Allah korudu

Okuduğunuz haber
SUYUMUZ VAR, ÇEŞMEMİZ YOK

Trafik Haftası kutlanıyor

Anasayfa   /    Güncel    /    Suyumuz var, çeşmemiz yok

Suyumuz var, çeşmemiz yok

Boğazlıyan, tarihi boyunca ne çektiyse sudan çekti. İştigal ettiği tarımsal faaliyetler olsun, insanların yaşam alanları olsun su ihtiyacı hep gündemde oldu, gündemde tutuldu.

GÜNCEL      09 Mayis 2018 - 00:05     0

Suyumuz var, çeşmemiz yok

Boğazlıyan, tarihi boyunca ne çektiyse sudan çekti. İştigal ettiği tarımsal faaliyetler olsun, insanların yaşam alanları olsun su ihtiyacı hep gündemde oldu, gündemde tutuldu.
100 yıl geriye gidersek, Boğazlıyan etrafının boğazlarla çevrili olması sebebiyle oluşan bataklıklar ve çevre şartları ilçe Merkezi'nin Uzunlu'ya taşınmasına vesile oldu.
Su insanlar için olduğu kadar tüm canlılar, hayvanlar ve bitkiler içinde vazgeçilmezdir. Ulaşamadığımızda kıymetini anladığımız bir nimettir.
Yakın tarihe bakarsak eğer, ilçenin en yoğun gündeminin su olduğunu görürüz. Öyle ki, yapılacak seçimlerde Belediye Başkanlığı'na aday olacak isimlerin, propaganda malzemesi olarak sadece su konusuna değinmesi bile seçimi kazanmasına yeter de artardı bile.
Nitekim öyle de oldu. Dönemin Belediye Başkanı Mustafa Özdal'ı en çok yoran, en çok kızdıran ve en çok çaresiz bırakan konuların başında su geliyordu. Özellikle çarşı esnafının "Suyu ancak Çarşı Hamamı'nda görüyoruz" söylemi ise, CHP'nin seçimi kaybedeceğinin en açık delili sayılabilirdi.
Özdal'ın, sudan sebeplerle aday olmadığı seçimi, AK Parti'li Hamdi Erdal kazandı.
Erdal'ın ilk icraatı, meydanlarda söz verdiği üzere öncelikle su konusu oldu. Eski su şebekesini baştan aşağıya yenileyecek, akabinde de yeni kuyularla şehir merkezini suya boğacaktı.
Dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Başbakan Yardımcısı sayın Bekir Bozdağ'ın talimatlarıyla ilçe adeta şantiyeye döndü. Eski su şebekeleri tamamen sökülüp yeni borular döşendi.
Özdal döneminde gündemden düşmeyen Çarşı Hamamı ise, Erdal'ın restore ettireyim düşüncesiyle yaptırdığı çalışmalar burasının çürük olduğunu gösterdi ve ilçenin en eski tarihi yapısı tamamen yıkılarak yerle bir oldu.
Şimdi su var ama ilçenin hamamı yok. Yapılacak olsa, 2019 seçimlerine dahi yetişmesi mümkün gözükmüyor.
Yapılan hizmetlerden Allah razı olsun. Ancak; bir ilçenin kültürel zenginlikleri çeşmelerdir. Ne yazık ki, ilçede suyunu içeceğiniz, abdestinizi alacağınız, elinizi yüzünüzü yıkayacağınız çeşme sayısı o kadar az ki?
Oysa ki, en küçük bir köyde dahi 3-5 tane çeşme yapılırken, neredeyse ilçe nüfusu kadar dışarıdan gelen günübirlik misafirler varken, cadde veya sokaklara niçin çeşme yapılmak akla gelmiyor.
Boğazlıyan Belediyesi tarafından böylesi bir çalışmanın ortaya konması durumunda öyle inanıyorum ki, her cadde esnafı ya da bir çok hayırsever vatandaşlarımız bu çeşmelerin yapılmasına sponsorluk edebilir. Hayırlarını hayrata dönüştürebilir.
İlçedeki hayvan varlığını da hesaba katarsak eğer, kurdu, kuşu, kedisi, köpeği de bu sebilden fevkalade yararlanır ve hayırlar hayır dualarına dönüşebilir. 
Söylemek bizden, yapıp yapmama takdiri Belediye'den...

KİM KİMDİR?

* Diş hekimi kaza geçirdiği için, implant dişlerinin takılması Ramazan sonrasına kalan Memur?

* Katarakt ameliyatı olduktan sonra "herkesin gerçek yüzünü görüyorum" diyen Müdür?

* Umre'de verdiği sözü geri almak için yeniden Umre'ye gitmeye hazırlanan Siyasetçi?

GÜNÜN SÖZÜ
Şimdi elinden gelirken iyilik yap. Yoksa yarın "Kefeni" yırtıp da elini çıkartamazsın. Hz. Ömer


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ