Patenci gençler ölüme davetiye çıkardı

Okuduğunuz haber
KANYON FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ

Akay başımızın tacı

Anasayfa   /    Güncel    /    Kanyon festivaline yoğun ilgi

Kanyon festivaline yoğun ilgi

Aydıncık 19. Uluslararası Kültür, Turizm ve Kazankaya Kanyon Festivali yapıldı.

GÜNCEL      04 Temmuz 2018 - 23:56     0

Kanyon festivaline yoğun ilgi

Aydıncık 19. Uluslararası Kültür, Turizm ve Kazankaya Kanyon Festivali yapıldı.
Yozgat Belediyesi Mehter Takımının konseri ile başlayan festivale değişik illerden gelen şairler ve müzik gurupları ayrı bir renk kattı.
Festivale katılan Vali Kemal Yurtnaç, burada yaptığı konuşmada festivalin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
Göreve geldiği günden beni Aydıncık ilçesini yakından takip ettiğini ve bu tür kültürel faaliyetlere katıldığını belirten Vali Yurtnaç, “Aydıncık gerçekten huzurlu bir ilçe. Küçük olmasına karşın potansiyeli olan bir ilçe. Biz il olarak yurt içinde ve yurt dışında kültür turizm fuarlarına katılıyoruz ve ilimizin tüm değerlerini fuarlarda ortaya koyuyoruz.  Bu manda Ametisit taşı ile sanat atölyesi ile Kazankaya Kanyonu ile Yozgat’ı hep birlikte tanıtıyoruz. Termal kongre ve spor turizminin yeni adresi Yozgat sloganı ile yola çıktık. Sorgun’da ki termal otelimizin müşterisi fuarlara katıldıktan sonra yüzde 30/40 arttı. Sarıkaya’da ki tarihi Roma Hamamını UNESCO Kültürel Mirası Geçici Listesine aldırdık. Bunlar hem ülkemizin hem de ilimizin tanıtımı için önemli değerlerdir. Aydıncık ilçemizin de değerlerini gün yüzüne çıkarıp değerlendirmemiz lazım. Ametisit taşı ile sanat atölyesi ile Kazankaya Kanyonu ile Aydıncık’ı tanıtmalıyız. Bunları bir fırsata çevirmeliyiz. Bunu da hep birlikte yapacağız” diye konuştu.
Konuşmanın ardından çeşitli illerden gelen şairler okudukları şiirlerle müzik gurupları ise şarkılarıyla festivale katılanlara unutulmaz anlar yaşattı.
Üç gün süren festivale gerek il içerisinden gerekse il dışı ve yurt dışından birçok kişi katıldı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ