Boğazlıyan Belediyesi

Okuduğunuz haber
UZUNLU’YA KREDİ DÜNYA’DAN

Boğazlıyan İcra Dairesi

Anasayfa   /    Güncel    /    UZUNLU’YA KREDİ DÜNYA’DAN

UZUNLU’YA KREDİ DÜNYA’DAN

Devlet Su işleri 12. Bölge Müdürlüğü tarafından Yozgat Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulunda 23.01.2019 tarihinde Saat 14.30’da Dünya Bankası Finansmanı ile gerçekleştirilmesi planlanan Uzunlu Sulaması Yenileme Projesi için Halkın Katılımı Toplantısı kalabalık bir çiftçi katılımıyla gerçekleştirildi. 

GÜNCEL      25 Ocak 2019 - 15:43     0

UZUNLU’YA KREDİ DÜNYA’DAN

Toplantıya; Boğazlıyan Kaymakamı Davut SİNANOĞLU, Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi ERDAL, DSİ 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Şükrü EROL, Uzunlu Sulaması ile ilgili çalışmaları yürüten DSİ Yozgat Şube ve Bölge persenelleri, Boğazlıyan Sulama Birliği Yönetimi, Köy, Mahalle Muhtarları ve kalabalık bir halk katılım sağladı.
Kaymakam, Belediye Başkanı ve Bölge Müdür Yardımcısının selamlama konuşmalarından sonra Çevresel ve Sosyal Yönetim Planı’nı hazırlayan Çevre Mühendisi Ahmet ÖZDEMİR tarafından bir sunum gerçekleştirildi.
Geniş yer verilen Soru-Cevap kısmında sorular muhatapları tarafından cevaplandırılıktan sonra Bölge Müdür Yardımcısı Şükrü EROL bütün katılımcılara teşekkür ederek Halkın Katılımı Toplantısını sonlandırdı.
Dünya bankası Türkiye Sulama Modernizasyonu Projesi, Yozgat Boğazlıyan Uzunlu Sulaması Yenileme Projesi, Çevresel ve Sosyal Yönetim Planı, DSİ 12. Bölge Müdürlüğü Planlama Şube Müdürlüğünce hazırlanmakta olup 31 Ocak 2019 tarihine kadar tamamlanması planlanmaktadır.
SON DAKİKA GELİŞMESİ
Edinilen bilgiye göre; Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Türkiye’nin Sulama Modernizasyon Projesi için 252 milyon ABD doları tutarında bir krediyi ve 2 milyon ABD doları tutarında bir Küresel Çevre Fonu (GEF) hibesini onayladı.
Sulama Sistemlerinin Modernizasyonu (IBRD, 249 milyon ABD doları): Bu bileşen Atabey, Ereğli-İvriz, Alasehir ve Uzunlu’daki seçilen bölgelerde  50.000 hektardan büyük bir alanı kapsayan sulama sistemlerinin yeniden yapımına ve iyileştirilmesine yönelik yatırımları finanse edecek.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ