BARAN: YOLUNUZ, YOLUMUZDUR

Okuduğunuz haber
VATAN SİZLERE MİNNETTAR

CHP’DE OKLAR PEKER’İ GÖSTERİYOR

Anasayfa   /    Güncel    /    VATAN SİZLERE MİNNETTAR

VATAN SİZLERE MİNNETTAR

Anadolu topraklarının vatan kılınmasında, milletimizin ve ülkemizin varlığını devam ettirmesinde, Vatan ve Bayrak uğruna yüreğini ve cesaretini ortaya koyan, gözünü budaktan sakınmayan kahramanlığın timsali ‘Gaziler Günü’ ilçemizde coşkuyla kutlandı.

GÜNCEL      20 Eylül 2023 - 23:53     0

VATAN SİZLERE MİNNETTAR

19 Eylül ‘Gaziler Günü’ ilçemizde coşkuyla kutlandı.
Boğazlıyan cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Recep Aydın, Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Soydoğan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilgehan Kayık, gaziler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
“Kahraman Gaziler, Boğazlıyan’da Törenle Onurlandırıldı”
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kaymakam Aydın ve Belediye Başkanı Coşar, Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Programın en anlamlı anlarından biri, Jandarma Astsubay Üstçavuş Mecit Aykul’un Gaziler Günü’nün anlam ve önemini belirten duygusal bir konuşma yapmasıydı.
Aykul, konuşmasında, “Bugün gazilerimizi anmanın gururu ve onuruyla bu büyük mutluluğu yaşıyor, ayrıca en büyük gazimizin tarihi gururunu tekrar yaşatmış oluyoruz” dedi. Ayrıca, 19 Eylül’ün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Maraşellik rütbesi ve gazi ünvanının verildiği özel bir gün olduğunu vurguladı.
Gazilerin kahramanlıklarını ve fedakarlıklarını anan Aykul, “Bu millet de vatan için ölmeye hazır evlatları var oldukça yaşayacaktır.” dedi ve Türk milletinin tarih boyunca gösterdiği kahramanlıklara vurgu yaptı.
Aykul, şunları söyledi.
“İlk Büyük Millet Meclisimizce batılı devletlerin istila hareketlerine Sakarya zaferi ile son veren, kurtuluş savaşımızın kahraman lideri Ulu Önder Atatürk’e 102 yıl önce bugün Maraşellik rütbesi ve gazi ünvanı verilmiştir.
İşte bu nedenle içinde hatıra ve tarih yüklü, 19 eylül gaziler günümüz, kahraman gazilerimize kutlu olsun. Gerçekten bir toplumu millet, toprağı da vatan yapan her zaman onur ve kıvanç duyduğumuz şehit ve gazilerimizdir. Bu millet de vatan için ölmeye hazır evlatları var oldukça yaşayacaktır.
Bir millet ki tarihten daha yaşlıdır. Bir millet ki ruhundaki hayat kaynağını geçmişin çok eski devirlerinden alıyor. Bu milletin nasibi yaşamak ve yaşatmaktır. Gençlerimiz ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendisinde kuvvet bulacaktır.
Bizler hızımızı Atatürk’ten, milli tarihimizden, ruhumuzdaki sönmez iman ateşinden ve gazilerimizin özgürlük meşalesinden alıyoruz.
Türkleri Anadolu’nun kapısını açan Alparslanlar, İstanbul’u alarak çağ değiştiren fatihler, Çanakkale de ben size taarruz etmeyi değil ölmeyi emrediyorum diyen Mustafa Kemal’in işaret ettiği istikamette tek diş kalmış canavarı dize getirerek Çanakkale geçilmez efsanesini yaratanlar, İnönü de Atatürk’ün ifade ettiği gibi yalnız düşmanı değil, Türk milletinin makus kaderini de yenenler, Sakarya’da vatanın her karış toprağı Türk kanı ile sulanmadıkça terk edilemez emrini yerine getirenler.
Bu günleri görmemizde ve huzur içinde yaşamamızda sizlerin payı büyüktür. Vatana hizmetleriniz ve fedakarlıklarınız unutmayacaktır. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü İstiklal harbinin kahramanlarını, Kore savaşının ve Kıbrıs mücadelesi ile iç güvenlik gazilerine saygı ve sevgi ile ebediyete intikal edenleri de rahmetle anıyoruz. Özgürlük meşalemizi bu günlere taşıyan, inanç kaynağımız, her zaman onur ve gururumuz değerli gazilerimizi bu mutlu günde kutlar saygılarımı sunarım.”
Törenin sonunda, gazilerle yapılan hatıra fotoğrafı, bu anlamlı günün özel anılarından biri olarak kaydedildi. Gaziler, ülkenin bağımsızlığı ve özgürlüğü için verdikleri mücadeleyi simgeleyen bu özel günde, toplumun sevgi ve saygısıyla karşılandılar. 
 

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ