TARIM KREDİ ORTAKLARI İLE BULUŞTU

Okuduğunuz haber
SÜNE MÜCADELESİ BAŞLIYOR

SARIKAYA ZİRAAT ODASI: ÇEVREYİ KİRLETMEYİN

Anasayfa   /    Güncel    /    SÜNE MÜCADELESİ BAŞLIYOR

SÜNE MÜCADELESİ BAŞLIYOR

Yozgat Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde bu yıl yapılacak süne mücadelesi kapsamında çalışmalara başladı. İl Müdürü Ziyaettin Özdemir, buğdayın Türkiye'nin ürettiği en önemli tarım ürünlerinden biri olarak toplumun temel besin maddeleri içerisinde yer aldığını ve buğdayda yüzde 100'e kadar varan verim ve kalite kayıplarına neden olabilen süne zararlısı ile mücadele etmenin zorunlu olduğunu belirtti.

GÜNCEL      21 Mayis 2019 - 00:48     0

SÜNE MÜCADELESİ BAŞLIYOR

Bu yıl yapılan kışlak sürveyleri sonucunda, süne popülasyonunda artış yaşandığının tespit edildiğini belirten İl Müdürü Özdemir, teknik ekiplere söz konusu zararlı ile teknik talimatlara göre entegre mücadele prensipleri doğrultusunda zamanında ve etkin mücadele yapabilmek amacıyla eğitim düzenlendiğini söyledi.
İl Müdürü Ziyaettin Özdemir yaptığı açıklamada, “İlimizde 2018 yılı TÜİK verilerine göre 3.094.619 da alanda 670.513 ton buğday üretimi yapılmıştır. İlimizde en fazla alanda yetiştiriciliği yapılan tarım ürünüdür. 
Buğday bitkisi üretim sürecinde birçok hastalık zararlı ve çevresel faktörlerden etkilenmekte olup bu süreç içerisinde kalite ve verim kayıpları yaşanabilmektedir. Bu hastalık zararlılardan en önemli kalite kaybına süne zararlısı yol açmaktadır.
Süne mücadelesi kapsamında sürvey çalışmaları teknik personellerimiz tarafından yürütülmektedir. Bu kapsamda 2019 yılı süne sürveyi ilimiz genelinde 23 ekip, 63 teknik personel ile 338 köyümüzde yapılmaktadır” dedi.
Süne zararlısının kıymetlendirme sürveyinin ilk verilerine göre buğdayda önemli zarar yapabileceğini, sürvey çalışmalarının devam ettiğini söyleyen İl Müdürü Özdemir sürveyler sonucunda sünenin zarar eşiğini geçtiği bölgeler tespit edilerek çiftçimize duyurular yapılacaktır. Ancak yapılan çalışmaların amacına ulaşabilmesi için çiftçilerimizin gerekli duyarlılığı göstererek arazilerinde ilaçlı mücadele yapmaları gerektiğini söyledi.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ