilmenin yolu ülkenin çocuğa verdiği değer ve önemle doğru orantılıdır ve bunun en büyük göstergesi çocukların risklerden korunması, fiziksel, ruhsal, ve sosyal açıdan sağlıklı bir biçimde gelişimlerinin tamamlanmasıdır.
20 Kasım 1989 yılında birleşmiş milletler genel kurulunca kabul edilen çocuk haklarına dair sözleşme BMRE üye devletlere imzaya açılıyor ve aynı gün 61 ülke imzalıyor. TC Devleti sözleşmeyi ilk imzalayan ülkeler arasında yer almaktadır. Çocuk hakları sözleşmesinin kabulunun ardından her yıl bugün dünyada çocuk hakları günü olarak kabul edilmiş ve kutlanmıştır. BMÇH sözleşmesinin imzalanması ile birlikte anayasamızda  çocuk hakları güvence altına alınmış ve yasal düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Elbette bu yasal düzenlemeler tek başına yeterli olmayıp çocuk haklarının korunması, uygulanması ve  hayata geçirilmesi en büyük adım en kutsal vazifemizdir.
BMÇHS ayrımcılılık yapmama, 
Yaşama ve gelişme,
 Katılım  ve çocuğun üstün yararı 
Prensipleri üzerine kurulmuştur.
Bu prensiplerden en önemlisi çocuğun yüksek yararı ilkesi aile yanında sağlıklı bir birey olarak yetişmelerini amaçlamaktadır. Bu kapsamda sosyal hizmet merkezi müdürlüğü olarak çocukların öncelikle aile yanında yetişmelerinin sağlanması adına aile odaklı hizmetler sunmaktayız. Aile yanında destek sağlayarak ekonomik yoksunluk yaşayan ailelerin çocuklarını aile yanından koparmadan koruma altına almadan yaşamalarını sağlamaya yardımcı oluyoruz.
Kurum bakımında bulunan çocuklar için de aile yanında aile sıcaklığında büyümesi adına koruyucu aile hizmet modelimizle aile yanlarına yerleştiriyoruz.
Kurum bakımında olan çocuklar için de gelişimlerini aile ortamında sağlamak adına  evler kurulmuş çocuk evleri sitesi ve çocuk koordinasyon merkezi olarak yaş ve cinsiyetlerine göre sınıflandırılmıştır. 
Müdürlüğümüzce sunulan hizmetler korumaya muhtaç ve suça sürüklenen çocukların yanı sıra  dünya ülkelerinin seyirci kaldığı Suriyedeki çocuklara ev sahipliği yapan ülkemiz, yine BMÇHS’den yola çıkarak dili dini ırkı ne olursa olsun ayrım gözetmeksizin sosyal uyum programını geliştirerek Türk ve yabancı çocukların bir arada koordinasyonunu uyumunu sağlamak adına çalışmalar yürükmektedir. Bizler bu kapsam doğrultusunda yabancı çocukların bulundukları okulların tespit edilmesi ve sosyal uyum programının hayata geçirilmesi adına da çalışmalar yürütmekteyiz.
02/11/2018 tarihinde sekreterya iş ve işlemlerini yürüttüğümüz çocuk ilçe koordinasyon toplantısında ele aldığımız bir diğer kesim sokakta çalıştırılan ve dilendirilen çocukların da mevcut sözleşme gereğini haklarını korumak esenliklerini güvence altına almak adına da çalışmalar gerçekleştirmekteyiz.
Sevgili çocuklar sizler ülkemizin geleceğisiniz ve bizlerin size güveni sonsuz  bizler siz ailenizin yanında risklerden korunarak, fiziksel, ruhsal, ve sosyal açıdan sağlıklı bir biçimde gelişimlerinizin tamamlanması adına görev ve sorumluluklarımızı biliyoruz ve çalışmalar yapıyoruz. Sağlıklı bir ortamda sizin yapmanız gereken şey eğitiminize devam etmek, akranlarınlarınızla oyunlar oynamak, haklarını farkına varmak hakkını savunmak ve diğer çocukların haklarına da saygı göstermektir. Çocuk gülerse dünya güler çocuk mutlu olursa bizler mutlu oluruz. Teşekkür ediyorum ve tekrar hepinize hoş geldiniz diyorum.
Şahin açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “İlimiz genelinde yaptığımız çalışmalar ile sokaklarda yaşayan ve zararlı alışkanlıklar edinen çocukların bu ortamlardan çıkarılarak topluma kazandırılması, ülkeye ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirilmesi için çalışacağız. Bu konu hepimizin ortak sorumluluğu hatta ödevi ve görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle "Dünya Çocuk Hakları Günü" ’nü kutluyor, tüm çocuklara sevgi ve barış dolu bir yaşam diliyorum” dedi. 

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ