CHP’LiLERDEN BOĞAZLIYAN ÇIKARMASI

Okuduğunuz haber
VEFA ANLATILDI

Kayseri Şeker Farkı

Anasayfa   /    Güncel    /    VEFA ANLATILDI

VEFA ANLATILDI

Boğazlıyan Müftülüğü tarafından "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" başlıklı konferans düzenlendi.

GÜNCEL      22 Ekim 2021 - 16:35     0

VEFA ANLATILDI

Belediye Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Boğazlıyan Kaymakamı Recep Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Pırlanta, ilçe protokolü  ve davetliler katıldı.
Konferansta konuşma yaşan Müftü Atıf Akşit, "Mevlidi Nebi Haftası münasebetiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Pazartesi günü itibariyle bir haftalık süreç Mevlidi Nebi Haftası olarak farklı etkinliklerle ülkemizin genelinde ve dış temsilciliklerimizde idrak edilmektedir. Bu çerçevede bugün "Hz. Peygamber ve Vefa" başlıklı konferansını vermek üzere Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Pırlanta hocamızı davet ettik. Davetimizi icabet ettiler. Ben kendisine sizler adına hoş geldiniz diyor, programımızın hayırlara vesile kılınmasını Rabbimizden niyaz ediyorum. Malumunuz bu yıl ki tema "Vefa" olarak belirlendi. Yaklaşık 2 yıldır geçtiğimiz süreç devletimizin oluşturduğu vefa ekipleri aslında sıkıntılı zamanlarda vefanın ne kadar önemli olduğunu, vefaya ne kadar ihtiyacımız olduğunu hep beraber tecrübe ederek gördük. Ama şunu da biliyoruz ki genel anlamda Rabbimizden başlamak üzere Peygamberimiz ve aşağıya doğru birbirimize karşı ilişkilerimizde de bir vefa kaybı yaşadığımızda bir vaka. İnşallah bu hafta vesilesiyle tekrar gündemimize taşınan bu vefa da Efendimiz esselatu vesselamın vefa örneklerini duyup, dinleyip, okuyup hayatımıza taklit noktasında huzurunuza katkı vermesini Rabbimizden niyaz eder, tekrar hepinize hoş geldiniz der, saygılar sunarım" ifadelerini kullandı.
Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Pırlanta konuşmasında, "Mevlidi Nebi haftalarımız sevgililer sevgilisi Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin yıl dönümü vesilesi kılarak  onu andığımız, anarken anlamaya çalıştığımız, anladıklarımızı hayatımıza taşırma gayret ve çabamızı gözden geçirip, yenileyip, tazelediğimiz bir fırsat mevsimi oluyor bizler için. Her sene Peygamberimizin hayata farklı bir açıdan, farklı bir başlıkla, farklı bir gözle bakmaya çalışıyoruz. Bu sene "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" başlığı altında Peygamberimizin hayatına yolculuklar gerçekleştiriyoruz. Vefa; sevgi, saygı, sadakat, bağlılık gibi farklı alanları içerisinde barındıran, insana yakışan, insandan doğan, insandan beklenen önemli bir değer ve birçok hasretlik baskınında temel kaynağını oluşturuyor vefa. Yani siz vefalıysanız dost oluyorsunuz. Vefalıysanız sağlıklı oluyorsunuz. Vefalıysanız cömert oluyorsunuz. Vefalıysanız şükrediyor, teşekkür ediyorsunuz. Vefa birçok erdemin ve güzelliğin hayata taşınmasına kaynaklık yapan temel değer. Ve bütün peygamberlerin hayatında görülen, gözlemlenen önemli bir hakikat. Her peygamberin hayatında farklı yönleriyle kendini gösteriyor bize vefa. Hz. Adem aleyhisselamın hayatına gittiğinizde, hata ve yanlış yaptıktan sonra cezalandırılmasının ardından kulluğunu kaybetmeyerek, haysiyetinin idraki içerisinde bunu lütfederek yaratılanın kulu Adem, bir kul olarak kendinizi gösteriyor vefa bize. Hatalıyım, kusurum var, yanlışım var ama beni bağışlayacak olan sensin ve ben senin kulunu bile Allah'a sığınmanın adı olarak ortaya çıkıyor vefa" dedi.
Konferans sonunda ise 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

 

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ