ESNAF BİZİMLE KAZANACAK

Okuduğunuz haber
BU DAHA BAŞLANGIÇ

BAŞKAN AKAY: BAŞARILI BİR KAMPANYA YAŞADIK

Anasayfa   /    Güncel    /    BU DAHA BAŞLANGIÇ

BU DAHA BAŞLANGIÇ

Cumhurbaşkanı Yardımcımız sayın Fuat Oktay Beyefendi’nin titizlikle üzerinde durduğu “Yerelden Kalkınma Modeli” Yozgat genelinde meyvesini vermeye başladı. Yerelden kalkınmanın sadece il merkezi ile değil, ilçe, belde ve köylerinde kalkınmasıyla mümkün olacağını dile getiren sayın Oktay’ın bu sözünün yatırımcılar tarafından karşılık bulması, Yozgat’ı Türkiye’de hem ihracat rekortmeni hem de rol model yaptı.

GÜNCEL      16 Aralik 2022 - 16:31     0

BU DAHA BAŞLANGIÇ

Cumhurbaşkanı Yardımcımız sayın Fuat Oktay Beyefendi’nin ısrarla üzerinde durduğu “Yerelden Kalkınma Modeli” Yozgat’ı yatırım açısından cazibe merkezi haline getirdi.
Sayın Oktay’ın yerelde kalkınmada sadece il merkezi değil, ilçe merkezleri, beldeleri ve köylerinde kalkınmasını sıklıkla dile getirmesi, başta Yozgatlı iş insanlarını harekete geçirirken, il ve ilçelerde yaşanan bu gelişmeler Türkiye’deki yatırımcılar da Yozgat’a yoğunlaştı.
“Yerelden Kalkınma Modeli”nin başarılı bir şekilde uygulandığı Yozgat, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine Ocak – Kasım döneminde ihracattaki yüzde 253’lik artışla hem Türkiye rekor kırıldı, hem de gelişmekte olan iller açısından rol modele dönüştü.
Yozgat'ı dört bir taraftan saracak; yatırım, istihdam, gençlerin, kadınların, insanların iş bulabileceği yerler oluşturmayı önceleyen sayın Fuat Oktay’ın bunlarla alakalı başlattığı çalışma Yozgat’ı cazibe Merkezi’ne dönüştürdü.
EN BÜYÜK HAMLE BOĞAZLIYAN’DAN
Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayın Fuat Oktay Beyefendi’nin vermiş olduğu mesajları en iyi algılayan ve bu doğrultuda kolları sıvayarak çalışmalara başlayan Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, 2 yıl gibi kısa sürede Boğazlıyan’ı Türkiye’nin ilgi odağı haline getirdi.
Eğitim, sağlık, spor, kültür ve sanatsal yatırımların yanında kuruluş hızında Türkiye rekoru kırdığı Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi’ne yerel iş insanları ve Türkiye’deki yatırımcıların gözdesi haline getiren Başkan Coşar’ın bu gayretleri sayın Oktay’ın “Gökhan Coşar muhteşem bir sınav verdi. Girişimcilik ruhunun aşılanması ve gelişmesi noktasında iyi bir örnek oldu. Bu ruh her ilçede ve her bölgede aşılanmalı” övgüsüne mazhar oldu.
BOĞAZLIYAN YATIRIMA ODAKLANDI
Henüz bir yıllık kuruluş hikayesi bulunan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki hummalı çalışmalar, “Yerelden Kalkınma Modeli”nin önemini bir kez daha ortaya koyarken, yaşanan gelişmeler çevre ilçelerin de Boğazlıyan’a olan ilgisini artırdı.
2023 yılında gerek ekonomi ve gerekse istihdamda rekor kırılacak olan OSB’nin, sayın Oktay’ın destek ve katkılarıyla vücut bulması, Yozgat’ın 2023 yılında da ihracat rekortmeni olmasına kesin gözüyle bakılıyor.
REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRILACAK
Birinci etabı tamamen dolan OSB’nin genişleme bölgesine yatırımcıların yoğun ilgi göstermesi sadece Boğazlıyan’ı değil Yozgat’ı şimdiden cazibe merkezi haline getirdi. 2023 yılında faaliyete geçecek fabrikaların oluşturacağı katma değer ve yapılacak ihracat yerelden kalkınmanın ne kadar önemli ve anlamlı olduğunu bir kez daha ortaya koyacak.
Teşekkürler sayın Oktay, teşekkürler sayın Coşar...
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ