Borsa’dan kıyas ziyareti

Okuduğunuz haber
BAŞKAN COŞAR AŞURE DAĞITTI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’dan Boğazlıyan’a destek

Anasayfa   /    Güncel    /    BAŞKAN COŞAR AŞURE DAĞITTI

BAŞKAN COŞAR AŞURE DAĞITTI

Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttı. Çarşı Camii önünde Cuma Namazı çıkışında stantların başına geçerek vatandaşlara aşure ikram eden Başkan Coşar, “Cenabı Allah bizleri birlikten, beraberlikten, iyilikten, güzellikten ayırmasın” dedi.

GÜNCEL      13 Eylül 2019 - 15:09     0

BAŞKAN COŞAR AŞURE DAĞITTI

Boğazlıyan’da muharrem ayı dolayısıyla aşure günü etkinliği düzenlendi. Boğazlıyan Belediyesi tarafından Çarşı Camii önünde gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 
Belediye Başkanı Gökhan Coşar, muharrem ayına mahsus geleneklerden biri olan aşure dağıtımına bizzat katıldı. Vatandaşlara aşure dağıtan Başkan Coşar, “Milletimiz komşularına, dost ve akrabalarına yılda iki defa güzellik dağıtır. Birisi kurbanda et, ikincisi de aşuredir. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazi anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır´ dedi.  
Aşure gününün birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu belirten Başkan Gökhan Coşar, “Cenabı Allah bizleri birlikten, beraberlikten, iyilikten, güzellikten ayırmasın. Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı ve 10. günü olan aşure gününü kutlarken Allah yolunda Kerbela’da şehit olanları rahmetle anıyoruz. İnşallah bu mübarek günlerin milletimizin, ülkemizin, İslam aleminin ve tüm mazlum milletlerin refahına, selametine vesile olur" diye konuştu.
 ‘GELENEKLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ’
Aşurenin geleneklerimizde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Gökhan Coşar, “Aşure hepimizin ortak değeri. Biz de bu geleneği yaşatarak vatandaşlarımıza aşure dağıtıyoruz” diye konuştu. 
Muharrem ayı vesilesiyle toplumsal barışın ve kardeşliğin sağlam temellere oturması dileğinde de bulunan Başkan Coşar, “Aşure günü nedeniyle bir arada bulunduğumuz tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorum'' diye konuştu.
Aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken böyle özel bir ayda Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ın, aşure dağıtmasından dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti. 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ