AYDIN’DAN KÖY ZİYARETLERİ

Okuduğunuz haber
ELİ ÖPÜLESİ YAŞLILARIMIZ

ARABAŞI BAHANE, BOĞAZLIYAN ŞAHANE

Anasayfa   /    Güncel    /    ELİ ÖPÜLESİ YAŞLILARIMIZ

ELİ ÖPÜLESİ YAŞLILARIMIZ

Boğazlıyan Belediyesi YADES Projesiyle Yozgat’a örnek oldu.

GÜNCEL      08 Mart 2022 - 00:20     1

ELİ ÖPÜLESİ YAŞLILARIMIZ

Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ın girişimleriyle hayata geçirilen Yaşlılara Destek Projesi (YADES) Yozgat’ta örnek oldu. Başkan Coşar’ı makamında ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli, “Bugün burada politikamız gereği Boğazlıyan ilçemizde 60 yaş üstü bireylerin yaşam kalitesinin artırılması için hazırlanan YADES yaşlı destek programının tanıtımını gerçekleştirdik. Belediye Başkanımız Gökhan Coşar ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında Boğazlıyan Belediyesi tarafından yürütülen ‘Yaşlılara Destek Projesi” projesi yüzleri güldürüyor. Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ın girişimleriyle hayata geçirilen ve Yozgat’ta bir ilk’i oluşturan YADES Projesi kapsamında ilçemize gelen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli, Başkan Coşar’ı makamında ziyaret etti.
Yaşlılara Destek Projesi’ne Yozgat il genelinde şu anda sadece Boğazlıyan Belediyesi’nin destek verdiğini söyleyen Neşeli, “Bu konuda bizler paydaşlarımızı, yerel yönetimlerimizi çok önemsiyoruz. Ve bu vesileyle burada toplanmamıza vesile olan Boğazlıyan Belediye Başkanımız Gökhan Coşar’a ayrıca teşekkür ediyorum. Bu dönüşüme, bu değişime Yozgat’tan Boğazlıyan Belediyesi destek sağladı. 21 ilden bir tanesiyiz. İlimizden de sadece bir tane yerel yönetimimiz var. O da Boğazlıyan Belediyesi’dir” dedi.
Proje hakkında bilgi veren İl Müdürü Neşeli, “Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü olarak ailelerin bütünlüğünü korumak, parçalanmış ailelerin korunmaya, yardıma ve bakıma muhtaç fertleriyle çocuklarına her türlü maddî, manevî ve sosyal destek sağlamak; kadınların dışlanmadan fırsat eşitliği sağlanarak sosyal ve ekonomik hayata katılmalarına öncülük etmek, şehit ailelerini sosyo-kültürel faaliyetlerle desteklemek, yaşlı ve engelli nüfusu yalnızlık hissinden uzak ayrıştırmadan takip etmek ve destekleyici planlamalar yapmak, eğitim faaliyetlerinde bulunmaktır. Bugün burada politikamız gereği Boğazlıyan ilçemizde 60 yaş üstü bireylerin yaşam kalitesinin artırılması için hazırlanan YADES yaşlı destek programının tanıtımını gerçekleştirdik. Belediye Başkanımız Gökhan Coşar ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Yaşlılara YADES kapsamında Yaşlı Destek Hizmetleri’ni Boğazlıyan Belediyesi’nin proje haline getirdiğini ve projeyi Bakanlığa sunduklarını anımsatan İl Müdürü Abdullah Neşeli, yüzde 40’ı hibe, yüzde 60’ı da Belediye tarafından karşılanmak üzere YADES Projesi’nin hayata geçirildiğini belirtti.
Bu projeyle Boğazlıyan Merkez’den yaşları daha iyi takip edileceğini, yaşlıların mutluluk algılarının daha da yükseltilmiş olacağını kaydeden Neşeli, “Temennimiz bu hizmetin tüm yerel yönetimlerce de desteklenmesidir. Bizler YADES Projesi’ni Boğazlıyan Belediyesi ile bir yıl beraber yürüteceğiz. Bizler takibini yapacağız.
YADES’le Boğazlıyan’daki yaşlıların listesi alınarak güncel listeler tutulacak. Yaşam alanları iyileştirilecek, evleri bakım onarımdan geçirilecek. Daha sonrasında öz bakıma destek dediğimiz, ev temizlikleri, kendi temizlikleri, traşlarından tutun bu gibi hizmetler sunulacak. Gıda takviyesinde bulunulacak. Yemek yapamayanların yemekleri temin edilecek. İlaç takviyesi yapılacak ve çok önemsediğimiz psiko-sosyal destek hizmeti sunulacak. Bazen yaşlılarımızın kapılarının açılmadığını biliyoruz. Arkadaşlar evine kadar gidip psiko-sosyal destek verecekler. Onlar da kendilerine değer verildiğini, bu noktasıyla ihtiyaçlarını kendilerinden dinleyip sorunlarının tamamını çözmeye çalışacağız” diye konuştu.  
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü:
“YADES projesinin Boğazlıyan İlçemizde yapılmasının amacı İlimiz nüfusunun % 19,27’si  60 yaş üstü bireylerden oluşmaktadır. Günümüzde bir çok bölge illerinde yaşanan göç nedeniyle yaşlı nüfus artmaktadır. Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak yaşlı nüfusun yaşam kalitesini artırmak için sosyal yardımları artırarak 65 yaş üstü muhtaç bireylerin tamamına maaş bağlanmıştır. Gerekenler Huzurevi gibi yatılı kuruluşlara alınmaktadır.
YADES ile yaşlılara, terk edilmiş ve kimsesiz kalmışlık duygusu yaşatmadan hak ettikleri değeri vermeyi amaçlıyoruz.
Bakacak kimsesi olmayan ve sağlık problemi bulunan yaşlılara evde temizlik, kişisel bakım ve psikolojik destek, gıda, eşya desteği sunacağız. Ayrıca spor ve fizik tedavi aktiviteleri, hobi kursları ve kültürel faaliyet düzenlenecek.
Hizmet alacak vatandaşların ev temizliği ve kişisel bakım hizmetleri görevli personel tarafından yapılacak. Yaşam alanları iyileştirilerek, psikolojik destek hizmetleri ile hayatlarının son dönemlerini mutlu bir şekilde yaşamalarına destek olunacaktır.”
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Abdullah Neşeli’nin yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, “İl Müdürümüzün, bizlere “Yaşlılara Destek” hakkında bilgiler vermesiyle birlikte derhal harekete geçerek proje hazırladık ve Bakanlık’a sunduk. Projemiz Bakanlık nezdinde kabul gördü ve iki aydır çalışmalarımız sürüyor. İl Müdürümüze bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Yürütülen çalışmaların ilerleyen günlerde daha iyi noktaya geleceğini anımsatan Başkan Coşar, “Daha çok yaşlılarımıza ulaşmaya çalışacağız. Boğazlıyan Belediyesi olarak sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere vermiş olduğu talimat doğrultusunda “Gönül Belediyeciliği” yapıyoruz. Bunu yaparken de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’mızın YADES Projesi çok hoşumuza gitti.
“Eli öpülesi yaşlılarımız” için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve çalışacağız. Gerek gıda, yemek, gerekse dezavantajlı insanlarımıza engelli araçları temini olmak üzere Boğazlıyan Belediyesi olarak en üst seviye hizmet etmeye gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Gökhan Coşar, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“YADES’e katılmaktan onur duyuyoruz. Gönül isterdi ki, Yozgat’ta sadece Boğazlıyan Belediyesi olmasın. Bütün belediyeler olsun. Çünkü Yozgat’ta engelli, dezavantajlı ve yaşlılarımız açısından Türkiye ortalamasının üzerinde.  
Bizler daha çok çalışacağız. İlçemizdeki engelli, dezavantajlı ve yaşlılarımıza daha çok hizmet edeceğiz. Onların fiziki ortamlarını daha iyi hale getirmek, onların yaşam standartlarını artırmak bizlerin borcu oldu. Ben İl Müdürümüz sayın Abdullah Neşeli Beyefendi’nin şahsında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız başta olmak üzere kurum çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum.”

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

Toplam 1 yorum yapılmış.

SELDA AKBUL
Hizmetten nasıl yararlanabiliriz.Bilgi verirmisiniz lutfen
12 Ay önce

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ