ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

Okuduğunuz haber
MAHALLE SAKİNLERİ COŞAR’A DUACI

KAZANAN BOĞAZLIYAN OLDU

Anasayfa   /    Güncel    /    MAHALLE SAKİNLERİ COŞAR’A DUACI

MAHALLE SAKİNLERİ COŞAR’A DUACI

Yıllardır Boğazlıyan’ın gündeminden düşmeyen, yağmurlu havalarda mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline gelen, taşkın sulama kanalında ikinci etap çalışmalarına başlanıldı. Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ın  göreve seçilmesiyle birinci etabı tamamlanan ve yeni dönemde vizyon projeler arasında yer alan taşkın sulama kanalına start verilmesi, mahalle sakinlerine büyük bir “oh” çektirdi.

GÜNCEL      20 Mart 2024 - 23:28     0

MAHALLE SAKİNLERİ COŞAR’A DUACI

Boğazlıyan’ın en büyük sorunlarından birisi olan, yağmurlu havalarda mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline gelen taşkın sulama kanalı ikinci etap çalışmalarına başlanıldı.
İki mahalleyi ikiye bölen ve her mevsim mahalle halkının ısrarlı taleplerine bir türlü karşılık verilmeyen taşkın sulama kanalının yapımı bir yana, içerisinin dahi temizlenmemesini Gazeteniz Boğazlıyan Haber, 04 Temmuz 2019 günkü sayısında, “DSİ kanalı tehlike saçıyor” manşetiyle duyurarak yetkililerin bir kez daha dikkatini çekmiş ve “Birçok il ve ilçede bulunan kanalların, DSİ tarafından etrafı bariyerlerle çevrilip rutin temizliği yapılırken, Boğazlıyan’daki taşkın sulama kanalı yılların ihmalini bünyesinde barındırıyor.
İlçenin büyük mahallelerinden geçen ve şehri ikiye bölen kanalın hem kirliliği, hem de korunmasız olması mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline geldi. İçerisinde barındırdığı çöpler ve diğer etkenler sebebiyle sivrisinek başta olmak üzere birçok kemirgen hayvanlara ev sahipliği yapması birçok hastalığa da davetiye çıkartıyor.
Hiçbir koruma önlemi olmayan, yağmurlu günlerde etrafında oluşturduğu çamurların araçların kaymasına sebebiyet veren taşkın sulama kanalı, mahallelinin de mağduriyetine yol açıyor.
Son bir ay içerisinde bir aracın kanala uçması, bisiklet ile seyir halinde bulunan gencin kanal etrafında oluşan balçık yüzünden yine kanala girmesi sonucu oluşan kazalar ucuz atlatılırken, mahalle sakinleri, DSİ yetkililerine seslerini duyurmaya çalışıyor” haberiyle duyurmuştu.
ÇOŞAR’IN İLK İCRAATLARINDAN BİRİSİ KANAL OLDU
31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi’nde Belediye Başkanı olarak seçilen Gökhan Coşar’ın ilk icraatlarından birisi taşkın sulama kanalının ıslah edilmesi, etrafının korunaklı hale getirilmesi oldu.
Mahalle sakinlerinin yıllardır feryadına duyarsız kalan bir önceki başkanlar, bırakın bu feryadı duymasını çözümü için adım atmazken, Başkan Coşar, Ankara’dan sağladığı kaynaklarla kanalı hem ıslah ettirdi, hem de güvenli hale getirerek mahalle sakinlerinin hayır duasını aldı.
Göreve geldiği günden itibaren Boğazlıyan ve halkın ihtiyaçlarını önceleyen Başkan Coşar, gündemine aldığı taşkın su kanalını Ankara’da Bakanlık nezdinde sürdürdüğü ikili diyalogla çözerek mahalle sakinlerini rahatlattı.
Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ın mahalle sakinlerini rahatlatan çalışmasını Gazetemiz 25 Haziran 2021 tarihinde “Demek ki oluyormuş” başlığı ile duyurmuştu.
İKİNCİ ETAP ÇALIŞMALARI DA BAŞLADI
Taşkın sulama kanalını mahalle sakinleri için risk olmaktan çıkartan Başkan Coşar, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi öncesinde vizyon projeleri arasında yer alan ikinci etabın çalışmalarını da başlatarak mahalle sakinlerinin duasını aldı.
MAHALLE SAKİNLERİ COŞAR’A DUACI
Yıllardır elleri yüreklerine evlerine gidip gelen, çocuklarını bir an olsun kanal etrafına göndermeyen mahalle sakinleri kanalın hem modernize edilmesini, hem de bariyerlerle örülmesini sağlayan Başkan Coşar’a teşekkür ederek, “Allah Başkanımızdan razı olsun. Yıllardır dile getirdiğimiz ve feryat ettiğimiz talebimizi yerine getiren Başkanımız Gökhan Coşar’a minnettarız” dedi.
ÇOŞAR: DURMAKSIZIN ÇALIŞMAYA DEVAM
Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, “İlçemizi hep daha ileriye taşımak için olumsuzlukları ortadan kaldırıyor, çocuklarımıza daha yaşanılabilir güzel bir Boğazlıyan bırakmak için durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ