Eğitim önceliğimizdir

Okuduğunuz haber
BİRİSİ “AŞURE Mİ” DEDİ? AFİYET OLSUN…

Sosyal Hizmetler müjdesi

Anasayfa   /    Güncel    /    Birisi “aşure mi” dedi? Afiyet olsun…

Birisi “aşure mi” dedi? Afiyet olsun…

Müslümanlar açısından faziletli aylardan biri olan Muharrem ayının 10’uncu gününü idrak ettik, farkında olmadan! 

GÜNCEL      20 Eylül 2018 - 22:05     0

Birisi “aşure mi” dedi? Afiyet olsun…

Müslümanlar açısından faziletli aylardan biri olan Muharrem ayının 10’uncu gününü idrak ettik, farkında olmadan! 
Dün, yani 20 Eylül 2018 Perşembe günü Aşure günüydü. Böylesi mübarek ve anlamlı günü de “es” geçtik. Bireysel olarak bugünü oruçla  ve ibadetle geçiren elbette ki bir çok hemşerilerimiz var. Onlara, ibadetlerinizi ve tuttuğunuz orucu “Allah kabul etsin” diyorum.
Bundan yıllar yıllar öncesinde, daha Aşure gününe erişmeden, hazırlıklar marketler ve bakkallarda başlardı. Aşure malzemeleri çeşit çeşit raflara dizilir, müşteriye kolay ve ucuz yoldan sunulurdu.
Cami önünde, meydanda, okulda, kamu kurum ve kuruluşlarda, konu komşu arasında gündem Aşure olur, dağıtılır ve afiyetle yenirdi. Partiler bir taraftan, STK’lar dernekler, Kurumlar diğer taraftan aşure dağıtma yarışına girer, 16 bin nüfuslu ilçede aşureyi tatmayan kalmazdı. 
Hafızaları tazelemek adına, geçmiş yıllarda yapılan Aşure etkinliklerden bir kaçı şu şekilde kamuoyunda gündem olmuştu:
YIL: 2010…
Boğazlıyan Karayolları Şube Şefliği tarafından Kaymakam Kemal Bey İlköğretim Okulunda organize edilen aşure dağıtım etkinliğine Boğazlıyan Kaymakam Vekili ve Yenifakılı Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Boğazlıyan Belediye Başkan Vekili Fatih Canagir , Emniyet Müdürü Erdal Tepe, Garnizon Komutanı Güngör Atılgan ve Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Şimşek katıldı . 
Kaymakam Yüksel, Muharrem ayının onuncu günü olan aşure gününün böyle güzel bir etkinlik ile kutlandığı belirterek, katkılarından dolayı Boğazlıyan Karayolları Şube Müdürü Vedat Sevimli’ye teşekkür etti.
Etkinlikte aşure günü dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında başarılı olan öğrencilere de hediyeleri verildi. Daha sonra katılımcılara ve öğrencilere aşure ikram edildi.
YIL: 2013…
Boğazlıyan İlçe Kaymakamı Ahmet Dilsiz, aşure dağıtımı sonrası yaptığı açıklamada Muharrem Ayı'nın İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, halk arasında paylaşmanın simgesi haline gelen aşure gününün, birlik ve beraberliği perçinlediğini söyledi. 
Bu tür etkinliklerle gelenek ve göreneklerin yaşatılması gerektiğini ifade eden Kaymakam Ahmet Dilsiz, "Hicri takvime göre yeni yılın ilk ayı olan Muharrem Ayı'na girdiğimiz bu günlerde hazırlanan aşure içindeki tahıllardan dolayı çok güzel bir tat oluşturuyor. Tüm halkımızın muharrem ayını kutluyorum" diye konuştu.
YIL: 2016…
15 Temmuz Demokrasi Meydanında kurulan stantta vatandaşlara aşure dağıtan AK Parti İlçe Başkanı Hamza Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, muharrem ayının İslam inancında çok önemli bir yerinin olduğunu söyledi.
Halkın birlik ve beraberliğini pekiştirmek için uzun yıllardır devam eden bu güzel adeti yeniden yerine getirdikleri için mutlu olduklarını ifade eden Kaya, şöyle konuştu:
"Muharrem ayı birlik, dirlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği günlerdir. Bugün burada dağıttığımız aşurenin kardeşlik ve barışa hizmet etmesini temenni ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorum. Aşure dağıtımı yaparak kaynaşmayı ve yardımlaşmayı ön plana çıkarmak istedik. Yaklaşık bin kişilik aşure hazırladık. Bu günler çok önemli günler. Vatandaşlarımız arasında güzelliklerin paylaşılması noktasında güzel bir örnek. Birlik ve beraberliğimizin artmasına yönelik yapılan bu ikramlar biz Müslümanları manevi açıdan daha da güçlü kılıyor."
YIL: 2018…
Aşure mi? O da ney! 
Afiyet olsun Efendim…

KİM KİMDİR?
•    Fatih Ortaokulu’nda verdiği sözü 2 yıldır yerine getirmeyerek çocukların gözünde “yalancı” konumuna düşen, “Yeniden Aday Olmayacağım” diye paylaşım yapan Seçilmiş?
•    Hediye edilen kavun ve karpuzu koltuğunun altına sığdıramayan Jurnalist?
•    İlköğretim Haftası etkinliği sonrası koşarak tansiyonunu ölçtürmeye giden Müdür?
•    Protokoldeki yerine beğenmeyip töreni ayakta izleyerek tepkisini ortaya koyan İdareci?
•    İlçe Başkanı’nın doğum gününü Facebook’tan gönderdiği yaş pasta ile kutlayan Memur?
 

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ