Muhtarlarla iftar

Okuduğunuz haber
YOZGAT KEVEN’E VERYANSIN ETTİ

TÜRKMEN GELENEĞİ BOZMADI

Anasayfa   /    Güncel    /    YOZGAT KEVEN’E VERYANSIN ETTİ

YOZGAT KEVEN’E VERYANSIN ETTİ

Ömrünü Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımak için harcayan, 10 yıllık Belediye Başkanlığı görevi süresince partisinin bayrağını zirveye taşıyan Ahmet Yozgat, 40 yıllık yol arkadaşlığı yaptığı Yozgat Milletvekili Ali Keven’le karşı karşıya geldi. Önceki gün Boğazlıyan ziyaretinde bulunan Keven’in sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımın altına yazdığı, “Tabana inin tabana. CHP’nin oyları oda başkanlarının cebinde değil. Yoksa partili vekilden de, İlçe Başkanı’ndan da hesap sorar” sözleri üzerine Keven’in, “Sen otur yerinde, sen kimsin” cevabına Yozgat başta olmak üzere birçok partili tepki göstererek, “Böyle vekillerle yola gidilmez. Genel Başkan halktan yana bir vekil koysun” dedi.

GÜNCEL      12 Nisan 2022 - 00:27     0

YOZGAT KEVEN’E VERYANSIN ETTİ


Cumhuriyet Halk Partisi’nde 40 yıllık dostlukları bulunan Milletvekili Ali Keven ve Ahmet Yozgat sosyal medya paylaşımında yer alan ifadeler sonrası karşı karşıya geldi.
Geçtiğimiz hafta bir dizi ziyarette bulunmak üzere Boğazlıyan’a gelen CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, yapmış olduğu ziyaretleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaşması sonrası Ahmet Yozgat’ın yapmış olduğu yorum ve Keven’in cevabı gündeme damgasını vurdu.
Ömrünü Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara gelmesi için harcayan, Çalapverdi Beldesi’nde 10 yıl Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve o dönemde CHP bayrağını zirveye taşıyan Ahmet Yozgat, Keven’in paylaşımının altına; “Tabana inin tabana. CHP’nin oyları oda başkanlarının cebinde değil. Yoksa partili vekilden de, İlçe Başkanı’ndan da hesap sorar” yorumunu yapmasının ardından Keven’in, “Sen otur yerinde, sen kimsin” vermiş olduğu cevap tüm partilileri üzdü. Gelen tepkiler üzerine Milletvekili Ali Keven paylaşımını kaldırmasına rağmen yankıları artarak devam etti.
Yaşanan hadiseyi Gazetemiz’e yapmış olduğu açıklamada dile getiren Ahmet Yozgat, “Ali Keven ile 40 yıllık arkadaşlığım var. Onunla birlikte 40 yıl siyaset yaptım. Parti içerisinde Boğazlıyan Birliği diye adlandırılan oluşum vardı siyasette. Ama ben Boğazlıyan Birliği’ni bıraktım hep Ali Keven’in yanında oldum. 
10 yıl Belediye Başkanlığım sürecinde Ali Keven’in çiçeklerini, çelenklerini hiçbir karşılık beklemeden, parasını talep etmeden ben gönderdim. İl Başkanlığı’na aday oldu sürekli yanında oldum, destekçisi oldum. Hatta ben açık konuşmasını seven birisiyim. Keven bir partilinin karşısında aday olmaya çekindi, aday olamadı. Beni ziyarete geldiğinde, “Ben rakipten çekiniyorum ne yaparsan yap bana destekçi ol” dedi. Ben de kendisine destek olarak bölgemizden 40-50 kişi götürdüm ve kendisine destek oldum ve seçimi kazandırdım” şeklinde konuştu.
YOZGAT: BEN İKTİDAR AŞIĞIYIM
Keven’in Boğazlıyan ziyaretini de değerlendiren Yozgat, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Geçen gün Boğazlıyan’a gelmiş. İlçeye gelişinde Oda Başkanlarını ziyaret etmiş. Ben Oda Başkanlarının ziyaretine karşı değilim, hiç kimseye de karşı değilim. Biz 40 yıl, 50 yıldır iktidar olamadık. Ben iktidar aşığıyım, partimin iktidar olmasından yanayım. Ben CHP’nin iktidarını göremedim. Babam derdi ki; “Oğlum ben geldim gidiyorum CHP 40 yıldır iktidar olamadı” dedi. 40 yıl geçti ben de iktidar olamadım. Neden olamadık, böyle siyasetçiler yüzünden.
Boğazlıyan Oda Başkanlarını ziyaretinde ben sosyal medya paylaşımının altına yazdım ve; “Tabana inin tabana. CHP’nin oyları oda başkanlarının cebinde değil. Yoksa partili vekilden de, İlçe Başkanı’ndan da hesap sorar” dedim. 
Bana cevaben; “Otur oturduğun yerde. Sen kimsin de böyle yazarsın” dedi. Ben bir an şaşırdım, çok ağrıma giden bir laf bu. “Sen kimsin, sen otur yerinde.”
Ben 40 yıl siyaset yaptım. Ben Belediye Başkanlığı yaptım. Kendisine hodri meydan diyorum. Çıkalım onun istediği bir televizyon kanalına konuşalım, tartışalım.”
SEÇMENİNİ AZARLAYAN BİR VEKİL OLMAZ!
Yaşanılan hadiseyi CHP Genel Merkezi’ne kadar taşıyacağını ifade eden Ahmet Yozgat, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bir milletvekili seçmenine böyle yazı yazmaz. Eleştirilerden neden korkuyorsun? Seçmenini azarlayan bir vekil olmaz.
Genel Merkez’e kadar gideceğim. Bunu Genel Merkez’e gidip Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na anlatacağım. 
Bir milletvekili seçmenine böyle bir yazı yazmaz, partilisine böyle bir yazı yazmaz. Hemen akabinde kaldırdı yazılarını. Ben sosyal medyada eleştirilmeden neden korkuyorsun diye paylaşım yaptım. Seçmenini azarlayan bir vekil olmaz. 
Bu yazışmalardan sonra görüşmedim. Keşke arasaydı ben de ona cevabını verirdim. Bizim her şeyden önce bir dostluğumuz vardı. 
Paylaşımım sonrasında yüzlerce partili gerek beni arayarak ve gerekse paylaşımın altına yorum yaparak bana destek oldular, Keven’e tepki gösterdiler. 
50 yıldır iktidar olamamamızın altında bu tavırlar yatıyor. Bunlar şimdiden iktidar havasına girdiler. Cumhuriyet Halk Partisi şu ortamda yüzde 25’i aşamıyor. Niye aşamıyor, böyle vekiller yüzünden. 
Ben Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yazdım da. Dedim ki, “Sayın Genel Başkanım, il ve ilçe başkanlarına uyarıda bulunun. Bunların gidişatı gidişat değil.” 
Genel Başkanımız çok çalışıyor, her türlü mücadeleyi veriyor ancak bunlar iktidar oldum havasına girdiler, partililerin, seçmenin yüzüne hiç bakmıyorlar. 
Aynı konumda ben olsaydım halka inerdim. Geçmişte bunun örneklerini ve çalışmalarımı görürsünüz. Sadece Çalapvedi’de CHP’nin oyu 525’e kadar çıkmıştı. Genel seçimdeki oylarımıza bakın farkı görürsünüz. 
Oyları milletvekili yükseltir, teşkilat yükseltir, halka iç içe olan, tabana inen siyasetçi yükseltir. 
Ali Keven’in bu davranışını kınıyorum. “Sen otur yerinde, sen kimsin” gibi yazılar yazılmaz. Böylesi bir yazıyı birisi vekilimize yazsa ilk tepkiyi ben gösteririm. CHP bunu hak etmiyor. Böyle vekillerle yola gidilmez. Genel Başkan halktan yana bir vekil koysun.”
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ