ARABAŞI BAHANE, BOĞAZLIYAN ŞAHANE

Okuduğunuz haber
BOĞAZLIYAN’DA İSTİHDAMA İŞKUR DESTEĞİ

HATİP, ŞOFÖRLERİN VAZGEÇİLMEZİ

Anasayfa   /    Güncel    /    BOĞAZLIYAN’DA İSTİHDAMA İŞKUR DESTEĞİ

BOĞAZLIYAN’DA İSTİHDAMA İŞKUR DESTEĞİ

İŞKUR İl Müdürlüğü ve Boğazlıyan’da faaliyet gösteren Artisan Metal firması arasında istihdama yönelik işbaşı eğitim programı sözleşmesi imzalandı. Sözleşme ile firmada 12 kişi istihdam edilecek.

GÜNCEL      14 Mart 2022 - 23:38     0

BOĞAZLIYAN’DA İSTİHDAMA İŞKUR DESTEĞİ

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız, Boğazlıyan’ta faaliyet gösteren Artisan Metal firması arasında imzalanan İşbaşı Eğitim Programı sözleşmesi ile 12 vatandaşın Metal Kesim İşçisi mesleğinde istihdam edileceğini söyledi.
İl Müdürü Yıldız, İşbaşı Eğitim Programı ile istihdam edilecek olan personeller 6 ay boyunca firma bünyesinde çalışarak hem meslek öğrenecek hem de bu süre içerisinde asgari ücret maaş alacaklarını ifade etti. İl Müdürü Yıldız, İşbaşı eğitim programlarının Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlar olduğunu söyledi. 
İl Müdürü Yıldız, programa katılmak isteyenlerin işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi Kurumumuzdan kendilerine işyeri bulunmasını da talep edebildiklerini vurguladı. İl Müdürü Yıldız, işverenlerin de istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi kendilerine katılımcı adayı bulunmasını İŞKUR’dan da talep edebileceklerini belirtti. İl Müdürü Yıldız, İşbaşı Eğitim Programının günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenleneceğini kaydetti. İl Müdürü Yıldız, İşbaşı eğitim programının imalat sektöründeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay uygulandığını sözlerine ekledi.


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ