YAŞASIN 23 NİSAN

Okuduğunuz haber
COŞKUYLA KUTLADIK

Boğazlıyan sofraya sığmadı

Anasayfa   /    Güncel    /    COŞKUYLA KUTLADIK

COŞKUYLA KUTLADIK

İlçemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan’ı bütün dünya çocuklarına armağan eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün Anıtı önünde törenle başladı.

GÜNCEL      26 Nisan 2022 - 00:48     0

COŞKUYLA KUTLADIK

Şehit ve Gazilerimizin Başkomutanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.
Boğazlıyan’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, 23 Nisan’ı bütün dünya çocuklarına armağan eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün Anıtı önünde törenlerle başladı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek, tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk  Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile devam etti.
Programa daha sonra Boğazlıyan Kapalı Spor Salonu’nda devam edildi. Burada İlçe Kaymakamı Recep Aydın ve Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla tören başladı.
Kaymakam Recep Aydın, “23 Nisan’ın tüm çocukların bayramı olduğunu ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yılını coşkuyla kutluyoruz. Çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek, yaptı. Şimşek, konuşmasında; “Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. Yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz” dedi.
Şimşek, şöyle devam etti.
“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ve onun “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir dirilişin müjdecisiydi.
İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı; birlik ve beraberlikti, Milli Mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, Ulusal Egemenlikti, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye’mizin aydınlık yarınlarıydı.
23 Nisan bizim için alelade bir tarih değildir. Bir dönüm noktasıdır, esaret zincirleriyle ayakları bağlanmak istenen yaralı aslanın bu esareti kabul etmediğinin, Sabrın sonunun selamet olduğunun en güzel örneğidir. Bir milletin küllerinden doğuşunun cümle aleme dünyaya ilanıdır 23 Nisan….
( O büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere ve başarıya / inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; / birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl f gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı, şükran, minnet ve rahmetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”
Konuşmaların ardından okulların hazırlamış olduğu gösteriler büyük beğeni kazandı. Miniklerin gösterileri büyüklere taş çıkardı. Folklor ekiplerinin ve rengarenk elbiselerinin içinde değişik kareografları ve gösterileri başarıyla sergileyen öğrenciler büyük beğeni topladılar ve coşkuyla alkışlandılar. Programın sonunda, öğrenciler gösterilerini başarıyla tamamlamanın halkı gururunu yaşadılar.
Törene Boğazlıyan Kaymakamı Recep Aydın, Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Boğazlıyan Adalet Komisyon Başkanı Cihat Ateş ve ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ