DEMİRER BİRİNCİ ÇIKTI

Okuduğunuz haber
YENİFAKILI’DA MYO POLEMİĞİ

BAŞER’SİZ LİSTE DÜŞÜNÜLEMEZ

Anasayfa   /    Güncel    /    YENİFAKILI’DA MYO POLEMİĞİ

YENİFAKILI’DA MYO POLEMİĞİ

Belediye Başkanı Soner Yalçın ile İl Genel Meclis Üyesi Cevdet Arslan MYO’nu gündeme taşıdı.

GÜNCEL      04 Nisan 2023 - 00:54     0

YENİFAKILI’DA MYO POLEMİĞİ

Yenifakılı Belediye Başkanı Soner Yalçın ve AK Parti Yenifakılı İl Genel Meclis Üyesi Cevdet Arslan,11 yıl önce binası tamamlanan Meslek Yüksekokulu’nun hala açılamaması sorusuna sosyal medya üzerinden bir birlerini suçladı. Başkan Yalçın, “Yenifakılılara 11 yıl sonunda kocaman bir hayal kırıklığı yaşattılar” derken, Arslan da, “4 yıldır yerelde iktidar sensin. Yenifakılı ve Meslek Yüksekokulu için ne gibi bir çalışma yaptın” diye sordu?

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri yaklaşırken, gündem de aynı hızla hareketlenmeye başladı.
Yenifakılı ilçesinde dernek ve hayırseverlerin yardımıyla yapılan ve ilçeye kazandırılması düşünülen Meslek Yüksekokulu’nun aradan geçen 11 yıl sonunda mesafe alamamasını sosyal medya üzerinden soran Belediye Başkanı Soner Yalçın’a, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Cevdet Arslan arasında adeta polemiğe yol açtı.
Yüzlerce Yenifakılı’nın da yorumladığı açıklamalarda açılması istenilen Meslek Yüksekokulu’nun akıbetinin ne olacağı ise merak konusu oldu.
Önceki gün Belediye Başkanı Soner Yalçın, yönetici olduğu Yenifakılı Tarih Kültür sosyal medya hesabı üzerinden “Meslek Yüksek Okulu” başlığı ile paylaşım yaptı.
“2012 yılında AK Partili siyasetçilerin önderliğinde Bozok Üniversitesi ile protokol imzalandı. Çeşitli bahanelerle 4 kez temel atıp ziyarette bulundular ve sonuçta; “küçücük ilçeye üniversite mi yapılır” diye yüzsüzlük ettiler.
11 yıl sonunda kocaman bir hayal kırıklığı yaşattılar. Sizi aldatanları cezalandırmayacak mısınız? diye sordu.
Yalçın’ın paşlaşımını kopyalayıp cevap hakkını kendi sosyal medya üzerinden kullanan AK Parti Yenifakılı İl Genel Meclis Üyesi Cevdet Arslan, “Burada yazılanlar yalan ve yanlış. Öncelikle yalan nedir? 4 kez temel atma deniyor protokolde görülen kısım temel atma doğrudur ama bir kez temel atma töreni oldu. Okulla alakalı süreçte yüksek okul müfredatının Milli Eğitim gibi olmadığı bilinmeli. Öğretim görevlisi de öğrencisi de kendi tercihi üzerine seçer ve gelir bu yüzden yapmış olduğumuz protokolde büyüklerimizin baskısı üzerine YÖK şöyle bir çözüm buldu; “Yenifakılı Meslek Yüksek Okulu Elektrik Elektronik Bölümü olarak açıldı ve üç kişi öğretim görevlisi atandı. Bir tanesi hemşehrimiz Şakir oğlu Recep ŞAHİN hocamızda ilk yıl üç öğrenci tercih etti. İkinci yıl tercih olmadığı için öğretim görevlilerini YÖK geri çekti ve derneğimizde o zamanki belediye başkanı ve ilçe Başkanı ile çeşitli arayışlara girdiler ama herhangi bir sonuç alınamadı. Şimdi ben belediye Başkan’ımıza soruyorum sen bizi suçluyorsun dört yıldır yerelde sen iktidarsın Yenifakılı ve Meslek Yüksek Okulu için ne gibi bir çalışmalar yaptın? Ve sonuç olarak “Yenifakılı Tarih Kültür” grubundan bizim bu yorumumuz silinmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunmak istedim.”
Bu paylaşımlar üzerine yapılan yorumlarda şöyle denildi:
“Böyle söylemler seçim arefesinde İlçemizde yaşayan insanlar arasında kutuplaşmaktan ve ayrışmaktan başka bir şey kimseye kazandırmaz. Daha dikkatli ve seçici olmak gerekir.”
“Benim sayfamdaki yayını izleyiniz; Gökhan Coşar Boğazlıyan’a neler kattı neler katacak. Biz şaşkın ördek gibi ters yüzüyoruz.”


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ