AÇILIŞA DAVET

Okuduğunuz haber
AKDENİZ’E DAYANDIK

OVAKENT BÜYÜK BİR AİLE

Anasayfa   /    Güncel    /    AKDENİZ’E DAYANDIK

AKDENİZ’E DAYANDIK

Boğazlıyan Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, Antalya’nın Demre ilçesi ile “Kardeş” oldu.

GÜNCEL      07 Subat 2019 - 22:03     0

AKDENİZ’E DAYANDIK

Boğazlıyan Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile Antalya / Demre Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü kardeş ilçe oldular. “Gelin kardeş olalım” projesi kapsamında kardeş ilçelerin refah düzeyi artırılarak ülkemizin küresel rekabette daha fazla söz sahibi olması sağlanacak, gelecek kuşaklara ambarları dolu bir Türkiye bırakacak.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Milletvekili Kemal Çelik, İl Müdürü Mustafa Özen, İlçe ve Kardeş İlçe Kaymakamları ve Müdürleri, Kurum Müdürleri, Öğretim Görevlileri ile Bakanlık Personelinin katılımı ile “Gelin Kardeş Olalım” projesi protokol imza töreni gerçekleştirildi.
“Antalya’nın ilçeleri belirlenen kardeş ilçeleri ile karşılıklı protokol imzaladı”
Gelin kardeş olalım projesinin tanıtım filmi başta Antalya Valisi Münir Karaloğlu olmak üzere tüm salondan büyük alkış aldı.
Antalya’nın tarımsal tecrübelerinin ülkemiz geneline yayılması için Antalya Valisi Münir Karaloğlu önderliğinde Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen yönetiminde  “gelin kardeş olalım” çağrısı yedi renk yedi bölgesiyle güzel ülkemizin dört bir yanına ulaştı.
Gelin kardeş olalım projesinin amacının kardeş ilçelerin refah düzeyini arttırarak ülkemizin küresel rekabette daha fazla söz sahibi olmasını sağlamak ve gelecek kuşaklara ambarları dolu bir Türkiye bırakmak olduğu belirtildi.

Antalya’nın sahip olduğu ekolojik ve jeolojik üstünlükleri ile ülkemizde tarımda bilgi birikiminin en yüksek düzeyde gerçekleştiği yer olduğu, yıllık 12.1 Milyar TL tarımsal hasıla ile Türkiye tarımının lokomotifi olduğu ifade edildi.
“Bilgi çağını yaşıyoruz”
Bu bilgi çağı içerisinde tarımsal bilgi ve teknolojide Antalya’nın edindiği kazanımı, ülkemizin değişik bölgelerindeki ilçelere açılıyor.
Seracılık, meyvecilik, mantarcılık,  sebzecilik, hayvancılık, tropik ürünler, tıbbi ve aromatik bitkiler,  süs bitkileri yetiştiriciliği ile bu ürünlerin ihracatında edinilen bilgi birikimi ve tecrübeyi kardeş ilçelere aktarılacak.
3 yıl sürecek proje ilçeler arasında il müdürlüğü koordinatörlüğünde karşılıklı teknik ziyaretler, çiftçi ve sektör toplantıları ile ortak proje uygulamalarını içeriyor.  Gelin kardeş olalım projesiyle ülkemizin farklı illerine bağlı ilçeleriyle kardeşlik protokolü düzenleyerek bilgi, teknoloji ve deneyim transferi ile ortak projeler uygulanacak. Bu kapsamda; Boğazlıyan Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile Demre Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü kardeş ilçe oldular.

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ