Kireç Ocağı dualarla

Okuduğunuz haber
YENİ TERMİNAL ŞART!

Kazancı taşa gitti

Anasayfa   /    Güncel    /    Yeni terminal şart!

Yeni terminal şart!

Bugün Türkiye’de en fazla yolcuyu taşıyan firma sahibinin Boğazlıyanlı olduğunu bilmeyeniniz yoktur sanırım.

GÜNCEL      14 Eylül 2018 - 00:36     0

Yeni terminal şart!

Bugün Türkiye’de en fazla yolcuyu taşıyan firma sahibinin Boğazlıyanlı olduğunu bilmeyeniniz yoktur sanırım. İsmi Türkiye’ye ün salmış, Boğazlıyan sevdasından asla vazgeçmemiş, hayırsever işadamımız olan sayın Mustafa Ünal, yolcu taşımacılık sektörünün bir numaralı ismidir. 
Ses Turizm sektörün Türkiye’de ses getiren, hizmet kalitesiyle övgülere mazhar olan ve Boğazlıyan merkezden başlayıp Türkiye’nin her noktasına yolcu taşıyan firmanın sahibidir Mustafa Ünal. Bununla birlikte Gülen Turizm, Kütahya As Turizm ve Liva Turizm ilk akla gelen şirketlerden sadece bir kaçı.
Ne yazık ki, yolcu taşımacılığının hareket noktası olan Boğazlıyan Terminali, ilçenin en geri bırakılmış, kaderine terk edilmiş durumda yürekleri burkuyor. 
Oysa ki, ilçenin vizyonunu artıracak, gelen ve giden yolcularda en güzel intibaı bırakacak olan terminallerdir, hareket noktalarıdır. Bundan 4 yıl öncesinde Yozgat’ın en kötü binasına sahip olan terminalin geldiği son noktayı şimdi görmenizi tavsiye ederim. 
Belediye Başkanı sayın Dr. Kazım Arslan’ın koltuğa oturduğu andan itibaren ilk icraatı, terminal binasını komplike elden geçirtmek oldu. Son derece modern, konforlu ve güvenli hale gelen terminal ilin çehresini değiştirdi bir anlamda. 4 yıl öncesinde birkaç firmanın girdiği terminale günümüzde 50’ye yakın firmanın otobüsleri uğrayıp yolcu taşıyor.
Sarıkaya, Sorgun, Yerköy ilçe terminallerinin geldiği noktayı anlatmaya gerek yok. 
Bugün ilçemiz, Ak Deniz’i Karadeniz’e bağlayan yolu bünyesinde barındırıyor. Her gün onlarca otobüs firması ise bu güzergahı kullanıyor. Böylesi bir terminale nasıl uğrak versinler ki! 
Daha geçtiğimiz ay elektrik kontağından çıkan kıvılcımların çıkardığı yangının isleri, birkaç gün öncesinde Ses ve Metatur yetkilileri tarafından boyanarak silindi. Tuvaletleri hiç konu dahi edinmiyorum, görenlerden dinleyebilirsiniz.
İmkan yoksa eğer, fırsat var. Bütçemiz yetmiyorsa eğer, hayırsever işadamımız sayın Mustafa Ünal’a rica edilse öyle inanıyorum ki asla reddetmez. Terminalin yapılmazsını tek başına üstlenebilir.
Boğazlıyan’a yapılacak ve yapılması gerekli en önemli yatırım Terminal olmalıydı. 
Şimdiden hayırlı yolculuklar…
*****
KAPAKLIKAYA’YI BİZDE DİNLEMEK İSTERDİK
Yozgat’ta eğitim seviyesinin yükseltilmesi, standartların geliştirilmesi için büyük çaba sarf eden Yozgat Valimiz sayın Kemal Yurtnaç’ın himayelerinde Yozgat’ta öğretmenlere yönelik seminer veriliyor.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak katılan ve ismi hepimiz tarafından aşina olan Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya’ydı.
Hatırlanacağı üzere sayın Kapaklıkaya, Kasım-2017 yılında Boğazlıyan’a gelmiş ve  4 oturumda 2 bin kişiye konferans vermiş, o güne özel sosyal medya hesabından, “Harikasın Boğazlıyan” başlığı ile, “Nüfusu 16. 400 olan Boğazlıyan’da bugün dört seansta 2.000 kişiye konferans yaptım iyi mi . Harika bir gündü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” paylaşımı yapmıştı.
Ancak bu kez gelişi öyle olmadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçelerimizi yakinen bilen sayın Kapaklıkaya’yı Yozgat Merkez’le sınırlandırılarak, bir çok öğretmenin katılımının da güçlendirmiş oldu.
Sadece dün Boğazlıyan’dan 70 öğretmen ancak gidebildi. Kapaklıkaya aynı semineri ilçemizde vermiş olsa bu sayı 2 binleri de aşacaktı. Aynı sorun diğer ilçeler için de yapıldı. Yozgat’ta ne kadar öğretmen var ise Merkez’e çağrılarak Kapaklıkaya’yı dinlemelerini istedi.
Böylesi bir organizasyona, bir çok öğretmenin mazeret bildirerek katılmadığını, 200 kilometrelik yolu gidip gelmeyi göze alamadığını da hesaba katarak gitmediğini düşünürsek eğer, böylesi kıymetli bir seminer amaca ulaşmadı.
Halbuki sayın Alişan Kapaklıkaya’dan rica edilip her ilçeye bir gün vakit ayırması istense, kesinlikle kabul edeceğini, katılımcı sayısının ise sadece öğretmenlerle sınırlı kalmayıp, kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan herkesin büyük katılım sağlayacağını düşünüyorum. Yine de emeği geçenlerden Allah razı olsun.
*****
KİM KİMDİR?
•    “Kul hakkı sadece birinin malına haksız yere sahip olmak değildir” şeklinde paylaşım yapan İşadamı? 
•    Ankara ziyaretinden hayırlı haberlerle gelen Siyasetçi?
•    Rahmetli Neşet Ertaş’ın, “Can yakıp da kalp kırma, senin de gül benzin solacak bir gün / Her canlının kalbi Allah’a bağlı, herkes ettiğini bulacak bir gün” dizelerini sıklıkla söyleyen Kişi?
•    Kendi paylaşımı dışında kimsenin paylaşımını beğenmeyen Kendini Beğenmiş?
 

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ