Boğazlıyan İcra Müdürlüğü

Okuduğunuz haber
DEKAN'DAN PEYGAMBERİMİZİ DİNLEDİLER

MEZARLAR DİRİLER İÇİNDİR

Anasayfa   /    Güncel    /    DEKAN'DAN PEYGAMBERİMİZİ DİNLEDİLER

DEKAN'DAN PEYGAMBERİMİZİ DİNLEDİLER

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Boğazlıyan'ın konuğu Çorum Hitit Üniversitesi  İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak oldu. Düzenlemiş olduğu sosyal ve kültürel aktivitelere bir yenisini daha ekleyen Boğazlıyan İlçe Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz ve Aile" konulu konferansta, Hz. Muhammed'in çocukluk, gençlik, peygamberlik ve evlilik dönemlerinden örneklerle kesitler sunuldu, aile hayatına dikkat çekildi.

GÜNCEL      15 Kasim 2019 - 15:03     0

DEKAN'DAN PEYGAMBERİMİZİ DİNLEDİLER

Boğazlıyan Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi programı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
Boğazlıyan İlçe Müftülüğü, sosyal ve kültürel hizmetlerini devam ettiriyor. Bir yandan ilçede birlik ve beraberliğin sağlanmasına vesile olan İlçe Müftülüğü, diğer yandan da Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz ve Aile" konusunun anlatıldığı  konferansla, bir kez daha büyük takdir topladı.
HUZUR VEREN KONFERANSTA BİR ARAYA GELDİLER
Programa büyük ilgi gösteren Boğazlıyanlılar salonu hınca hınç doldurdu. İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş, Müftü Atıf Akşit, Belediye Başkan Yardımcısı Feramuz Bozoğlu, başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, din görevlileri, kurum müdürleri ve çok sayıda kişi Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında huzur veren konferansta bir araya geldiler.
İlçe Müftüsü Atıf Akşit'in konuşmaları ile başlayan programda; Müftü Akşit, ahlak eğitiminde aileye ve bireye düşen sorumlulukları anlatarak, "Bugün burada; doğumu ile yeryüzünü onurlandıran ve insanlığın istikbalini aydınlatan hak Peygamber Hz. Muhammed  (sav)’in doğumunun 1448. yılını kutlamak, o yüce peygamberi tazim ve rahmetle anmak için toplanmış bulunuyoruz. Programa teşriflerinizden dolayı tüm konuklarımıza teşekkür ediyor, hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum" dedi.
Kaymakam Fatih Okumuş ise, "Bu program ile bu özel ve güzel insanların dilinden ve gönlünden; ilahi mesajı ve güzel ahlakı ile dünyamızı aydınlatan iki cihan güneşi Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammedi salat ve selamlarımızla anmanın, onun bu kutlu mesajını ve güzel ahlakını daha yakından tanımanın ve örnek almanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.
Çorum Hitit Üniversitesi  İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak ise, "Peygamber Efendimizin Aile Hayatı" konulu bir konferans verdi. Esas olanın Hz. Muhammed'i anlamak ve yaşamak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çolak, Hz. Muhammed'in çocukluk, gençlik, peygamberlik ve evlilik dönemlerinden örneklerle kesitler sundu. "O'nu anlamak günlere, aylara, yıllara ve yüzyıllara sığmaz" diyen Çolak, "O'nu Cenab-ı Allah sevmiş ve 'alemlere rahmet olarak gönderdik' demiş. Peygamber efendimiz eşlerine, çocuklarına, torunlarına ve topluluğa daima güzel söyler söylemiş ve güzel davranmış, hiçbir zaman kalp kırmamıştır" dedi.
Prof. Dr. Çolak, insanların bugün yaşanılan bir çok problemden kurtulması için Hz. Muhammed'in hayatını rehber alması gerektiğini söyledi. 
Çorum Hitit Üniversitesi  İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak, Boğazlıyan halkına kendisine gösterdiği yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti.


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ