PAŞAOĞLU’YA DESTEK ÇIĞ GİBİ

Okuduğunuz haber
VARLIĞINIZ DAİM OLSUN

GÖNÜLLERİ FETHETTİLER

Anasayfa   /    Güncel    /    VARLIĞINIZ DAİM OLSUN

VARLIĞINIZ DAİM OLSUN

Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüze Devlet Adamları sıralaması yapılsa kuşkusuz Yozgat ilk sıralarda yer alır. Bozok Yaylası’nın bağrından çıkan ve ömürlerini devlet idaresi için harcayan, görevde bulundukları süre zarfında; çok değerli, dürüst, medeni cesaret sahibi, idareci, hak ve hukuka riayet eden, edepli ve erdemli şeklinde arşivlerde not düşülen böylesi kıymetli Devlet Adamlarımız 325 yıldır medar-ı iftiharımız olmuşlardır.

GÜNCEL      23 Aralik 2022 - 13:53     0

VARLIĞINIZ DAİM OLSUN

Arşivlerde, 2’nci Ahmet döneminde vezirlik pâyesiyle kaptan-ı deryâ olarak atanan Bozoklu (Bıyıklı) Mustafa Paşa (27 Mart 1693 - 14 Mart 1694), Sakız şehrinde yaptığı top atışları sebebiyle sivil halktan 110 kişinin ölümüne yol açan Fransız donanmasını ele geçirerek Fransa’ya bedel ödeten ve özür dileten bir Devlet Adamı olarak tasvir edilir.
Wikipedi’nin edindiği kaynağa göre; cömert olduğu, 1692’de Belgrad Seferi’ne giden orduya masraflarını kendisinin karşıladığı 500 süvari ve 200 piyade yazdığı belirtilir.
Sayın Cemil Çiçek, Bekir Bozdağ ve Lütfullah Kayalar’ın da ülke idaresinin zirvesinde yer alması Yozgat’ın bir zenginliğidir. Her birisinin gerek Türkiye için ve gerekse Yozgat için yapmış olduğu hizmet ve çalışmalar takdire şayandır.
“Bir devlet adamı kolay yetişmez.”
Devlet işlerinin takibini doğru bir şekilde yapmak, bulunduğu pozisyonda yararlılık göstermek, Devlet için gerekli tüm işlerde üst düzey çaba sarf etmek, Devletin menfaatini her şeyin önüne koymak Devlet Adamlarının bariz şekilde öne çıkan yönleridir.
Tüm bu vasıfları ve daha fazlasını bünyesinde barındıran sayın Fuat Oktay, Bozoklu Mustafa Paşa’dan sonra görev alan en büyük Devlet Adamı olmuştur. 
9 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye'nin ilk Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanan sayın Fuat Oktay Beyefendi, en üst düzeyde görev yaptığı devlet kademelerinde; bilgisi, birikimi, tecrübesi, temsil yeteneği en üst düzeyde olan, halkının menfaatleri ve sorunları ile yakından ilgilenen bir Devlet Adamı olarak medar-ı iftiharımızdır.
Onlarca yardımcı atama yetkisi bulunan sayın Erdoğan’ın, sayın Oktay’la yola devam ediyor olması hepimizin övünç kaynağıdır.
Amerika’da otomotiv sektörünün merkezinde İmalat mühendisliği yapan, havacılık, işletme ve endüstri alanlarında uzman olan sayın Oktay, Beykent Üniversitesi başta olmak üzere Türk Hava Yolları’nın gelişimine çok büyük katkıları olan bir bilgedir.
T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi’nin kurulmasında liderlik eden ve Başkanlığı’nı yürüten, Başbakanlık Müsteşarlığı görevlerinde bulunan sayın Oktay, Türkiye’nin gelişmesinde önemli rol üstlenen bir Devlet Adamı’dır.
Sayın Fuat Oktay’ın; bilgi, birikim ve tecrübelerinden en iyi şekilde istifa eden yerel yöneticilerimiz, tıpkı sayın Oktay’ın Türkiye’ye katetdirdiği mesafe gibi bulundukları bölgenin gelişmesine ivme kazandırmıştır.
Merkez dahil 13 ilçesi bulunan Yozgat’ta, Çekerek ve Boğazlıyan ilçesi, sayın Oktay’ı “İhlas, samimiyet ve gayretle” en iyi şekilde anlayan ve ne yapmak istediklerini anlatabilen Belediye Başkanları tarafından gelişme ve kalkınma yoluna girmişlerdir.
Sayın Oktay’ın varlığı tüm bölge için bir nimettir aslında. Bugün Boğazlıyan’daki gelişmeler, istihdam ve yatırımda aldığı mesafeler, ilçeyi Türkiye’de “rol model” konuma getirmişse eğer, bu Belediye Başkanı sayın Gökhan Coşar’ın sayın Fuat Oktay’ın yapılmasını istediklerini doğru bir şekilde anlaması ve uygulamasındandır.
Ne mutlu ki böylesi bir Devlet Adamı’na sahip olduğumuza ve ne mutlu ki, sayın Oktay’ın ismini ilçede ölümsüzleştiren sayın Coşar’a…
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ