YARDIMLAR TEK MERKEZDEN

Okuduğunuz haber
KIVILCIMI TÜRKMEN YAKTI

FRANSA’DAN YARDIMA KOŞTU

Anasayfa   /    Güncel    /    KIVILCIMI TÜRKMEN YAKTI

KIVILCIMI TÜRKMEN YAKTI

Hayırsever İş İnsanımız Bekir Türkmen’in konteynır çağrısı Türkiye’de karşılık buldu

GÜNCEL      13 Subat 2023 - 23:55     0

KIVILCIMI TÜRKMEN YAKTI

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye’deki iş dünyasına, "Çocuklar Donuyor Onlar Bizim İstikbalimiz. Herkes elinden geldiği kadar, yapabildiği ne varsa gün birlik olma günü, beraber olma, dayanışma, kenetlenme günüdür” diye seslenen Hayırsever İş İnsanı Hemşehrimiz Bekir Türkmen’in yaktığı kıvılcım, adeta yanardağa dönüştü. İş makinesi üretimine ara vererek depremzedeler için konteynır imalatına başlayan ve ilk etapta onlarcasını sevk eden Türkmen, iş dünyasını harekete geçirerek binlerce konteynır üretimine vesile oldu.

Kahramanmaraş merkezli geçtiğimiz hafta meydana gelen ve “Asrın Felaketi” olarak nitelenen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası mağdur olan depremzedelerin yardımına koşan Boğazlıyan halkı, muhteşem bir sınav verdi.
7’sinden 70’ine varıncaya kadar karınca kararınca depremzedelere ulaştırılmak üzere 100 tırı aşkın yardım gönderen Boğazlıyan halkı, birlik ve beraberliğiyle unutulmaz bir dayanışma örneği sergiledi.
Gıda ve giyim başta olmak üzere depremzedelerin ihtiyaç duyduğu malzemeleri ulaştırmak için ilçe halkı adeta birbiriyle yarışırken, en çok ihtiyaç duyulan barınma sorununun en asgariye indirilmesi noktasında kıvılcımı yine iş insanı hemşehrimiz Bekir Türkmen yaktı.
Konya’da tarım aletleri üretimi yapan fabrikasında üretimi durduran ve “Yeter ki çocuklarımız üşümesin. Onlar bizim istikbalimiz” diyerek konteynır üretimine başlayan Türkmen, sadece depremzedeleri değil, hepimizin içini ısıtan bir kıvılcımı yaktı.
Sosyal medya üzerinden “Öz ağlamazsa, göz ağlamaz” sözüne kinaye iş dünyasına yaptığı çağrı, Türkiye’de karşılık buldu. Yüzlerce iş insanının Türkmen’i arayarak “Bizler de konteynır üretimine başlıyoruz” sözleri, bir anda binlerce konteynırın üretimine vesile oldu.
Kendi fabrikalarında ilk etapta ürettiği onlarca konteynırı deprem bölgesine ulaştıran Türkmen, yakılan bir kıvılcımın yanardağa dönüşmesi sonrasında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Yaktığımız kıvılcım !!!
YANARDAĞA dönmüş....
haketmediğim ! övgüler, dualar, ettiniz...
edilen tüm duaları..
bu işe emek veren ve yükünü taşıyan ; gece gündüz uyumadan müdüründen , amirine , mühendisimizden , meydancımıza , sevkiyatçılarımıza tüm MAVİ ve BEYAZ yakalı personelimize ve bize her türlü desteği esirgemeyen MADDİ , MANEVİ YANIMIZDA DURAN SANAYİCİ İŞADAMI CAN DOSTLARIMA ve sosyal medyadan bu kıvılcımı yanardağa dönüştüren ülkemin vicdan sahibi 85.milyon yurttaşına ARMAĞAN EDİYORUM ...SAĞOLUN VAROLUN ALLAHA EMANET OLUN...Selam ve dua ile.”


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ