Sizlere minnettarız!

Okuduğunuz haber
EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZDİR

Birisi “aşure mi” dedi? Afiyet olsun…

Anasayfa   /    Eğitim    /    Eğitim önceliğimizdir

Eğitim önceliğimizdir

Boğazlıyan Kaymakamı Sinanoğlu; "Eğitim çağdaş toplum olmanın en vazgeçilmez ve en önemli unsurlarından biridir" dedi. 

EĞİTİM      20 Eylül 2018 - 22:04     0

Eğitim önceliğimizdir

Boğazlıyan Kaymakamı Sinanoğlu; "Eğitim çağdaş toplum olmanın en vazgeçilmez ve en önemli unsurlarından biridir" dedi. 
İlçemizde 2018-2019 ilköğretim haftası ve yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. İlçemiz cumhuriyet meydanında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelek sunum töreni gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek, Atatürk Anıtına çelenk sundu.
Etkinliklere daha sonra Boğazlıyan Fatih İlkokulu'nda devam edildi. Törene İlçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek, Emniyet Müdürü Hasan Şahin, Milli Eğitim Şube Müdürleri Nazan Tok ve Vedat Oymak ile okul müdürleri, kurum yetkilileri ve öğrenci velileri katıldı.
2018-2019 ilköğretim haftası ve yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir açıklama yapan İlçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu, "Ülke ve millet olarak her zamankinden daha fazla çalışmaya, birlik ve beraberliğe kenetlenmeye ihtiyacımız var. Bu noktada eğitim de ülkemiz için çok önemlidir" dedi.
2018-2019 eğitim-öğretim dönemi için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve sorunsuz bir eğitim yılı geçirmek için başta güvenlik ve trafik olmak üzere gereken tüm tedbir ve planlamaların yapıldığını ifade eden Kaymakam Sinanoğlu, "Çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, geleceğe güvenle yürüyecek nesillerin yetiştirilmesi çok önemli. İnanıyoruz ki, iyi yetişmiş insan kaynağı ile ülkemiz daha da büyüyecek ve daha da güçlü olacaktır. Bütün güzellikler, mutluluklar ve başarılar eğitimle mümkün olacaktır. Bu vesile ile 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başta eğitim camiası olmak üzere öğrencilerimiz ve velilerimiz ile tüm Boğazlıyan'a ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerinde bulundu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek ise, "Türkiye'nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli meslektaşlarımla ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın farklı heyecanı ve gururu içindeyiz. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının başta çocuklarımız olmak üzere tüm Milli Eğitim Camiasına, siz değerli velilerimize, öğrencilerimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Eğitimin millet hayatındaki yeri inkârının mümkün olmayan bir gerçek olduğuna işaret eden Şimşek, "Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağı yakalayabilen hatta aşan toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmişlerdir.
Her alanda yeteneklerine güvendiğimiz bu aziz milletin çocukları sağlam bir eğitimle çağlar ötesine seslenebilecek sesi, okullarımızda bulacak, bu olağanüstü hamleyi gerçekleştirme becerisini okullarımızda kazanacaktır.
Sevgili Öğrenciler, Yarınlarımızı güvenle teslim edeceğimiz siz sevgili çocuklarımızı okullarımızda anne-baba şefkatindeki öğretmenlerinizle, okullarınız sizleri bekliyor. Bu eğitim öğretim yılında derslerinize daha etkili çalışarak, sosyal ve kültürel yanınızı geliştirerek, sizlere güvenen bizleri mahcup etmeyeceğinize inanıyoruz. 
Eğitim hayatında her birinizin ayrı ayrı başarılı olmanızı gönülden istiyorum. Değerli veliler; sizleri çocuklarımızın eğitim sürecinde her zaman yanı başımızda görmek istiyoruz. Sizlerin de desteğiyle öğrencilerimizin başarılarını daha da artıracağımıza yürekten inanıyorum. Şimdiden maddi-manevi yardım, ilgi ve desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum.
Sevgili öğretmenlerim; Öğrencilerimizin aklına, yüreğine, ruhuna dokunarak doğru adımlar atmalarına, yollarını bulmalarına rehberlik edeceksiniz. Eğitim sürecinde sizin yoğun çabanız ve fedakârlığınız bugünün çocuklarına ve ülkemizin yarınlarına yapılacak en büyük katkıdır. Kıymetli ve saygıdeğer meslektaşlarım; sizler her zaman yepyeni bir ruh ve heyecanla çocuklarımızın karşısına çıkmakta, onlara öğrenme İsteğini aşılayarak yarınlara hazırlamak için çaba sarf etmektesiniz.
Sizler de yaz tatilinin ardından çok sevdiğinize inandığım mesleğinizi icra etmek üzere yuvalarınıza yeniden döndünüz. Hepinize tek tek hoş geldiniz diyorum. Bu öğretim yılında da ilk günden başlayarak işimizi severek ve isteyerek, performansımızı sürekli yüksek tutarak yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bizlerin sorumluluğu çok fazla. Buna bağlı olarak bizlerden beklentiler de çok büyük.
Biz bütün bu beklentileri karşılamak için çok çalışmak zorundayız. Çünkü ülkemizin ve ilçemizin geleceği siz değerli meslektaşlarımızın fedakârca çalışmalarına bağlıdır. Ve unutmayın ki mesleğinizi kutsallaştırmak yerine kaliteleştirin sizden ricam budur...Bu duygu ve düşüncelerle 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının ilimiz,ilçemiz ve ülkemiz için başarı ve mutluluklar getirmesi temennisiyle öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize, öğrencilerimize ve ailelerine sevgi ve başarı dileklerimi sunarım" ifadelerinde bulundu.
Programa daha sonra Fatih İlkokulunca düzenlenen çeşitli etkinlikler ile devam edildi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ