Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü

Okuduğunuz haber
ÜRETİCİ KADINLARA DESTEK

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISI

Anasayfa   /    Güncel    /    ÜRETİCİ KADINLARA DESTEK

ÜRETİCİ KADINLARA DESTEK

Boğazlıyan Kaymakamlığı tarafından Boğazlıyanlı kadınların üretimde yer alması için örnek bir projeye imza atıldı. Boğazlıyan da köyde ve kasabada evlerde üretilen her türlü gıdadan yöresel ürünlere, el işinden göz nuru eserlere kadar hazırlanacak ürünler kooperatif aracılığıyla üretimden tüketime verme imkanı sağlanacak.

GÜNCEL      12 Mart 2019 - 00:27     0

ÜRETİCİ KADINLARA DESTEK

Boğazlıyanlı kadınların kendi el emekleri ile ürettikleri ürünlerin satışı ve pazarlanması için kurulan Kooperatife üye olmaya davet eden İlçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu, tarihin her safhasında yer alan kadınların üretimde de yer almaları gerektiğini söyledi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde, kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan kadınlarla Boğazlıyan Kaymakamlığında bir araya gelen ilçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu, kadının olduğu yerde azim, çalışma ve başarının var olduğunu, toplumların şekillenmesinde gelecek nesillerin yetişmesinde ve bizlerin 
Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Sinanoğlu, Boğazlıyanlı kadınların üretimde yer alması için bir proje hazırlandığı müjdesini verdi.
"Kadının toplumsal hayatta anne olarak, eş olarak var ama iş kadını olarak da yer almalı" diyen Sinanoğlu, "Bayanlarımız kendi ayakları üzerinde durabilmeli. Erkeğe ve hiç bir kimseye muhtaç olmamalı. İş ve istihdam yaratabilmeli. Boğazlıyan'da imkanlar kısıtlı ve sınırlı. Hanımlar bir şekilde üretiyorlar ama bunların da piyasaya çıkması ve aile bütçesine katkı olarak geri dönmesi gerekiyor. 
Bu anlamda Boğazlıyan da bir kooperatif kurduk, kuruluşu tamamlanmak üzere, Boğazlıyan da köyde ve kasabada üretim yapan hanımefendileri kooperatifimize davet ediyoruz. Üretilen ürünlerin piyasada satılması noktasında çalışmalar hazırlıyoruz. Bu şekilde evde üretilen ürünlerle aile bütçesine katkı sağlaması hedefleniyor" dedi.
Mağdur, ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı insanların da bulunduğunu, bunlar arasında kadınların daha fazla olduğunu ifade eden Sinanoğlu, "Onları da düşünerek böyle bir projeye imza attık. Herkesin katkısını bekliyoruz, faydalı olacağına da inanıyoruz. Kadınlarımız  gıda, yöresel ürün, el işi, yöresel her türlü üretim ile ilgili faaliyette bulunan hanımlarımızı buraya üye olmaya davet ediyoruz. Evinizde ürettiğiniz her türlü mamulü kooperatif aracılığıyla üretimden tüketime verme imkanını oluşturacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kaymakam Sinanoğlu, bayanlara karanfil vererek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı, ayrıca Boğazlıyan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce üretilen bez çanta hediye etti.
Programa Boğazlıyan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Erdem de katıldı.


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ